10 emlékezetes csók a mozivászonról

A filmek számtalan feledhetetlen pillanattal ajándékoztak meg minket, így természetesen jó pár emlékezetes csók is elcsattant a mozivásznon.

Mindenki emlékszik arra, amikor Rachel McAdams és Ryan Gosling a szakadó esőben borultak egymás karjaiba, de Leonardo DiCaprio és Kate Winslet ikonikus csókja is mindörökké beleégett a retinánkba. A sort pedig még a végtelenségig folytathatnánk, így a teljesség igénye nélkül össze is gyűjtöttünk pár igazán emlékezetes csókot a mozivászonról.

Elfújta a szél

Listánkat illik egy igazi klasszikussal kezdeni, így ezt ezúttal Vivien Leigh és Clark Gable 1939-ben elcsattant csókjával nyitjuk. Erre az ikonikus jelenetere még az is emlékszik, aki sosem látta a nyolc Oscar-díjjal kitüntetett és csaknem négyórás játékidővel rendelkező Elfújta a szél című alkotást. Persze a filmben nem egy csók szerepel, de mindenképp az a legemlékezetesebb, amikor Rhett a karjába veszi Scarlettet és csókjával, ha csak egy pillanatra is, de minden gondját eltűnteti. A jelenet után a férfi a háborúba indul, így ez egy igazi búcsúcsók volt tőle.

Álom luxuskivitelben

Audrey Hepburn filmjeiért mindannyian rajongunk, az Álom luxuskivitelben pedig abszolút kedvencünk, nem véletlenül. Ugyanis a remek outfitek és Givenchy ikonikus kis feketéje mellett a filmtörténelem egyik legemlékezetebb csókját is ebben a moziban láttuk. A Holly Golightly-t alakító Audrey Hepburn és a Paul szerepében remeklő George Peppard hosszú ideig küzdöttek saját érzelmeik ellen, azonban egy esős éjszaka Cica keresése végre egymás karjaiba sodorta őket.

Dirty Dancing

Ahogy az Álom luxuskivitelbent, úgy a Dirty Dancinget is hiba lenne a listáról lehagyni. Az 1987-ben bemutatott és máig sokak által rajongott filmben természetesen mindannyian drukkoltunk Baby és Johnny kapcsolatának, a film készítői pedig nem is igazán spóroltak a romantikus jelenetekkel, így volt miből válogatnunk a kedvenc csókot keresve. Választásunk végül mégis egy „majdnem csókra” esett, hiszen egy tánccal töltött nap után éppen a csók előtt zavarták meg a főszereplőket.

Ghost

Patrick Swayze duplázik listánkon, hiszen nemcsak a Dirty Dancinggel írta be magát a romantikus filmek történelemkönyvébe, hanem az 1990-es Ghots-ban nyújtott alakítása is örökre emlékezetes maradt. Nem egy vidám jelenet ugyan, amikor Sam szelleme végleg elbúcsúzik a szerelmét alakító Demi Moore-tól, viszont annak üzenete miatt mindenképp itt kell, hogy szerepeljen.

My Girl – Az első szerelem

Az első szerelem emléke mindenkiben tisztán él, így annak a mozivásznon való megjelenítése mindig örömteli. Az 1991-es My Girl pedig éppen erről szól, Vada és Thomas J. kapcsolata a legmélyebb szeretet, így nem is csoda, hogy ennek a csóknak a tiszteletére még díjat is alapítottak. 1992-ben az MTV Movie Award ugyanis először a My Girlt tüntette ki az azóta állandóvá vált, „Az év legjobb csókja” kategóriában.

Rómeó + Júlia

Baz Luhrmann 1996-ban Shakespeare örök klasszikusát vitte filmre, a címszerepeket az akkor még szinte ismeretlen Leonardo DiCaprióra és Claire Danes-re osztotta. A történetből kifolyólag természetesen a romantika kapta a fókuszt a moziban, így persze emlékezetes csókot is szolgáltatott nekünk az ezúttal Verona Beach-en játszódó Rómeó + Júlia. Ezt a zárt liftajtók mögött elcsattant, szenvedélyes csókot pedig azóta is gyakran emlegetik minden idők legjobb filmes csókjaként. Mi megértjük.

Titanic

Patrick Swayze-hez hasonlóan Leonardo DiCaprio is kétszer szerepel gyűjteményünkben, hiszen ki hagyná le egy ilyen listáról Jack és Rose első csókját James Cameron Titanicjából? Ide nem is kellenek a szavak, hiszen egyszerűen ikonikus a jelenet.

Pókember

Nem kell ahhoz rajongani a szuperhősökért, hogy ismerjük a Tobey Maguire-féle Pókember emlékezetes csókját. 2002-ben ugyanis Peter Parker és Mary Jane prezentálták a mozitörténelem egyik legemlékezetesebb jelentét, amikor is a szakadó esőben, fejjel lefelé lógva, teljes inkognítóban teljesül a Pókember vágya.

Szerelmünk lapjai

Minden idők egyik legszebb és legnépszerűbb romantikus filmjeként vonult be a mozitörténelembe a 2004-es Szerelmünk lapjai. A Rachel McAdams és Ryan Gosling között – szintén szakadó esőben – elcsattant csók pedig, meg kell hagyni, kissé már-már klisés, de mi éppen ezért imádjuk ennyire ezt a jelenetet.

Twilight

Listánkat pedig a 2010-es évtized kultmozijainak egy jelenetével zárjuk, hiszen mi más is lehetne emlékezetesebb, mint Bella és Edward első csókja?! A Twilight számtalan ikonikus pillanattal na és persze csókkal örvendeztetett meg minket, de minden kétséget kizáróan ezekre a képkockákra emlékszünk a legtöbben.

Nyitókép: Donaldson Collection/Michael Ochs Archives/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: