10-ből 7 fiatal lány diétával sanyargatja magát

Küzdelem az egészséges testképért

A lányok 82 százaléka azt gondolja, hogy mindenkiben van valami szép, 10-ből több mint 5-en mégsem látják meg magukban a jó és értékes tulajdonságokat.

A Dove 2017-es Globális Szépség és Önbizalom Riportja szerint a fiatal lányokat napi szinten gátolja a kiteljesedésben az önbizalomhiány. A szorongásuk hatással van a társas kapcsolataikra, a tanulmányaikra és az egészségükre is. Sokan közülük nem merik felvállalni a véleményüket, mások a negatív testképük miatt vonják ki magukat a szabadidős tevékenységek alól, 10-ből heten pedig önsanyargató diétákat követnek, hogy közelebb kerüljenek a közösségi média cstornákon közvetített ideálhoz.

Itt egy remek példa arra, hogyan torzul a szépségről alkotott képünk:

A Dove 2004 óta küzd az önbizalomromboló, szépséggel kapcsolatos sztereotípiák ellen. Önbizalom Programjuk már 140 országba és 29 millió fiatalhoz ért el, ezt a számot 2020-ig 40 millióra szeretnék feltornázni. Céljuk, hogy a fiatalok megtanulják értékelni a külső és belső tulajdonságaikat is. A pozitív énkép kialakításához egy edukációs csomaggal járulnak hozzá, ami ingyenesen letölthető a weboldalukról. Szakértőkkel összeállított forrásanyagot készítettek szülőknek, tanároknak és ifjúsági vezetőknek, hogy segíthessék a munkájukat. Olyan fontos témákat járnak körül, mint a képek manipulációja, a tudatos médiafogyasztás vagy az iskolai cikizés. Workshopokat is szerveznek, ahol pszichológusokkal, egészségügyi- és médiaszakértőkkel közösen adnak tanácsokat felső tagozatos diákoknak. A program célkitűzésére a termékeikkel is felhívják a figyelmet, októberben limitált kiadású Dove termékekkel találkozhatsz a boltok polcain. A Rossmanban egy díszdobozos kiadás is megvásárolható, amivel egy nyereményjátékban is részt vehetsz.

Nyitókép: Kuzmichstudio/iStock /Getty Images Plus

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: