10 érdekesség a sármos és utánozhatatlan Brad Pittről

Hogy milyen párhuzam van Brad Pitt és egy csirkejelmez között? A cikkünkből ez, és sok más érdekesség is kiderül az immáron 57 éves színészről.

Brad Pitt a hollywoodi filmipar egyik legmeghatározóbb alakja, aki színészi játékával és sármjával azonnal belopta magát a női szívekbe. Születésnapja alkalmából pedig összegyűjtöttünk 10 érdekességet, amit lehet, hogy eddig nem tudtál róla:

A kezdetek

Fotó: IMDB

William Bradley Pitt 1963december 18-án az Oklahoma állambeli Shawnee-ben született. Édesapja William Alvin Pitt, egy szállítócég tulajdonosa, édesanyja, Jane Etta középiskolai tanácsadó. Bradnek két testvére van, az öccse, Douglas Pitt egy amerikai üzletember, valamint húga, Julie Neal, aki az I Pour Life jótékonysági szervezet igazgatója.

A leleményes ifjú Brad

Fotó: IMDb

Középiskolában sajnos nem került be a kosárlabdacsapatba, ezért összeállította saját nem hivatalos csapatát, amit Cherokee Rejects-nek nevezett el. Sőt, a csapat edzői feladataira nem mást kért fel, mint az édesapját. 

Nem félt mindent hátrahagyni

Fotó: IMDb

Brad a középiskolás évei alatt rendszeresen részt vett iskolai vitakörökben és tehetségét már akkor is megcsillogtatta a különféle iskolai musicalekben. Ám a szíve hiába húzta a reflektorfénybe, egyetemi tanulmányait az újságírás és a marketing területén kezdte el. Végül két héttel a diploma megszerzése előtt gondolt egyet, otthagyta az egyetemet, és Los Angelesbe utazott, hogy színészi leckéket vegyen.

Az első munkák

Fotó: IMDb

Keményen megdolgozott a sikerért, ami nem jött olyan könnyen. Ugyanis a világhírnév előtt foglalkozott sztriptíz-táncosok limuzinos fuvarozásával, hűtők szállításával, sőt  egy ideig óriás csirkének öltözve reklámozta az El Pollo Loco étteremláncot. 

A kitiltott színész

Fotó: IMDb

A Hét év Tibetben című filmje miatt, amelyben főszerepet játszott, csaknem húsz évre kitiltották Kínából. A kínai kormány azzal indokolta a döntését, hogy a filmben úgy ábrázoltak a vezetőket, mint a Tibetet elnyomó hatalmat. Sőt, a Toyota Artis reklámjait Malajziában betiltották, mert az ottani hatóságok úgy vélték, Brad fizimiskája rontja a maláj férfiak önbecsülését.

Mindent egy szerep kedvéért

Fotó: IMDb

Mindig is komolyan vette a színészi karrierjét, és kész volt bármit megtenni egy szerep kedvéért. Egyszer önként elment a fogorvoshoz, hogy az elülső fogaiból letörjenek egy darabot a Harcosok Klubjában megformált Tyler Durden karaktere miatt. Sőt, ahhoz, hogy a legjobbat hozza ki a 12 majom című filmben játszott szerepéből, egy napra beköltözött egy pszichiátriai osztályra.

Törött karral is forgat

Fotó: IMDb

Az egyik legnépszerűbb filmje, a Hetedik forgatásán eltörte a karját. A rendező úgy oldotta meg a helyzetet, hogy beleírta a sérülést a forgatókönyvbe, így Brad valóban törött karral látható a vásznon.

A népszerűség átka

Fotó: IMDb

Egy 19 éves lány nem ismert lehetetlent és 1999-ben az ablakon keresztül betört a színész Los Angeles-i otthonába, ahol felvette a férfi ruháit és bebújt az ágyába, hogy aludjon egy nagyot. Brad távoltartási végzést kért ellene.

A rokoni szál

Fotó: IMDb

Gondoltad volna, hogy Barack Obama és Brad Pitt rokonok? A kapcsolatra New England-i genealógusok jöttek rá.

Egy tervező veszett el benne

Fotó: IMDb

Brad 2012-ben saját bútorokat tervezett, amelyben Frank Pollaro bútorkészítő volt a segítségére. A kollekcióba megálmodott márványkádat, üveg étkezőasztalt, beépített éjjeli szekrényt, franciaágyat és koktélasztalokat is. 

Nyitókép: Matt Winkelmeyer/Staff/Getty Images Entertainment

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: