10 ok, amiért a gyerekkori barátságok a legjobbak

Akivel az első közös emlék a játszótérhez köt

Lehet, hogy ma már nem beszéltek minden nap, de ha hébe-hóba összefuttok, ugyanott folytatjátok, ahol legutóbb abbahagytátok. Minden rezdülését ismeritek a másiknak és mindig hatalmasakat tudtok nevetni. Ezért a legjobbak a gyermekkori barátságok:

Önmagadat adhatod előtte

Mivel éveken keresztül látta az összes divatbakit, amit elkövettél, ezért előtte nem kell úgy tenned, mintha egy született stylist lennél.

Mindent tud rólad

Rögtön a beszélgetés közepébe vághatsz, nem kell elmagyaráznod neki, hogy ki kicsoda a jelenlegi életedben és milyen kapcsolatban vagy velük, hiszen az összes ismerősödről tud valamit.

Imádja a gyerekeidet

– Emlékszel, amikor még mi is ilyen kicsik voltunk? Abban biztos lehetsz, hogy a gyermekkori legjobb barátnőd feltétel nélkül szereti a gyerkőceidet, mivel magatokra emlékeztetik. A közeli barátok pedig egyébként is olyanok, mintha az édestestvéreink lennének. Nem igaz?

Bármikor hívhatod

Teljesen mindegy, hogy milyen időzónában vagy, akár az éjszaka közepén is felhívhatod. Mivel hosszú évek óta ismeritek egymást, így pontosan tudjátok, hogy nem lesz óriási harag abból, ha mondjuk hajnalok hajnalán felemelitek a telefont, hogy megkérdezzetek valamit a másiktól. Maximum azt mondja, hogy reggel visszahív, de ha nagyon fontos, akkor képes felébredni és órákig beszélgetni veled.

Csak semmi erőlködés

Nem kell óriási erőfeszítéseket tenned ahhoz, hogy ápold a barátságotokat. Amíg néhány ismerősöd, vagy újdonsült barátod rendszeresen szeretne veled személyesen találkozni, hogy biztosítson arról: IGAZ barát, addig a gyermekkori legjobb barátnőd elfogadja, hogy vannak rázósabb, stresszesebb időszakok, amikor nem biztos, hogy jut időtök egymásra – de ettől függetlenül ugyanúgy szeret téged és nem sértődik meg.

Ismeri a családodat és te is az övét

Ha ezt most még nem is gondolod így, de ez egy felbecsülhetetlen érték lesz a hátralévő életedben. Bármilyen összetűzésbe is kerülnél az egyik családtagoddal: ő nem fog elhamarkodottan ítélkezni, reálisan látja majd a dolgokat. Míg egy újonnan szerzett barát csak azért, hogy bevágódjon nálad, képes melléd állni úgy, hogy nem is tudja kiről mond véleményt.

Bármikor megnevettet

Ha rossz a kedved, pontosan tudja, hogy melyik régi közös sztorit kell elmesélnie ahhoz, hogy széles mosolyt csaljon az arcodra.

A gyerekeid is odáig vannak érte

És azért a sok közös fotóért, ami rólatok készült. Jesszus! Az a sok retró cucc, amit képesek voltatok akkoriban magatokra aggatni!

A szülők is ismerik egymást

Ami azt jelenti, ha nem is beszéltek a barátnőddel minden héten, anyukád akkor is pontosan be tud neked számolni arról, hogy kivel mi történt az ő családjában.

Térj vissza a földre

A legjobb barátod bármikor észhez térít, ha úgy látja, elöntött a nagyzási hóbort, ha túlságosan kritikus vagy magaddal szemben, vagy ha netán valami hülyeséget készülsz elkövetni. Ezt világosan az értésedre is adja. És ez így van jól, hiszen ezért vannak a barátok.

Nyitókép: Greg Raines/Unsplash

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: