10 híres testvérpár, akik mindketten a színészi pályát választották

Néhány híres testvérpár együtt nőtt fel a reflektorfényben, mások külön utakon hódították meg Hollywood rendezőinek szívét. Egy azonban mindannyiukban közös, a tehetségükkel világszerte belopták magukat a mozirajongók szívébe.

Casey és Ben Affleck

Fotó: Todd Williamson/Getty Images

Ben Affleck és Matt Damon közösen írták meg az 1997-ben bemutatott Good Will Hunting forgatókönyvét, amely azonnal meghozta nekik a nagy áttörést. A Golden Globe-bal és Oscar-díjjal elismert filmdrámában, Affleck öccse, Casey is feltűnt, de az ő nevét igazán csak a 2000-es években ismerte meg a világ. 2016-ban ő is megkapta első Oscar-díját, de a következő évben zaklatási botrányba keveredett, amely derékba törte szépen ívelő karrierjét.

Mary-Kate, Ashley és Elizabeth Olsen

Fotó: Donato Sardella/Getty Images

Mary-Kate és Ashley Olsen 6 hónaposan kapták meg első szerepüket, és gyakorlatilag a kamerák előtt cseperedtek fel. Az ikrek azóta búcsút intettek a filmiparnak, és 2006 óta saját divatmárkájukat, a The Row-t vezetik. Húguk, Elizabeth „csak” 4 évesen zsebelte be első filmes munkáját, a legtöbben a Marvel-moziverzum Skarlát Boszorkányaként ismerik.

Florence Pugh és Toby Sebastian

Fotó: David M. Benett/Getty Images

A fiatal színésznőKisasszonyok című filmben nyújtott alakításával a filmkritikusokat és a nézőket is lenyűgözte. Florence Pugh 2019-ben berobbant a köztudatba és rajongói azt is kiderítették, hogy bátyja is hasonlóan tehetséges. Toby Sebastian a Trónok harca-rajongóknak ismerős lehet, hiszen a sorozatban ő alakította Trystane Martellt.

Beanie Feldstein és Jonah Hill

Fotó: Steve Granitz/Getty Images

Sokan nem is gondolnák, hogy a Lady Bird színésznője, Beanie Feldstein és Jonah Hill együtt nőttek fel. Pedig valójában édestestvérek, amely azért nem egyértelmű, mert A Wall Street farkasa című film sztárja nem a családnevét, hanem a második keresztnevét tünteti fel vezetéknévként a munkái során.

Maggie és Jake Gyllenhaal

Fotó: Desiree Navarro/Getty Images

Maggie és Jake Gyllenhaal már gyerekként is együtt dolgozott, először az 1993-ban bemutatott Veszélyes nőben láthattuk őket közösen a képernyőn. A kultfilmnek számító Donnie Darkóban pedig egy testvérpárt alakítottak.

Liam, Chris és Luke Hemsworth

Fotó: Jeffrey Mayer/Getty Images

Liam és Chris Hemsworth is komoly szerepeket tudhat a háta mögött, hiszen több népszerű akciófilmben is láthattuk őket. A két ausztrál színész bátyja, Luke is a filmiparban dolgozik: ő a Westworld című sorozat egyik főszereplője.

Dakota és Elle Fanning

Fotó: David M. Benett/Getty Images

Dakota és Elle Fanning gyerekként csöppent bele a mozifilmek világába. Elle mindössze 3 éves volt, amikor a 2001-ben bemutatott Nevem Sam egyik jelenetében szerepelt, mint Lucy Dawson fiatalabb alteregója. A filmben nővére, Dakota alakította a karaktert.

Zooey és Emily Deschanel

Fotó: Michael Tran/Getty Images

Egy Oscar-díjra jelölt operatőr és egy színésznő gyermekeként nem meglepő, hogy a Deschanel nővérek is a filmipar felé sodródtak. Emily-t legtöbben a Dr. Csont című sorozatból ismerik, amely 12 éven keresztül futott a televízióban. Húga, Zooey az Új csaj című sorozat főszerepével tett szert hatalmas rajongótáborra.

Mamie és Grace Gummer

Fotó: Jim Spellman/Getty Images

Ha az édesanyád úgy hívják, Meryl Streep, akkor nem meglepő, hogy már gyerekkorodban megkapod az első filmszerepedet. A testvérpár idősebb tagját, Mamie-t először néhány hónapos korában, édesanyja karjaiban láthattuk a Féltékenységben. Grace 7 évesen debütált színészként, szintén édesanyja oldalán A kísértetház című moziban. Azóta láthattuk őket A törvény nevében című sorozatban, a Mr. Robotban és több underground filmben.

Ralph és Joseph Fiennes

Fotó: Claire Greenway/Getty Images

A testvérpár idősebb tagját, Ralph-ot a Harry Potter-rajongóknak biztosan nem kell bemutatnunk, hiszen ő keltette életre Voldemort alakját. Emellett olyan sikerfilmekben kapott szerepet, mint a Schindler listája és A Grand Budapest Hotel. A brit színész öccse, Joseph szintén a színészi pályát választotta. A legtöbbeknek a Hulu népszerű sorozatából, A szolgálólány meséjéből lehet ismerős.

Forrás: People
Nyitókép: Albert L. Ortega/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: