A 10 legszebb királyi esküvői ruha

A svéd hercegnő csipkecsodája, vagy a magyar származású dán hercegné letisztult menyasszonyi ruhája nyűgöz le jobban? Egy biztos, mi nehezen tudnánk választani!

Nem tudsz betelni a szebbnél szebb menyasszonyi ruhákkal? Akkor imádni fogod a következő összeállításunkat, amiben királynők és hercegnők esküvői viseletét gyűjtöttük össze. A fenséges ruhaköltemények már csak azért is különlegesek, mert a kulturális különbségeknek hála igen változatosak, általuk betekintést nyerhetünk távoli országok szokásaiba is. Míg egyes helyeken az egyszerű fehér menyasszonyi ruha a divat, addig máshol a színes, gazdag hímzésű és hatalmas drágakövekkel tarkított öltözéket viselnek a nők.

1. Lady Gabriella Windsor

Fotó: CHRIS JACKSON/AFP/Getty Images

A nagy napon Lady Gabriella Windsor, Luisa Beccaria, olasz tervezői ruhájában mondta ki a boldogító igent Thomas Kingstonnak. A pár az esküvőjét a Szent György-kápolnában tartotta, ahol Meghan Markle és Eugenie hercegnő is férjhez ment.

2. Eugenie yorki hercegnő

Fotó: WPA Pool/Pool/GettyImages

Eugenie hercegnő esküvői ruháját Peter Pilotto és Christopher De Vos tervezte. A hercegnő a klasszikus fátyol helyett gyémántokkal és smaragdokkal díszített tiarát viselt. 

3. Jetsun Pema királynő 

Fotó: Triston Yeo/Getty Images

A bhutáni Jetsun Pema királynő tradicionális buddhista ünnepség keretein belül ment férjhez Jigme Khesar Namgyel Wangchuck királyhoz. Színes ruháját hímzések és apró virágmotívumok díszítették. Szerintünk meseszép!

4. Cservenyák Viktória hercegné

Fotó: Michel Porro/WireImage

A magyar származású Cservenyák Viktória, ügyvéd 2013 októberében lett holland hercegné, amikor feleségül ment Jaime de Bourbon Parme herceghez. A letisztult hófehér ruháját egy dán designer, Claes Iversen álmodta meg.

5. Noor bint Asem hercegnő

Fotó: Salah Malkawi/Getty Images

A jordániai Hamzah bin Hussein herceg és Noor bint Asem hercegnő 2003-ban házasodtak össze. A menyasszony egy gyöngyökkel díszített ruhában vonult az oltár elé. Sajnos a pár 2009-ben elvált, ám a hercegnő kétségkívül ragyogott az esküvőjén.

6. Lalla Salma hercegné

Fotó: Photo courtesy Moroccan Government/Getty Images

A marokkói Lalla Salma hercegné mérnökként dolgozott mielőtt hozzáment VI. Mohamed királyhoz. A menyasszonynak nemcsak a ruháját, de az arcát is apró motívumokkal díszítették.

7. Kate Middleton cambridge-i hercegné

Fotó: Pascal Le Segretain/Getty Images

Kate Middleton 2011-ben házasodott össze Vilmos herceggel. A nagy napra a hercegné méltán híres hosszú uszályos ruhakölteményét Alexander McQueen tervezte.

8. Hayu hercegnő

Fotó: Ulet Ifansasti/Getty Images

Indonézia Notonegoro herceg és Hayu hercegnő esküvője három napig tartott. A hercegnő esküvői ruhája szemet gyönyörködtető látvány, tele volt színes mintákkal, hímzésekkel, élő virágokkal és drágakövekkel. Igazi műalkotás!

9. Sofia hercegné

Fotó: Julian Parker/UK Press via Getty Images

A svéd Sofia hercegné Sjöstedt, svéd tervező csipkés ruháját választotta az esküvőjére. Mondanunk sem kell, mesésen festett Carl Philip svéd herceg oldalán. 

10. Meghan Markle sussex-i hercegné

Fotó: Ben STANSALL – WPA Pool/Getty Images

A listáról nem maradhat le Meghan Markle menyasszonyi ruhája sem, amit Clare Waight Keller, a francia Givenchy divatház igazgatója tervezett. A ruha a visszafogott időtlen eleganciát hivatott képviselni, amit egy több méteres fátyollal koronáztak meg. Egyszerűen lélegzetelállító. 

Nyitókép: WPA Pool/PoolGetty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: