10 dolog, amit csak akkor tudsz, ha van testvéred

Sokszor bosszantók, még többször nyavalygósak, piszkálódók, fölényeskedők (ki-ki válogasson kedvére), de ennek ellenére (vagy éppen ezért) ők azok, akiket a világon a legjobban szeretünk.

  1. Mindent meg tudunk bocsátani neki. Csupán idő kérdése.
  2. Korán megtanultuk, hogy többnyire nem az számít, hogy kinek van igaza, hanem, hogy ki sír és kiabál hangosabban.
  3. A testvéreink megtanítanak minket az osztozkodásra… A nagy fenéket! Ha őszinték akarunk lenni magunkhoz pontosan a testvéreink azok, akik megtanították nekünk, mi az, amit semmi esetre sem osztunk meg másokkal. (Az utolsó kocka csokoládét, például.)
  4. Mi pontosan tudjuk, hogy amit nem döntünk el, azt majd eldönti helyettünk valaki más. Ez a bölcsesség kétirányú, felhasználhatjuk aszerint, hogy mennyire akarjuk kivenni a részünk a felelősségvállalásból.
  5. Egy testvéri kapcsolat sok viszontagságot képes kiállni. Nagyon sokat. Igazából mindet.
  6. Ha messzire akarunk jutni, szövetségesekre van szükségünk. A testvéreink pedig megosztják velünk a saját kapcsolati hálójukat.
  7. A kompromisszum keresése a kezdők művészete. A legokosabb testvéreink megtanulták (és ezáltal megtanították nekünk is), hogyan érvényesítsék a saját akaratukat, ráadásul úgy, hogy azt közben kompromisszumként tüntessék fel.
  8. Tudjuk jól, hogy az emberek közötti különbségek értékesek. A testvérek között a nyugodt lecsillapítja a vadabbat, utóbbi meg felspanolja a gyámoltalant. A testvérek csapatjátékosok.
  9. Tudjuk, hogy hogyan kell dolgokat elrejteni mások elől. Egyszerűen természetes ez nekünk, évekig gyakoroltuk!
  10. Soha nem érezzük magunkat egyedül. Mert soha nem is vagyunk egyedül. Ez pedig bátorrá és erőssé tesz bennünket.

Nyitókép: Jekaterina Nikitina/GettyImages 

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: