10 apróság, ami boldoggá tesz

Csak pozitívan!

Néhány apróság, amiről nem is gondolnád, milyen sok pozitív energiával tölt fel. Nézzük, miket kell beiktatnod a mindennapos self-care rutinodba!

1. Happy hour

Szögezzük le, hogy most nem a megittam-egy-üveg-bort-és-ráírtam-az-exemre” estékről beszélünk, hanem azokról, amikor egy-egy pohár rozé mellett az ezer éve nem látott barátnőkkel megvitatjuk az élet nagy dolgait.

2. Egy hosszú telefonbeszélgetés

Nem telt túl jól a napod? Hívj fel valakit, aki lelket önt beléd. Egy kedves barátod vagy az egyik családtagod biztosan szívesen szán rád egy kis időt. Engem mindig feldob egy anyukámmal folytatott hosszú telefonbeszélgetés. Ez néha nevetségesen elhúzódik, hiszen mindketten órákig tudunk fecsegni a semmiről, hát még ha mindketten beszédes kedvünkben vagyunk.

3. Jóga helyett kick-box (vagy bármilyen intenzív sport)

Érdemes néha egy-egy intenzívebb mozgásformát választanod! Fuss egy nagyot, próbáld ki a kick-boxot és máris úgy érzed majd magad, mintha újjászülettél volna. Ezek a sportok nemcsak a stressz levezetésében segítenek, a pihentető alvás is garantált!

4. Mandulatejjel, cukor nélkül

A kedvenc kávézódban a baristák már kívülről fújják a rendelésed? Talán itt az ideje, hogy kipróbálj egy-két új helyet a városban! A törzshelyedtől nem kell örökre búcsút venned! Adj egy esélyt a kávézónak, ami mellett már annyiszor elmentél, de még sosem léptél be az ajtaján vagy látogass el arra a helyre, amit Instagramon láttál!

5. A kedvesség művészete

Adni jobb, mint kapni. Ismerős a mondat? Legközelebb, ha a buszmegállóban állva nem tudod levenni a szemed az előtted álló hölgy gyönyörű cipőjéről, akkor mondd el neki. Nemcsak ő, hanem te is sokkal jobban fogod érezni magad. Amíg ez a kis gesztus itthon szokatlannak tűnhet, addig külföldön egy teljesen normális szokás, amit jó lenne nekünk is megtanulni.

6. Tiszta tányér, tiszta ház

Mindenki utál mosogatni (ha valaki szereti a tányérokat sikálni, azért őszintén aggódom). Mégis hogyan éreznénk magunkat jobban ettől az unalmas feladattól? Sok esetben viszont boldoggá tehet, na, nem a folyamat, hanem a végeredmény. Annál pedig nincs nagyobb öröm, amikor végre letudtuk ezt a szörnyű teendőt. Ugye, milyen jó érzés ránézni az üres mosogatóra?

7. Elő a poharakkal!

Egy kis ünneplésnek nem kell mindig háromfogásos vacsorát és fancy italokat tartalmaznia. Hívd át a barátaidat egy pohár borra, egy közös filmezésre vagy rendeljetek pizzát és beszélgessetek egy jót! Természetesen nem kell feltétlenül alkoholos italokat felszolgálnod, egy házi limonádé és szörp is ugyanúgy megteszi. Keress valami apropót, amiért érdemes koccintani. Ez lehet egy a munkahelyen kapott pozitív visszajelzés vagy egy ünnepélyes bejelentés is.

8. Mi a helyzet a nagyvilágban?

Ne csak a bulvár hírekre kattints a böngészőben! Egy beszélgetés során senkit sem érdekel, hogy egy Z-listás celeb hányadik szakításán esett túl ebben az évben. Tájékozódj inkább arról, mi történik a világban, az országban vagy a környezetünkben. Fedezz fel új oldalakat, blogokat, hallgass végig egy érdekes podcastot vagy nézz meg egy friss dokumentumfilmet. A legközelebbi csapatépítőn mindenki meglepődik majd, milyen jól informált vagy. Hiszen nem lehet mindig csak az időjárásról beszélni.

9. Egy lista mindig segít

Egy papír, egy ceruza és máris sokkal összeszedettebbnek érezheted magad. A gondolataid papírra vetése segít legyőzni a szorongást és sokkal felszabadultabb leszel tőle. Miről szóljon a lista? Szedd pontokba az elvégzendő feladataidat és írj fel spontán terveket is. Gyűjtsd össze azokat a helyeket, ahova egyszer el szeretnél utazni, azokat a filmeket, sorozatokat, amiket szeretnél megnézni vagy az éttermeket, amiket ki szeretnél próbálni.

10. Azok a régi szép idők

Befejezted a Trónok harcát és fogalmad sincs, hogy mivel töltsd ki az utána maradt másfél órás üresjáratokat? Mielőtt új sorozatot keresnél nézz meg egy filmet, amit gyerekkorodban imádtál és a régi szép időkre emlékeztet. Dirty Dancig, Forrest Gump, Jurassic Park vagy az Egy hisztérika feljegyzései? Készíts be egy kis rágcsálnivalót, nevess a régi poénokon vagy izguld végig még egyszer a drámai fordulatokat. 

Nyitókép: Unsplash

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: