10 szuper júniusi mozifilm, ami mellől már csak a popcorn hiányzik

Robert Pattinson az űrbe utazik, Casanova pedig utoljára hódít

Szerelmi dráma, hátborzongató sci-fi, remek vígjáték és megható, állatos kaland. Ilyen és ehhez hasonló filmeket csíphetsz el a mozikban júniusban. Összeszedtük, hogy mi melyik történeteket várjuk a leginkább!

A hűséges férfi  (június 6.)

Figyelem, bonyolult szerelmi háromszög a láthatáron! Abel hatalmasat csalódik élete szerelmében, Marianne-ben, amikor a nő bejelenti, hogy a legjobb barátjától, Paultól terhes. Marianne férjhez megy gyermeke apjához, évekkel később viszont megözvegyül. Abel ezáltal lehetőséget kap, hogy visszahódítsa szerelmét, csakhogy egy fiatal lány is bekerül a képbe, aki mindenáron meg akarja szerezni magának a férfit. A titokzatos harmadik fél nem más, mint Paul húga. Vajon kit választ Abel?

Egy kutya négy útja (június 6.)

Könnyekig hatódtál az Úton hazafelé és a Marley meg én című filmeken? Akkor készítsd a zsebkendőt, mert ez a kutyás film is biztosan megérint majd. Bailey különleges eb, még az elmúlás sem állhat közé és gazdája, Ethan közé. Újra és újra visszatér a férfihez, csak épp más kutya képében. Amikor megszületik Ethan unokája, CJ, Bailey élete gyökeresen megváltozik: örök barátságot kötnek a kislánnyal. Ezután a történet drámai fordulatot vesz: sajnos eljön a nap, amikor Bailey-t és CJ-t szétválasztják. A kislányt elköltözteti az anyukája Ethanéktől, és azt sem árulja el, hová viszi. Bailey annyira ragaszkodik a gyerekhez, hogy elhatározza: következő életében már nem Ethanhez tér vissza, hanem minden erejével azon lesz, hogy megtalálja a kislányt.

Csillagok határán (június 13.)

Az Alkonyat-sorozat sztárja, Robert Pattinson most egy hátborzongató horror-dráma sci-fiben tér vissza a vászonra. A filmben egy Monte nevű, halálra ítélt férfit alakít, akit kivégzés helyett, más elítéltekkel együtt egy űrhajóra küldenek, hogy kísérletezhessenek rajtuk. A férfinek egy gyereke is született a hajón, aki már tinédzserkorú. Egy idő után ketten maradnak a fedélzeten. Vajon mi történt a hajó személyzetével és a többi rabbal? És, ami még ennél is fontosabb: túlélik a kalandot?

Három egyforma idegen (június 13.)

Ismét bebizonyosodott, hogy az élet a legjobb rendező! Íme egy lebilincselő igaz történet három egypetéjű ikertestvérről, akik felnőttként szereztek tudomást egymás létezéséről. A média persze hatalmas szenzációként hozta le rejtélyes egymásra találásuk részleteit. Az viszont még most sem egyértelmű, hogy kik és miért választották szét őket születésükkor és, vajon miért titkolták el az igazságot az örökbefogadó szülők elől. Egy biztos, nem véletlen, hogy a zsűri különdíját is elnyerte ez a lehengerlő doku-dráma a Sundance Filmfesztiválon.

Toy Story 4. (június 20.)

24 év telt el azóta, hogy a mozikba került a Játékháború, döbbenet, nem? Az idő múlásán kár keseregni, a negyedik film érkezését tekintsük inkább remek lehetőségnek ahhoz, hogy felszálljunk a nosztalgiavonatra! Kortól függetlenül kicsik és nagyok is élvezni fogják Woodyék legújabb kalandját, aminek középpontjában egy műanyag villából készült „játék” áll, ami egy ebédlőasztalon sokkal jobban érezné magát, mint Bonnie szobájában… Hamarosan kiderül, meg lehet-e győzni arról, hogy játéknak lenni igenis jó.

Casanova – Az utolsó szerelem (június 20.)

Reménytelenül romantikusok, sorakozó! Remek kosztümös film jön a világ legnagyobb csábítójaként emlegetett férfiról. Casanova minden nőt megkapott, akit csak akart, most viszont nagy fába vágta a fejszéjét: egy fiatal nő bolondját járatja a kiöregedett szoknyapecérrel. A férfi nem tud ellenállni a gyönyörű és fiatal kurtizánnak, rá sem tudni nézni másra, mióta az elrabolta a szívét. Beteljesedik-e a szerelmük, vagy mindketten vesztesként kerülnek ki a játszmából?

Csekély esély (június 20.)

Mennyi a valószínűsége annak, hogy az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztere, aki történetesen egy vadítóan szexi nő, összefut azzal a férfival, akire anno tinédzserként vigyázott? Nem sok, az viszont még meglepőbb, hogy kalandos románc veszi kezdetét közöttük. Fred mostanra újságíróként bontogatja a szárnyait, és megkapó humorával annyira lenyűgözi a Charlize Theron által alakított, befolyásos nőt, hogy munkát is kap a politikus stábjában. Kész katasztrófa várható, ha kiderül a kettejük viszonya! A film zseniális poénokat tartogat, nálunk Fred barátjának mondata viszi a pálmát az előzetesből:

Kész Micsoda nő!, csak itt ő Richard Gere és te vagy Julia Roberts. A végzet a te oldaladon áll!

Bajnokok (június 27.)

Nevettető, megható és tanulságos. Ha egy igazán szórakoztató filmet keresel, ezzel nem lőhetsz mellé. Marco sikeres edző, a legjobb spanyol kosárlabdacsapatot trenírozta eddig. Botrányos viselkedése azonban derékba töri karrierjét: elkapják ittas vezetésért és bíróság elé kell állnia. Elveszíti a munkáját és a barátnőjét is, de talán büntetése az, ami leginkább szíven üti. Az empátiát hírből sem ismerő Marcónak egy értelmi fogyatékossággal élő férfiakból álló csapatot kell edzenie ezentúl. A film kulcskérdése igencsak elgondolkodtató: pontosan mit is jelent az, hogy valaki normális?

Yesterday (június 27.)

Tegyük fel, hogy a világ hirtelen elfelejti minden idők egyik legsikeresebb zenekarát, a Beatlest, és csakis egyetlen fiatal férfi emlékszik a dalaikra. Hiába magyarázkodik, hogy a Yesterday és a többi legendás szám nem az ő szerzeménye, egyik pillanatról a másikra világhírnévre tesz szert. A siker azonban komoly áldozatokat követel, és a férfi, Malik szerelmi életét se kíméli. Az Igazából szerelem írójának és a Gettómilliomos rendezőjének romantikus filmjében többek közt Ed Sheeran is felbukkan, kíváncsian várjuk az ő alakítását is!

Annabelle 3. (június 27.)

A horrorfilmek rajongói sem fognak unatkozni júniusban: érkezik a rémisztő, elátkozott játékbabás történet harmadik része. Warrenék saját házuk pincéjébe zárják Annabelle-t, ám a benne lakozó gonosz szellem megállításához ez édeskevés. A szelleműző pár azt a hibát is elköveti, hogy a munkájuk során begyűjtött veszélyes tárgyak közé száműzik a babát, ami fellázítja maga körül a holmikban rejlő összes démont, és Warrenék kislánya ellen fordítja őket. Már az előzetestől is futkos a hideg a hátunkon!

Nyitókép: IMDb

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: