10 aprónak tűnő, de korántsem ártalmatlan hiba, amelyeket a szerelmeskedés terén elkövetünk (+18)

Biztos, hogy mindannyian elkövettük már az alábbi hibákat, de jobb ezeket kiküszöbölni, hogy minden szempontból élvezetes párkapcsolatban élhess.

Gyakran azt gondoljuk, pusztán azért, mert aktív szexuális életet élünk, már mindent tudunk a huncutkodással kapcsolatban. Csakhogy még a sok tapasztalattal rendelkezők, vagy a hosszútávon működő kapcsolatokban is becsúszhat egy-két olyan hiba a szerelmeskedés terén, amelyek fel sem tűnnek, mégis tönkretehetik a hangulatot és így a szenvedélyt is. Fontos, hogy mindannyian ismerjük saját testünk működését, és ezt megfelelően tudjuk közvetíteni a partnerünk felé. Az alábbiakban néhány olyan bagatellnek tűnő hibát gyűjtöttünk össze, amelyek megmételyezhetik a kapcsolatokat.

1. Ha azt hiszed, úgy kell csinálni, ahogy a képernyőn…

Igen, sajnos ez a tévhit még mindig elterjedt. Éppen ezért nem lehet elégszer hangoztatni, hogy a romantikus filmekben, vagy akár felnőtt filmekben látható, sokszor túlzó jelenetek egyáltalán nem a valóságot tükrözik. Gyakorlatilag nagyon kevés nőnek van hüvelyi orgazmusa, ahogyan az a filmeken látható, és ha hiszed, ha nem, az erekció sem tartható fent órákig. Amit az erotikus tartalmú filmekben vagy jelenetekben láthatunk, az teljesen elrugaszkodott a valóságtól, és csak túlzó elvárásokat ró a felekre. Ezen kívül sajnos kevesen nézünk ki úgy, mint Demi Moore, ezért ezeket a filmeket alapul venni elég nagy hiba.

2. Ha megalázónak érzed, hogy beszélj a vágyaidról

Ha ezzel probléma van a kapcsolatban, akkor az nemcsak a szexualitással való problémákat tükrözheti, hanem bizonyos szintű bizalmi kérdést is felvet. Nagy valószínűséggel saját női, vagy férfi sebeidre világít rá, amelyekkel érdemes foglalkozni, hogy ebben az aspektusban is kiteljesedhess. Vágyaink működtetnek minket, mindannyian ezek beteljesedését szeretnénk, ezért lényeges, hogy ezeket nyiltan meg tudd beszélni a partnereddel egy párkapcsolatban. Ha párod társaságát mondjuk Batman jelmezben szeretnéd legközelebb élvezni, azt valahogy előtte el kell mondd neki, máskülönben lehet, hogy sosem tudod meg, milyen a hancúrozás egy szuperhőssel.

3. Ha azt hiszed, az orgazmus a te teljesítményed jelzője

Általában a férfiak vannak óriás tévhitben ezzel kapcsolatban, és azt gondolják, hogyha a nő nem élvez el, akkor valamit elhibáztak. Nyilván most nem azokról az önző pasikról beszélünk, akik csak saját magukra gondolnak, hanem azokról, akik neked is élvezetet szeretnének nyújtani. Na ők ilyenkor azért kőkeményen gondolkodóba eshetnek, ezért ezt a helyzetet is érdemes tisztázni és átbeszélni. A nők zömének az együttlét akkor is élvezetet jelenthet, ha nem mindig sikerül eljutni az orgazmusig. Nyilván érdemes kitanulni egymás testét, és összehangolódni annyira, hogy mindketten eljuthassatok a csúcsra. Egy biztos, soha ne színlelj orgazmust, mert az a kapcsolat végéhez vezethet.

4. Ha azt gondolod, csak úgy jó, ahogy te gondolod

Hát igen, mivel az együttlét leggyakoribb esetben kétszereplős dolog, nem minden úgy van mindig, ahogy te azt gondolod. A másiknak is lehet véleménye arról, mit hogyan kell csinálni. A partner elképzeléseit felülbírálni, nem meghallgatni, vagy az általa elmondottakat teljesen figyelmen kívül hagyni rendkívül romboló. Ha tehát az ágyban is jól működő kapcsolatot szeretnél, ne csak a szívedre, de a párodra is hallgass. Próbálj magadon erőt venni, és kedveskedni neki azzal, hogy úgy is hancúroztok, ahogyan ő szeretné. Aztán ki tudja, lehet hogy neked is megtetszik.

5. Feltételezni, hogy a párod olvas a gondolataidban

Valamiért a mai napig sokszor hisszük azt, hogy azok a gondolatok, amelyeket a másiknak címzünk, meg is érkeznek. Ha ez így lenne, akkor nyilván a lottószámokkal sem lenne gondod nem? Na ugye. Ne gondolja senki, hogy a másik fejében ugyanaz zajlik, hiszen mindannyiunkat más impulzusok értek életünk során, más dolgokra vagyunk kondicionálva.

Fotó: Terri Lee-Shield Photography/GettyImages

6. Mindig ugyanazok a pózok? Nagy hiba!

Jóbol is megárt a sok, tartja a mondás, és ez valóban így van. Imádom a mákosgubát, de ha ezentúl csak azt ehetném, bizony hamar tele lenne vele a hócipőm. Szóval, hiába élvezel egy pózt nagyon, nem lehet egyfolytában csak ahhoz ragaszkodva normális szexuális életet élni. Sok lány attól fél, hogy bizonyos pózokban előnytelenül mutat. Ne legyél gyáva oroszlán, a párod ilyenkor nem a narancsbőröddel fog foglalkozni. Ha nagyon szégyenlős vagy, haladjatok kis lépésekkel, de az a lényeg, hogy haladjatok, és próbáljatok ki minden nektek tetsző pozitúrát.

7. Azt hinni, hogy az orgazmusod kizárólag a partnereden múlik

Nem hiszem, hogy feltaláltam a spanyol viaszt, amikor azt mondom, senki sem ismeri jobban a testedet, mint te magad. Ugye így van? Fordítottál időt arra, hogy örömet szerezz magadnak, és feltérképezd a testedet? Ha te sem tudod, mi és hol a legjobb neked, hogy várhatod el a másiktól? Ne tedd ilyen nyomás alá, ő tegye meg a dolgát, de te is nyugodtan vedd kezedbe saját orgazmusod sorsát. Azt szereted, ha a melledet vagy a csiklódat izgatják szerelmeskedés közben? Vezesd oda párod kezét és mutasd meg neki, hogyan szeretnéd, vagy csináld magad.

8. Kondom nélkül szerelmeskedni, csak azért, mert párkapcsolatban vagy

Nemcsak a tinédzserek felejtkeznek el az óvszer használatáról, hanem a többi korosztály is. Az óvszert sokan kellemetlennek vagy testidegennek tartják, ezért előszeretettel mellőzik a használatát. Pedig az óvszer nemcsak a fogamzásgátlásban nyújt segítséget, hanem a különböző szexuális megbetegedéseknek is elejét veheti. Egészen addig, amíg megbízhatóan nem gondoskodtatok arról, hogy beszerezzétek az orvosi papírokat arról, hogy mindketten egészségesek vagytok, érdemes élni a kondom nyújtotta biztonsággal. Utána pedig már csak a fogamzásgátlás mikéntjét kell átbeszéljétek.

9. Eltitkolni a mocskos kis vágyaidat

Sokan, attól való félelmünkben, hogy elriasztjuk a másikat, nem merjük felvállalni fétiseinket, a normálistól esetleg eltérő vágyainkat. Ne tartsd túl sokáig a fiók mélyén a szőrös bilincsedet vagy a latexruhádat, mert minél tovább húzod, annál kínosabb lesz aztán előrukkolni vele. Nyugodtan valld be az elején, hogy mire gerjedsz, hiszen ez vagy te. A megfelelő partner nem fog elszaladni akkor sem, ha előkerül az ostor. Mindannyiunknak piszkos a fantáziája valamilyen szinten, és ezeket a kis fétiseket jó mielőbb tisztázni, mert nagyszerű dolgok is kisülhetnek belőle.

10. Megvonással büntetni

Megsértődtél, és megvonod a szexet? Ugye hányszor elkövetted már ezt a hibát? Természetesen, miután az embert jól megsértették, vagy megalázták, senkinek nincsen kedve rögtön ágyba bújni, de azt is tudni kell, hogy semmire sem megoldás. Sőt, tovább görgeted vele magad előtt a problémát és még nagyobb görgeteget gyártasz belőle. Ilyen esetekben gondold végig, mi a fontosabb: az, hogy melyikőtöknek van igaza, vagy a kapcsolat? Ha szereted a másikat, nyugodtan tedd meg az első lépést, szerelmeskedjetek egy jót, aztán a problémákat is könnyebb megbeszélni.

Nyitókép: Jonathan Knowles / Getty Images
Forrás: thehealthy

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: