1 nap, 1 hét, 1 hónap smink nélkül – Szépségápolás a home office alatt

Te meddig bírod smink nélkül? Az önkéntes karantén vagy home office ideális időszak arra, hogy teszteld magad. A bőröd meg fogja hálálni.

A koronavírus-járvány sok embert kényszerített home office-ra és szerencsére egyre többen döntenek úgy – akik megtehetik -, hogy inkább a négy fal között maradnak. Ez az új életmód fenekestül felforgatta az életünket, de a megfelelő napirend kialakításával kiegyensúlyozottak maradhatunk. Bár vannak, akik azt gondolják, hogy a szépségápolási rutin a legutolsó, amivel egy ilyen helyzetben foglalkozni kell, én mégis azt mondom, jó, ha a sminket mellőzöd, viszont a bőrápolás ugyanolyan fontos, mivel egyáltalán nem mindegy, hogy a házi karantén sokadik napján majd milyen arc néz vissza rád a tükörből!

A te arcbőröd hogy van?

Épp a cikk írása közben hívott fel az egyébként tanítóként dolgozó nővérem, hogy a hétfőtől tartó digitális oktatásnak, vagyis az ő home office”-ának egyetlen pozitívumát sikerült felismernie. Oké, eddig sem sminkelte szét magát a suliba, de négy napja egyáltalán nem használ semmilyen dekorkozmetikumot és elmondása szerint így tud pihenni a bőre”. Van benne igazság, korábban már több cikk is készült a témában, nemrég például a wellandgood.com magazin kérdezett meg egy bőrgyógyászt arról, hogy milyen hatással van az arcbőrre az, ha valaki rövidebb vagy hosszabb ideig nem sminkel? Rachel Nazarian elmondta, hogy teljesen tipikus észrevétel az – különösen, ha valaki okkluzív vagy komedogén sminktermékeket használ -, hogy a smink mellőzésével a bőrét az illető sokkal szebbnek látja. Viszont szerinte az is fontos, hogy a smink elhagyásával a bőrápolási rutint ne függesszük fel.

Egy nap, egy hét, egy hónap smink nélkül

Állítólag egy hét smink nélkül és sokkal tisztább lesz a bőr, mert azáltal, hogy kevesebb smink kerül a bőrfelszínre megelőzhetőek a pattanások, mitesszerek kialakulása, sőt még a rosacea is mérsékelhető. Ha pedig egy hónapot is kibír valaki, akkor már tényleg nagyon sokat tesz a bőréért! Naponta 500 millió bőrsejt pusztul el és a megújulási folyamat 24-28 napot vesz igénybe, amit a szervezet maga végez. A regenerálódási folyamat ebben az esetben zavartalanul mehet végbe.

#MaradjOtthon rutin a külső-belső szépségért

Abban mi is egyetértettünk a nővéremmel, hogy az arctisztítás, a hámlasztás és a hidratálás ilyenkor is ugyanolyan fontos. Én az önkéntes karantén 6. napjánál tartok és őszintén szólva, az első három napban fittyet hánytam arra, hogy reggelente ugyanúgy mint az előző életünkben (ami még egy héttel ezelőtt zavartalannak és sérthetetlennek tűnt) lépésről-lépésre végighaladjak a szépségrutinomon. A reggeli arctisztítás nem maradt el, de a hidratálásra és a szemkörnyékápolásra például sokkal kevesebb figyelmet fordítottam. Hamarabb ültem le a gép elé híreket gyűjteni, mint hogy megigyak egy koffeinmentes kávét, reggelizzek valamit, vagy mondjuk felvigyem a nappali arckrémet. És ez baj, szóval változtattam. Az elmúlt három napban sokkal jobban odafigyelek a napirendre, szánok külön 15-20 percet az arcbőrömre, aztán a reggelimre és csak azután kezdek neki a munkának. A következő tervem, hogy minél előbb beszerzem a Lush webshopjából az egyszerre nyugtató és frissítő Me Time arcpakolást, ami a benne lévő galamborchideával és kalaminporral hűsít, a virágillatú ylang ylang tonizál, a bergamott pedig tisztít és fényesít. Így biztos lehetek abban – habár a napsütést mellőznöm kell a lakópark hetedik emeletén – én tettem valamit azért, hogy felfrissüljek. És ne csak a bőröm, a lelkem is.

 

lush me time
Me Time frissítő arcpakolás, Lush 3290 Ft

 

Nyitókép: Unsplash

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: