Ha Európa legszebb szigetét keresnéd, akkor most megtaláltad!

2019-ben Madeira tarolt

Ha szigetekről van szó, a többségnek elsőként Kréta, Korfu, Mallorca vagy Ibiza ugrik be. Hiába felkapott úti célok, mégsem nyerték el az Európa legszebb szigete címet, a World Travel Awards-on, ugyanis idén Madeira vitte a prímet.

Madeira Porto Santóhoz és a Kopár-szigetekhez hasonlóan az Atlanti-óceánon fekvő, portugál Madeira-szigetcsoporthoz tartozik. Megkapó szépségének és szubtrópusi klímájának köszönhetően egész évben remek menedék a kikapcsolódni vágyóknak. De vajon minek köszönheti, hogy Ciprust, Máltát és a Baleár-szigeteket megelőzve Európa legszebb szigetének választották?

Kezdjük az alapoknál:
Főváros: Funchal
Teljes népesség: 267 785 fő
Hivatalos nyelv: portugál
Terület: 750,7 km²
Pénznem: euró

A vulkanikus eredetű sziget a séta szerelmeseinek földi paradicsoma, számos turistaösvénye bebarangolható, ilyen a Vereda da Ilha és a Vereda do Pico Ruivo is. A bátrabbak a sziget legmagasabb pontját, az 1862 méter magas Pico Ruivo hegyet is meghódíthatják, feltéve ha nem riadnak vissza az állandó ködtől és a sziklába vájt, meredek lépcsőfokoktól.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Julia (@juliaemeliee) által megosztott bejegyzés,

A hegyekben akad más remek program is, érdemes ellátogatni a Funchalban lévő Monte Palace Botanikus Kertbe, ahová felvonóval juthatunk fel. Több órás sétával kell számolnunk, ha az egész parkot fel akarjuk fedezni: több ezer egzotikus növény, csobogók, vízesések és szobrok sokasága várja a turistákat. A lépcsőzéssel itt is meg kell küzdeni, és érdemes kevésbé frekventált időpontban érkezni, mert a kert igencsak felkapott látványosság.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

David Peter (@kulturreisen) által megosztott bejegyzés,

A sok séta és városnézés után jöhet a jól megérdemelt fürdőzés: ugyan Madeirán is akad néhány strand, a szigetcsoport legszebb tengerpartját Porto Santóban találjuk, ahol 9 kilométeres partszakaszon sétálhatunk a puha, vulkanikus homokban, amit reumás panaszok enyhítésére is használnak. Ha pedig valami igazán különleges látnivalóra szomjazunk, Porto Moniz természetes úszómedencéiben is csobbanhatunk egyet.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ирина (@impression_2018) által megosztott bejegyzés,

A képeket nézegetve hirtelen kedvet kaptunk egy külföldi kalandtúrához. Velünk tartasz? 😉

Nyitókép: Balate Dorin/Shutterstock

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: