10 szállóigévé vált mondat a Jóbarátokból, amit te is bármikor használhatsz

Te is fejből tudod már a sorozat poénjait? Akkor lépj tovább a következő szintre a rajongásban: építs be belőlük néhányat a mindennapjaidba!

Szinte hihetetlen, de igaz: 2004. május 6-án került adásba a Jóbarátok legutolsó epizódja, azonban a sorozat sikere azóta is töretlen – sőt, talán most éli csak igazán reneszánszát! Nem számít, hányszor néztük végig Rachel, Monica, Phoebe, Ross, Chandler és Joey kalandjait, még mindig ugyanolyan jóízűen kacagunk a poénjaikon – ráadásul a sitcom néhány sorát rengeteg rajongó beépítette a mindennapjaiba is.

Íme 10 legendás sor a Jóbarátokból, és az is, hogy milyen szituációban jöhetnek jól neked!

„Na, mi a helyzet?”

Mi más is kerülhetne a listánk élére, mint Joey híres csajozós dumája?

Mikor használhatod? A színészsrác szövege még az online ismerkedés világában is hatásos lehet: Már csak azért is, mert így legalább azonnal kiszűrheted, hogy a kiszemelted szereti-e a Jóbarátokat…

via GIPHY

„Segítenék, de nem akarok!”

Amikor Ross megkérte a barátait, hogy segítsenek neki összeszerelni a bútorait, Phoebe ezzel a – nem túl udvarias – mondattal rázta le őt. Nos, vannak helyzetek, amikor semmi értelme a kifogásgyártásnak…

Mikor használhatod? Eleged van abból, hogy kihasználnak? Nyugodtan mondj nemet, neked se lehet kedved mindenhez! Ha picit finomítani szeretnél a mondaton, koronázd meg egy mosollyal!

via GIPHY

„Ó, te jó ég!”

Biztosan te is emlékszel rá, hogy Chandler exe, Janice gyakorlatilag folyamatosan ezt a mondatot ismételgette a sorozatban…

Mikor használhatod? Gyakorlatilag akármilyen helyzetben jól jöhet ez a mondat: összefutottál valakivel, akit ezer éve nem láttál? Ó, te jó ég! Az egyik barátnőd pont akkor hívott fel, amikor arra gondoltál, hogy jó lenne beszélni vele? Ó, te jó ég!

via GIPHY

„A gyémántcipőm túl szoros”

Ross még Julie-val jár, amikor rájön, hogy Rachel is szerelmes belé, azonban nem tud dönteni, melyik nőt válassza. Chandler persze nem túl megértő a dilemmájával szemben: „Ó ne, két nő is szeret. Mindkettő okos és szexi, a tárcám dagad az ezresektől, a gyémántcipőm túl szoros!”

Mikor használhatod? Nem is kérdéses a dolog: Ha valaki olyan dologról panaszkodik neked, amivel nem igazán tudja kiváltani a szimpátiádat, ezzel a szarkasztikus kommenttel jelezheted neki, hogy a problémája nem annyira súlyos, mint hiszi…

via GIPHY

„Ő a te rákod”

Amikor Rachel épp nagyon haragszik Rossra, Phoebe azzal vigasztalja a srácot, hogy minden rendbe jön majd köztük, hiszen olyanok egymásnak, mint a rákok, akik egy életre választanak párt, és az öreg párok az ollójukkal összekapaszkodva sétálnak.

Mikor használhatod? Az egyik barátod éppen csúnyán összeveszett a párjával, de te tudod, hogy imádják egymást, és ki fognak békülni? Vigasztald meg őt Phoebe elméletével, hiszen úgyis meg fogják oldani!

via GIPHY

„Szakításban voltunk!”

Ross és Rachel kapcsolata a 3. évad közepén nagyon megromlott: azonban míg Rachel azt hitte, hogy csak összevesztek, addig a paleontológus srác meg volt róla győződve, hogy tényleg szakítottak, és búfelejtőként lefeküdt egy másik nővel – Rachel azonban úgy érezte, ezzel megcsalta őt… Nos, így született meg Ross híres „de hát szakítottunk!” magyarázkodása.

Mikor használhatod? Jóbarátok fanok bármilyen helyzetből kimenthetik magukat egymás között ezzel a mondattal! Sőt, a hardcore rajongók azt is jól tudják, hogy vita után egy eljegyzéssel lehet bocsánatot kérni a másiktól… Chandler ugyanis egy nagy veszekedést azzal próbált megoldani, hogy azonnal megkérte Monica kezét, majd a társaság őt szívatva minden ballépésért házassági ajánlatokat tett a többieknek.

via GIPHY

„Ez csak mú-balhé”

Joey elmélete a felesleges vitás ügyekről így hangzik: „Mint a tehén véleménye, érted, vagyis nem számít: Csak mú!”

Mikor használhatod? Amikor olyan kérdéssel fárasztanak, amiről teljesen felesleges beszélni, elég, ha annyit reagálsz rá, hogy: Mú-balhé!

via GIPHY

„Vadonatúj információ!”

Phoebe és Joey már régen tudta, hogy Rachel terhes Rosstól, amikor a srác elmeséli nekik a (szerinte) nagy hírt – ők pedig ezzel az eltúlzott mondattal próbáltak meglepetést színlelni…

Mikor használhatod? Ha mesélnek neked valamit, amivel titokban már eddig is tisztában voltál, vesd be ezt a szállóigét! Csak ne felejts el olyan döbbent képet vágni hozzá, mint Phoebe és Joey!

via GIPHY

„Jóóóól vagyook!”

Amikor Rachel összejön Joey-val, Ross minden erejével azon van, hogy bebizonyítsa, nincs gondja ezzel, így folyamatosan ismételgeti a többieknek, hogy jól van…

Mikor használhatod? Bármikor, ha olyan szituációba keveredsz, amitől igazából kiráz a hideg, de jó képet kell vágnod hozzá…

via GIPHY

Joey nem ad a kajájából!

Joey életében a két legfontosabb dolog egyértelműen a csajozás és az evés – azt viszont nagyon nem szereti, ha valaki lop a táljából, még az sem teheti ezt meg, akivel éppen randizik.

Mikor használhatod? Ha te sem viseled jól, hogy beleesznek a kajádba, nyugodtan utalj magadra te is egyes szám harmadik személyben! Ha viszont még ez sem elég, hogy távol tarts másokat a tányérodtól, írj mellé üzeneteket, mint Ross! „Kipi-kopi, ki van ott? Ross Geller ebédje! Ross Geller micsodája? Ross Geller ebédje! Ne egyen meg, oké?”

via GIPHY

Forrás: Digital Spy
Nyitókép: NBC/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: