10 híres anya-lánya páros ugyanabban a korban

Néhány sztárcsemete le sem tagadhatná híres édesanyját. A hasonló arcvonások még inkább szembetűnőek, ha két olyan fotót teszünk egymás mellé, amelyen ugyanannyi idősek.

Catherine Zeta-Jones és Carys Douglas

Fotó: @carys.douglas/Instagram

Catherine Zeta-Jones már majdnem 30 éves volt, amikor az 1998-as Zorro álarca című film meghozta neki a nagy áttörést. A színésznő ezután rövid időn belül a legkeresettebb hollywoodi színésznők közé került, 2003-ban az Oscar-díjat is megkapta a Chicagóban nyújtott alakításáért. Michael Douglasszel közös lánya, Carys ennél jóval fiatalabban a reflektorfénybe került: a 17 éves lány áprilisban a Fendi kampányában is szerepelt.

Cindy Crawford és Kaia Gerber

Fotó: Ron Galella/Getty Images, @kaiagerber/Instagram

A ’90-es évek egyik legismertebb szupermodellje 16 évesen kapta meg első munkáját, 17 éves korában pedig egy top ügynökséghez szerződött. Lánya, Kaia Gerber még ennél is korábban, 11 évesen debütált a Versace Kids kampányában. Azóta a legkeresettebb modellek között tartják számon. Igaz, ebben szülei hírneve is sokat segített. Illetve az is hasznára vált, hogy édesanyjától remek géneket örökölt. A 18 éves Cindy és a 18 éves Kaia olyan, mint két tojás.

Goldie Hawn és Kate Hudson

Fotó: New York Post Archives/Getty Images

Goldie Hawn 1968-tól 1970-ig egy varietéműsorban, a Laugh In-ben játszotta a butácska szőke szépség szerepét. Ennek köszönhetően hihetetlen népszerűségre tett szert, de az igazi áttörést és az Oscar-díjat A kaktusz virága (1969) című vígjáték hozta el számára. Lánya, Kate Hudson nemcsak külsőre ütött édesanyjára, karrierjében is édesanyja nyomdokaiban jár. Kate-nek is egy romantikus vígjáték, a 2003-ban bemutatott Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt? jelentette az ugródeszkát, és később is ebben a műfajban láthattuk legtöbbször.

Lisa Bonet és Zoë Kravitz

Fotó: Time & Life Pictures, Araya Doheny/Getty Images

Az amerikai színésznő gyerekkorában igazi lázadó volt, huszadik születésnapján úgy döntött, megszökik Lenny Kravitzzel, akitől 1988. december 1-jén megszületett első gyermeke, Zoë. A zenész és a színésznő lánya a 2007-ben készült Ízlések és pofonok című filmben debütált, azóta pedig több kasszasikerben is szerepet kapott. 

Diane Ladd és Laura Dern

Fotó: New York Post Archives/Getty Images

Diane Ladd már az ’50-es években felhívta magára Hollywood figyelmét, több filmben is szerepelt, de a legemlékezetesebb alakítását 1974-ben, az Alice már nem lakik itt című filmdrámában nyújtotta az ekkor 40 éves színésznő. Érdekes, hogy lánya, Laura Dern is hasonló karriert tudhat maga mögött. Dern ugyan több népszerű filmben is szerepelt korábban például a Jurassic Park és a Kék bársony – de az igazán nagy elismerésre, azaz az Oscar-díjra 45 éves koráig várnia kellett.

Vanessa Paradis és Lily-Rose Depp

Fotó: Francis Apesteguy, Tristan Fewings/Getty Images

A francia származású Vanessa Paradis 19 évesen már zenészként, színésznőként és modellként is letette a névjegyét. 1999-ben született meg lánya, Lily-Rose, aki nemcsak édesanyja szépségét, tehetségét is megörökölte. 15 évesen megkapta első szerepét, és hamarosan egyre nagyobb produkciókban fedezhettük fel az arcát. Tavaly például az V. Henrik filmdrámában alakította Katalin hercegnőt, és ha minden igaz, idén a Voyagers című thrillerben is megnézhetjük.

Melanie Griffith és Dakota Johnson

Fotó: NBC, Tristan Fewings/Getty Images

Melanie Griffith mindössze 14 éves volt, amikor megismerte Don Johnsont, aki 5 év múlva megkérte a 19 éves színésznő kezét. Melanie-nak már ekkor sikeres karriert jósoltak. Dakota Johnson nevét kicsit később, 26 évesen ismerte meg az egész világ. Ekkor mutatták be a Szürke ötven árnyalatát, amiben Johnson játszotta a csetlő-botló Anastasia Steele-t.

Courtney Love és Frances Bean Cobain

Fotó: Jamie McCarthy/Getty Images

Courtney Love 17 évesen döntötte el, hogy szerencsét próbál zenészként, de csak hosszú évek múlva ismerte meg mindenki a nevét. Ezzel szemben lánya, Frances Bean Cobain már születése óta a reflektorfényben van. Courtney Love és Kurt Cobain lánya zenészként, valamint festő- és digitális művészként is tevékenykedik.

Diana Ross és Tracee Ellis Ross

Fotó: Harry Langdon, Paul Morigi/Getty Images

Diana Ross még 16 éves sem volt, amikor barátaival létrehozta a Primettes lánytriót, amely később Supremes néven hódította meg az egész világot. A soul királynőjének öt gyermeke született, akik közül Tracee Ellis neve sokaknak ismerősen csenghet. A 47 éves színésznő a 2000-es évek elején a Girlfriends szituációs drámában csillogtatta meg tehetségét, jelenleg pedig a Feketék fehéren című sorozatban szerepel.

Demi Moore és Rumer Willis

Fotó: Erik Hein, Jason LaVeris/Getty Images

Demi Moore 27 évesen már magáénak tudhatott néhány figyelemre méltó szerepet. Többek között a Mi történt az éjjel? és a Szent Elmo tüze című filmben is feltűnt mielőtt betöltötte a harmadik x-et. Lánya, Rumer Willis követte szülei példáját és egészen fiatalon elkezdett a szórakoztatóipar felé kacsintgatni. Ezért nem meglepő, hogy 27 évesen már 31 film szerepel a neve mellett. Demi Moore és Bruce Willis legidősebb gyereke olyan filmekben kapott lehetőséget, mint A házinyuszi, a Túszdráma és a Volt egyszer egy Hollywood, valamint az Empire című sorozatban is láthattuk.

Nyitókép: New York Post Archives/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: