10 hidegrázós dal, amitől biztosan borsózni fog a hátad

A kedvenc énekesed hallatán rögtön libabőrös leszel? Készülj fel, mert a következő 10 daltól garantáltan futkosni fog a hideg a hátadon!

Biztosan veled is előfordult már, hogy egyszer csak kirázott a hideg. Ezt az érzést több dolog is kiválthatja, akár egy izgalmas történet vagy egy-egy savanyú étel. Ám bizonyos esetekben a különös jelenséget a zenéhez társítjuk. Egyes dalok olyan szinten rezonálnak, hogy fizikai válaszreakciót válthatnak ki a testedből. Az eredmény pedig: tiszta libabőr.

Minden az agyban dől el

Az agy kapcsolatban áll a hangot feldolgozó hallókéreggel, az érzelmekért és a jutalomért felelős régiókkal. Amikor egy zenét hallva bizsergető érzést tapasztalsz, az agyad jutalomközpontjában folyamatosan növekvő aktivitás figyelhető meg, aminek következtében dopamin (boldogsághormon) szabadul fel. Az agyadat elöntő hormonok pedig bizsergető érzést váltanak ki a testedben. Ha eddig még nem tapasztaltad a furcsa érzést, ne csüggedj! A neuroplaszticitással (idegrendszer változásaival foglalkozó tudományág) kapcsolatos kutatások bebizonyították, hogy az emberi agy felnőttkorban is képes a változásra, tehát bárki fejlesztheti ezt a „hidegrázós” képességét. A lényeg, hogy a zenét meghallva belemerülj a hangzásba, légy nyitott a dallamvilágra, értékeld, amit hallasz, és ne kívülállóként fülelj. Az alábbi 10 dal több különféle zenei műfajt képvisel, amelyeket hallgatva garantáltan borsózni fog a hátad. Úgyhogy nincsen más dolgod, mint kikapcsolni a külvilág zaját, és élvezni a gyönyörű dallamokat!

1. Szláv tradicionális ének

2. Nina Simone szexi hangja

3. Valami ismerős

4. Egy kis klasszikus

5. Nagyon laza Ab-Soul

6. Álmos dallamok

7. Vibráló hangszín

8. A szíved is beleremeg

9. A hangja maga a zene

10. Varázslatos kínai dallamvilág

Nyitókép: Westend61/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: