1 perc szépség: Ezzel a trükkel elkerülheted, hogy a forróságban kidörzsölődjenek a combjaid

És köze nincs a hintőporhoz!

Évekkel ezelőtt a #thighgap hasthag-mozgalom követői azt vallották, nincs szexibb annál, ha egy nőnek rés van a combjai között, az utóbbi időben viszont már a sellőcomb a divat. De hogyan védjük a bőrünket a kidörzsölődéstől ebben a nagy melegben?

Végre beköszöntött a nagy nyári meleg, amikor legszívesebben minden pillanatunkat a vízparton töltenénk, amikor sokan napernyővel a kezükben lézengenek az utcán, de olyan is akad (mint például én), aki egy legyezőt kap elő a fullasztó hőségben. Ez nem panaszkodás – a sok eső és borult idő után már jól jött a meleg -, de az izzadással valljuk be őszintén, nehéz mit kezdeni ilyenkor.

Minden olyan nő, akinek nincs szexi rés a két combja között (úgy sejtem, vagyunk így egy páran, de semmi gond, mert manapság már úgyis a sellőcomb a menő – még egy hashtag-mozgalom is indult e kapcsán #mermaidthighs néven), küzd a nyári hónapokban a kellemetlen és sokszor egyébként fájdalmas bőrirritációval, ami a combok összeéréséből fakad. Ilyenkor könnyen kidörzsölődhetnek az egymáshoz érő bőrfelületek. A 21. században persze már mindenre van megoldás, nem kell, hogy ez a kis kellemetlenség elrontsa a nyaralást és nem kell lemondani a hűs, sós tengerről sem. Így előzheted meg:

A vazelin és a hintőpor már a múlté, hogy elkerüld a bőrirritációt használj inkább izzadásgátló dezodort! Reggelente vigyél fel belőle egy picit az összeérő felületekre. Sokkal hosszabb ideig fejti ki hatását, mint bármi más, mivel egy vékony védőréteget képez a bőröd felszínén, így elkerülheted a kipirosodást. Plusz ok, amiért érdemes kipróbálnod: még nyugtatóan is hat a bőrre.

Éljen a nyár!

Nyitókép: Lexie Barnhorn/Unsplash

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: