10 romantikus nyári ruha árakkal és lelőhelyekkel

Szív- és virágminta, különleges részletek, masnik és pasztellszínek – csak néhány dolog, amely pillanatok alatt romantikussá tesz egy ruhát és ellenállhatatlanul bájossá a megjelenésed.

Miért szeretjük annyira azokat a nyári ruhákat, amelyek romantikus hangulatot árasztanak? Mert elegánsak, mégis rejtőzik bennük egy kis fiatalos báj, játékosság és légies könnyedség. Ezeknek a csodás egyvelege garantálja, hogy szinte tényleg bármilyen alkalomra tökéletesek. Legyen szó randevúról, hétvégi piknikről, múzeumlátogatásról vagy esküvőről – nincs olyan helyzet, amikor egy romantikus nyári ruha rossz választás lenne.

Természetesen szubjektív, hogy melyik termékeket soroljuk a „romantikus ruha” kategóriába. Azonban nyugodtan kijelenthetjük, hogy van néhány alapanyag, minta és részlet, amely elbűvölővé tesz egy-egy darabot. Ilyen például a csipke és a selyem, a szív- és virágminta; valamint a masnikat és a fodrokat is gyakran a romantikázás gondolatához társítjuk. De hangsúlyozzuk: a legfontosabb, hogy te bájosnak tartsd a kiszemelt darabot. Amennyiben még nem találtad meg a kedvenc romantikus nyári ruhád, íme néhány trend, amely inspirációt nyújthat.

Minimalizmus egy csipet bájjal fűszerezve

minimal
Termékek: Clementine mini dress (bal) For Love and Lemons 129 200 Ft, Rusztikus stílusú midi (jobb) Zara 15 995 Ft, Fotó: @smythsisters/Instagram

Akkor sem kell száműznöd a romantikus részleteket a gardróbodból, ha a minimalista stílusért és a monokróm szettekért rajongsz. Ugyanis könnyen találhatsz olyan ruhákat, amelyek passzolnak a letisztult ízlésvilágodhoz, mégis bájos hatást keltenek. Keresd azokat a fehér és neutrális színű ruhákat, amelyeket egy-egy részlet – például egy különleges hátrész, egy masni vagy fodor – izgalmassá, játékossá tesz.

Virágminta amíg a szem ellát

virágmintás ruhák
Termékek: Virágmintás ruha puffos ujjal (bal) H&M 9295 Ft, Fraiser midi (jobb) Reformation 125 400 Ft, Fotó: @emmanuellek_/Instagram

A cottagecore stílus népszerűsége miatt az üzletek kínálatában rengeteg bájos, romantikus nyári ruhát találhatunk. Ennek a stílusnak az egyik alapvető eleme a virágminta, amely egészen apró vagy nagyobb méretben is eláraszthatja a ruhát. A virágos print már önmagában elég ahhoz, hogy elbűvölő külsőt varázsoljon neked – de ha tovább fokoznád a romantikus hatást, válassz puffos ujjú, fodros, masnival vagy csipkével díszített terméket.

A régi korok emlékére: puffos ujjak

puffos ujj
Termékek: Midi ruha megköthető hátrésszel (bal) Stradivarius 10 995 Ft, Sugar Rush mini (jobb) Kiss The Sky (Urban Outfitters) 79 dollár, Fotó: @champagnemani/Instagram

Ha már ennyit emlegettük, nem hagyjuk ki a felsorolásból a puffos ujjakat sem. Ez az ujjmegoldás a cottagecore stílusnak köszönheti népszerűségét, de a nagy Bridgerton-mánia is közrejátszott abban, hogy az elmúlt évek egyik legnagyobb trendjévé nőtte ki magát. A puffos ujjú mini ruhák hanyag eleganciát, valamint fiatalos bájt kölcsönöznek a megjelenésednek. Ha egy kicsit elegánsabb szettben szeretnél elindulni, akkor a midi és a maxi hosszt keresd.

Csipke és áttört anyagok – a romantikus ruha szinonimái

Termékek: Cameron midi (bal) For Love and Lemons 140 900 Ft, Áttört anyagú ruha (jobb) Zara 17 995 Ft, Fotó: @bubblyaquarius/Instagram

Nem véletlen, hogy a csipke az egyik legkedveltebb alapanyag: rendkívül sokrétű, hiszen elképesztően elegáns, ellenállhatatlanul szexi vagy ártatlan megjelenést is kölcsönözhet a megjelenésünknek. A személyiségedtől (és az alkalomtól) függ, hogy a három közül melyik végeredményt szeretnéd elérni. A lényeg: ha romantikus ruhát keresel, a csipkéből készült, csipkével díszített vagy az áttört anyagú darabokat még véletlenül se felejtsd el végignézni.

Pasztellszínben szebb a világ

pasztell
Termékek: Fodros ruha (bal) Sister Jane (Urban Outfitters) 269 dollár, Kék midi ruha (jobb) Zara 10 995 Ft, Fotó: @emilisindlev/Instagram

A tavasz-nyár trendszínei között mindig előkelő helyen szerepelnek a pasztellárnyalatok. Már ez egy nyomós indok, miért érdemes egy pisztáciazöld, egy barack vagy egy halványkék ruhát beszerezned. Azonban ha az a célod, hogy a viseleted romantikus hatást keltsen, akkor szinte kötelező a fagyiszínek mellett letenned a voksod. A pasztell árnyalatok finomabbá, játékossabbá teszik a ruhákat, így ebben az esetben kicsit merészebb szabást is választhatsz.

Nyitókép: Edward Berthelot/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: