Már csak 30 nap, és itt az ünnep! 10 lépés amivel megidézheted a karácsony szellemét

Gyerekként mindannyian imádtuk az ünnepet, a felnőtt élet, az állandó rohanás, hogy soha semmire nincs idő azonban mintha elvette volna tőlünk a karácsony varázsát. Hozd vissza a várakozás izgalmát, és élvezd újra az ünnep csodáját!

Sokáig tanakodtam azon, hogy vajon mikor utáltam meg a karácsonyt. Már évek óta az van, hogy amikor az ünnepre gondolok semmi más nem jut eszembe, csak a rohanás, a napokig tartó főzés és takarítás, az elrontott ételek és a zsúfolt pillanatok, amikben képtelen vagyok bármit is megélni. De idén úgy határoztam, hogy minden másképp lesz, hogy ez meg is valósuljon, hamarabb mármint hamarabb, mint december 24. elkezdem a hangolódást az ünnepre. Például a következő tippekkel, amik közül te is szemezgethetsz bátran!

  1. A házi chai latte keverék nálam megalapozza az ünnepi hangulatot! A gyömbér, a fahéj és a kardamom nemcsak a lakást tölti meg fantasztikus illatokkal, de a hangulatodat is egyből feldobja. A legjobb, hogy 5 perc alatt elkészítheted a saját keveréked, amiből aztán karácsonyig minden nap ihatsz egy nagy pohár forró italt.
  2. Készíts saját adventi koszorút, pár egyszerű hozzávaló segítségével. Persze a legjobb az, ha a természetből gyűjtesz tobozokat, faágat, csipkebogyót és hasonló elemeket, ha erre nincs időd, akkor irány a virágbolt!
  3. Iktass be nagy sétákat az erdőben vagy zöld területen, figyeld meg, ahogy a természet nyugovóra tér. Egy egyszerű mindfulness gyakorlat segít abban, hogy megéld a pillanatot, és elraktározd azt. Pásztázd végig a tested pontról pontra, a lábujjadtól a fejed búbjáig, figyelj a testedre, ha gondolataid elkalandoznának, finoman tereld őket vissza.
  4. Töltsd meg a fürdőd csodás ünnepi illatokkal, ehhez használhatod például a LUSH Golden Pear aranyszínű testradírját, ami tengeri sót, kakaóvajat és kupuazuvajat is tartalmaz!
  5. Látogass el egy karácsonyi vásárba, kortyolj forralt bort, de a legfontosabb, hagyd, hogy átjárjon az ünnep hangulata. Ehhez az kell, hogy ítélkezésmentesen légy jelen, ráadásul a mindennapok terhe nélkül.
  6. Karácsonyig minden héten menj el szaunázni. A forró kabinban nemcsak a tested, de a lelked is megújul, kitisztul és feltöltődik!
  7. Szerezz be egy diffúzort, és élvezd az aromaterápia fantasztikus hatását! Tudtad például, hogy egy-két csepp narancsolaj oldja a szorongást és felfrissít?
  8. Induljon a karácsonyi filmek maratonja! Válaszd ki kedvenceidet, a legjobb, ha a klasszikusok közül szemezgetsz, és idézd meg gyerekkorod meghitt pillanatait!
  9. Bár a december mindenkinek nagyon sűrű, szánj időt a baráti találkozókra! Ha csak egy órára is, de fuss össze azokkal, akik a legkedvesebbek neked, ápold a társas kapcsolataid, ugyanis ezek azok, amik megtartanak akkor is, ha nehezebb időszakon mész keresztül.
  10. Ugye neked is vannak olyan tipikus könyveid, amiket kifejezetten decemberben szeretsz olvasni! Vegyél elő egy régi történetet, egy igazi klasszikust, és merülj el a szavak és mondatok varázsában. ITT találsz is pár tippet!

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: