10 lépésben a teltebb ajkakért

Ne csak hidratálj, van néhány okos kis trükk is!

Szexi, dús ajkaid nem csak akkor lehetnek, ha egy plasztikai sebész kezeire bízod magad. Néhány ügyes sminktrükkel könnyedén elérheted a kívánt hatást. Cikkünkből megtudhatod milyen termékekkel varázsolhatod csábítóbbá a külsőd.

Az ajakdúsítás legfontosabb része, hogy mindig hidratált legyen a szád, ezért amellett, hogy a különböző szájfényekkel és fény-árnyék trükkökkel rásegítesz a hatásra, igyál rengeteg vizet, hogy soha ne legyen cserepes.

1. Használj ajakbalzsamot!

Elképesztően triviálisan hangzik, mégis sokan elfelejtik ezt a lépést. Mielőtt még bármit is felvinnél az ajkaidra, ujjbegyeiddel ütögess be egy borsmenta-tartalmú ápolót, ami segíti a vér áramlását és így teltebb hatást kölcsönöz. Öt percig várj, mielőtt valamilyen más terméket is feltennél rá, így lesz ideje a kencének beszívódni.

Bármilyen színt is választasz utána, az ajakbalzsam mindig legyen az első lépés! Fotó: Puhhha/Shutterstock

2. Radírozz!

A fenti lépés után ragadj meg egy puha fogkefét és gyengéden masszírozd át vele hidratált ajkaidat körkörös mozdulatokkal. Ezzel fokozod a teltebb hatást, leradírozod az elhalt hámsejteket és csodaszép rózsás árnyalatot varázsolsz.

3. Alapozz!

Miután már készen állnak az ajkaid arra, hogy felvidd rájuk a sminket, még ne a vörös rúzzsal kezdd a folyamatot. Először alapozd le, hogy  „elmosd a széleit és így könnyedén tudsz majd csalni, amikor kontúrozol és picit nagyobbra tudod rajzolni a körvonalát. (Ez a lépés egyébként elhagyható, de ha tökéletes és szupertartós eredményt szeretnél elérni, érdemes kipróbálni. )

4. Emeld ki a Cupido-íved

Az ajkaid felett található bemélyedt ívre ütögess egy kis highlightert így visszavered a fényt, így a felső ajkaid sokkal húsosabbnak tűnnek majd. Ezt a lépést mindenképpen azelőtt tedd meg, mielőtt még felvinnéd a rúzsod vagy a highlightered, hiszen a világos pigmentek hibát ejthetnek a végeredményben.

5. Töltsd ki egy ajakceruzával a vonalát

A profi sminkesek nem véletlenül nem hagyják ki soha ezt a lépést. És ne aggódj, nem a 90-es évek feltűnő kontúrjaira akarunk biztatni, ajkaid természetes árnyalatánál legfeljebb két árnyalattal válassz sötétebbet. Rajzold körbe, majd töltsd ki az egészet a ceruzával így még hihetőbb lesz a végeredmény.

6. Játssz az árnyékokkal!

Az alsó ajkaid közepe alá egy matt kontúrceruzával (vagy porral) árnyékolj, így még húsosabbnak tűnik majd a szád. Mindegy, hogy krémes vagy por állagú terméket használsz, a lényeg, hogy ne tartalmazzon csillámokat.

7. Használj világos színeket!

Sötét rúzsokat csak abban az esetben használj, ha természetesen teltek az ajkaid, ugyanis ezek egy kicsit kisebbnek mutathatják. Válassz inkább nude árnyalatokat, vagy sápadt rózsaszíneket, amelyekkel dúsabb hatást érhetsz el.

Egy áttetsző, csillámos szájfénnyel gyönyörű, duzzadt ajkakat festhetsz magadnak Fotó: Serhii Bobyk/Shutterstock

8. Ne becsüld alá a szájfények erejét

Azok a szájfények, amelyek mikrocsillámokat tartalmaznak, visszaverik a természetes fényt így a highlighterhez hasonlóan ez is fokozza a telt hatást. A legjobb, ha az ajkaid közepére viszed fel ezt a ragyogó terméket.

9. Dúsíts!

Ma már számos olyan kozmetikum van a piacon, amelyekkel ideiglenesen (nagyjából egy-másfél órára) felduzzaszthatod az ajkaidat, hiszen peptideket vagy mentolkivonatot tartalmaznak. Ezt a trükköt akkor érdemes alkalmazni, ha kifejezetten a fotók kedvéért szeretnénk még csábítóbban mutatni, ugyanis a varázslat hamar elillan.

10. Rétegezd a rúzsod!

A végső lépés természetesen az, hogy felvidd a kiválasztott színt. Miután ez megtörtént, fogj egy, a rúzsoddal színben passzoló ceruzát és az ajkaid közepénél fuss át újra a széleken a háromdimenziós hatás érdekében. Ha kész vagy, dolgozd össze a vonalakat az ujjaiddal vagy egy ajakecsettel.

Nyitókép: Diana Indiana/Shutterstock
(liveabout.com)

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: