10 otthoni randitipp, ami feldobja párkapcsolatotokat

Többnyire filmezéssel vagy főzéssel töltitek az időt? Pedig ennél jóval több közös programot szervezhetsz a barátoddal - és még ki sem kell tennetek a lábatok otthonról!

Az elmúlt hetekben több olyan tippel jelentkeztünk, amelyeknek hasznát veheted az önkéntes karantén ideje alatt: például a home office dress code is szóba került, illetve összegyűjtöttünk 100 elfoglaltságot, amivel akkor is el tudod ütni az időt, ha egyedül vonultál ‚‚szobafogságba’’. Amennyiben a pároddal közösen élvezitek a kényszerű bezártság heteit, akkor reméljük, még nem mentek egymás agyára, hanem közös edzésbe, főzésbe vagy Netflix&Chill-be fojtjátok a vírusszorongást. Ezek a programok tökéletesen helyettesítik a klasszikus randikat, de ha egy kicsit szeretnéd még izgalmasabbá tenni a napjaitokat, akkor jó helyen jársz. A következő ötletek könnyen – és olcsón – megvalósíthatók, és egy kicsit megszínesítik a napokat:

1. Offline mód bekapcsolva!

A mobilmentes órák gondolatától talán neked is beugranak a szülők, nagyszülők, ahogyan szúrós tekintettel azt mondják: ‚‚Rakd már le azt a rohadt telefon, kislányom!’’. Most bújj egy kicsit az ő szerepükbe. Nem kell egész napra kikapcsolni az áramot a lakásban, de nem árt néha félretenned a telefont, a laptopot és minden más digitális kütyüt. Amennyiben a munkád miatt fontos, hogy elérhető légy, akkor is keress egy olyan időszakot, amikor nélkülözni tudnak mások. Például vezess be szigorú telefontilalmat a közös vacsora alatt, de szinte bármilyen más páros elfoglaltságnak jót tesz, ha közben nem zavarja meg a szórakozást a telefon csörgése.

2. Elő a kockás szőnyeggel!

Csodás napsütés, kellemes idő és társaság – minden körülmény megfelelne egy romantikus piknikhez, ha nem ilyen helyzetben lennél, igaz? A népszerű parkok látogatása szigorúan tilos, ha pedig nem szeretnél az Isten háta mögé, egy eldugott kis tisztásig utazni, akkor marad a B-terv: az otthoni piknik. Ezt a randit akkor is megvalósíthatod, ha nincs saját kerted vagy erkélyed. Teríts egy vékony plédet/szőnyeget a padlóra, majd pakold tele harapnivalókkal, egy társasjátékkal és esetleg egy üveg bort is bekészíthetsz mellé. Még attól sem kell tartanod, hogy pont egy hangyabolyra telepedtetek le!

3. Kísérletezz a kávéval

Általában hetente többször is beültél korábban a pároddal a kedvenc kávézódba, ahol már kívülről fújtátok a rendeléseteket? A karantén alatt se hagyjatok fel ezzel a szokásotokkal! Inkább fedezzétek fel, milyen sok kávékülönlegességet elkészíthettek otthon is! A klasszik latte helyett próbáljátok ki a kávés chai lattét, vagy a granitát!

4. Mesterszakács in the making

Már az is nagy szó, hogy rávetted (vagy éppen ő téged) a közös főzésre? Akkor ideje emelni a tétet! A gyorsan, kevés hozzávalóból elkészíthető ételek mellett néha próbáljatok ki egy-egy bonyolultabb, pepecselős receptet. Ha a villantós fogás, és a közösségi oldalakra szánt kép is elkészült, akkor jöhet az ízteszt. Ha pedig nem úgy néz ki a végeredmény, mint az eredeti fotón, akkor sem dől össze a világ, hiszen ti közben jól szórakoztatok. Kit érdekel, hogy inkább hasonlít az egész egy szürrealista festményre, mint egy gasztronómiai mesterműre, ha az ízébe nem lehet belekötni?

5. Felcserélt edzéstervek

Mindketten rendszeresen sportoltok otthon, de te inkább a jógáért, a párod pedig az intenzív edzésekért rajong? Akkor jöhet az UNO Reverse kártyája: azaz, egy napra cseréljétek fel egymás között az edzést. A barátod végre megérti, hogy a jóga nem is olyan lazsálós mozgásforma, mint gondolta, te pedig jól megizzadsz fekvőtámaszozás közben. Ha megbarátkoztatok az új gyakorlatsorokkal, akkor később közös edzéseket is betervezhettek: a páros jóga például kifejezetten izgalmas, de egy labda segítségével a közös hasizom-erősítést is játékossá lehet tenni.

6. Romantikus atmoszféra újragondolva

Ha romantika, akkor gyertyafény. De ne feledd, a szekrény vagy a pince mélyén ott lapul néhány fényfűzér, amit az ünnepek után szedtél le – ezeknek most újra hasznát veheted (a karácsonyfa alakúnak nem, de a csillagos égősor kifejezetten jó hangulatvilágításként szolgál). Ünnepi fények áprilisban? Nem gondoltál még rá? Valószínűleg arra sem, hogy egy hónapig szinte minden percet otthon töltesz. Úgyhogy elő azokkal az fehér izzósorokkal! Hidd el, egy kis változás jót tesz majd a környezetednek!

7. DIY éjjel-nappal

Itt a remek alkalom arra, hogy valami közös kézműves projektbe kezdjetek és együtt alakítsátok át vagy díszítsétek fel az otthonotokat! Ha a barátod ezermester vénája és a te kreativitásod egyesül, akkor nagyszerű alkotások születhetnek. Természetesen egy egyszerű festegetés vagy papírdekoráció elkészítése is remek móka, de most egy nagyszabású ötlettel is nyugodtan előrukkolhattok. Az időhiány nem kifogás, a kellékeket pedig online is meg tudjátok rendelni – ráadásul a rendkívüli helyzetre való tekintettel több kreatív hobbi webshop ingyenesen szállít házhoz.

8. Tervezzetek meg valamit!

Sok mindentől függ, hogy mikor tudjátok megvalósítani a kitűzött célt/álmot, de az időponton kívül szinte minden mást alaposan megtervezhettek. Legyen szó nyaralásról, esküvőről, a pénzügyi dolgokról, bakancslistáról vagy egyszerűen csak a következő nagy bevásárlásról – üljetek le és közösen írjatok fel mindent. Így később már csak elő kell kapni a papírt, és lefixálni a dolgokat.

9. Egy mély beszélgetés sosem árt

Ha nem is minden nap, de hetente egyszer-kétszer érdemes leülnötök és valamilyen komolyabb témát megvitatnotok. Ha a koronakrízis miatt kialakult helyzet nyomja a lelketeket, akkor még a mentális jólétetekre is pozitív hatással lesz egy kis lelkizés. De nem kell mindig ilyen komor hangulatban telnie ezeknek az eszmefuttatásoknak – beszéljetek a közös céljaitokról, a kapcsolatotokról, vagy emlékezzetek vissza az első pillanatra, amikor találkoztatok és mondjátok el egymásnak, mit éreztetek akkor.

10. Kedvenc éttermed házhoz jön

Amennyiben hiányoznak a kedvenc éttermetekben töltött közös vacsorák, akkor helyettesítsétek ezeket a randevúkat egy otthoni verzióval! Már említettük, hogy akár ti is megpróbálhatjátok elkészíteni a vágyott specialitást, de ha ez az opció nem tűnik kecsegtetőnek, akkor jöhet a házhozszállítás! Egy pizsamában ülős-pizzaevős-filmnézős estére vágysz, vagy egy fancy gyertyafényes vacsorát szerveznél otthon? Egyik esetben sem kell a főzéssel fáradoznod, hiszen most még azok az éttermek is vállalnak kiszállítást, akik általában nem szoktak. Ráadásul most így tudsz a legtöbbet segíteni a kedvenc helyeidnek.

Nyitókép: Unsplash

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: