10+1 könyv, ami tökéletes ajándék karácsonyra

Még nincs ötleted, mivel lepd meg a szeretteidet karácsonyra? Ne aggódj, összeírtuk helyetted a könyves bevásárlólistádat a családodnak és a barátaidnak is!

A nagyszüleidnek

Bálint György, Bánó András: Bálint gazda, a százéves kertész

Helikon Kiadó, 3999 Ft

Bálint György júliusban ünnepelte 100. születésnapját, a könyvében pedig végig is vezeti olvasóit élete legfontosabb eseményein. Szóba kerülnek az emberpróbáló idők is, mint például a munkaszolgálat és a mauthauseni haláltábor, de az is, amikor megszűnt a Kedves Húgom! című rovata, vagy a tévéműsora, az Ablak – azonban Bálint gazda egyikért sem hibáztat senkit. De vajon mi a hosszú élet titka? Nos, a kertészek mentora nem a szokásos válaszokkal készült a műben…

Anyukádnak

Határtalan gondolatok határidőnapló – 2020

Édesvíz Kiadó, 4990 Ft

Lélekmelengető idézetek, meditációk, asztrológiai előrejelzések: ez mind megtalálható a Határtalan gondolatok határidőnaplójában. Sőt, az is kiderül a könyvből, melyek lesznek az év legpozitívabb napjai, amikor a legkönnyebben leküzdhetőek a nehézségek.

Apukádnak

Hofi naplója

Kossuth Kiadó, 7990 Ft

A könyv a Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar humorista életét mutatja be, interjúkon, pálya – és kortársak visszaemlékezésein keresztül. Az egyedülálló naplót kiegészítik még beszélgetések is, méghozzá Hofi Ildikóval és Gajdó Tamás színháztörténésszel.

A lánytestvérednek

Hiro Arikawa: Az utazó macska krónikája – Nem az út számít, hanem akivel megteszed

Művelt Nép Könyvkiadó, 3690 Ft

Nana útra kel gazdájával, Szatoruval, mert találkozni szeretne három gyerekkori barátjával, azt viszont nem árulja el Nanának, hogy miért. A történet Japánban játszódik, és bájos humorral mutatja be, miért csodálatosak és váratlanok az élet váratlan fordulatai.

A fiútestvérednek

Dezső András: Maffiózók mackónadrágban – A magyar szervezett bűnözés regényes története a 70-es évektől napjainkig

21. Század Kiadó, 3690 Ft

A könyv a szervezett alvilág részletes és kalandos krónikája, ehhez Dezső András korábban szigorúan titkos rendőrségi és állambiztonsági dossziékat, régi újságcikkeket olvasott végig, és volt rendőrökkel beszélgetett. Olyan történeteket mesél el könyvében, amiket eddig sehol nem publikáltak, és nagyon kevesen ismertek.

A legkisebbeknek

Boldizsár Ildikó: Esti mesék a szeretetről

Móra Könyvkiadó, 2999 Ft

Az író, mesekutató Boldizsár Ildikó olyan történeteket gyűjtött össze az Esti mesék-sorozat zárókötetéhez, melyek a szeretetről szólnak, és olyanokat is, amik arról mesélnek, milyen nehézségeket győzhetünk le a szeretet segítségével.

A párodnak

Bruce Jones: Ayrton Senna – A Formula-1 halhatatlan legendája

Álomgyár Kiadó, 5999 Ft

A könyv rengeteg izgalmas információval és számos fotóval mutatja be a 25 éve elhunyt legendás autóversenyző életét, és tiszteleg a Forma-1-es pilóta már-már megismételhetetlen, tízévados pályafutása előtt.

A barátnődnek, aki még mindig keresi az igazit

Pfliegel Dóra: Tindertojás

Atheneum Kiadó, 3699 Ft

Pfliegel Dóra regénye bemutatja az online ismerkedés „sötét oldalát”: megbízhatsz valakiben, akiről mindössze pár képet láttál a neten? A könyv főhőse, a boldogtalan házasságban élő Márti megtette, üzeneteken és telefonhívásokon keresztül beleszeretett Zoltánba, és a váláson is elkezd gondolkodni úgy, hogy még nem is találkozott a férfival…

A barátnődnek, aki megfogadta, hogy jövőre szeretne tudatosabban élni

Shunmyo Masuno: Az egyszerű élet művészete

21. Század Kiadó, 3490 Ft

Shunmyo Masuno zen buddhista főpap, és díjnyertes zen kerttervező, aki könyvében az elméletek helyett 100 egyszerű, de nagyon hasznos gyakorlatot mutat be, amivel segít az olvasóinak átprogramozni a gondolkodásukat, és elérni a nyugodtabb és szebb hétköznapokat – mert már az apró változtatásokkal is hatalmas eredményeket érhetünk el az életünkben.

A barátnődnek, aki a társaság Monica Gellerje

Fördős Zé: Balansz

Lunchbox Produkciós Kft., 6490 Ft

Fördős Zé új könyvében elárulja, hogyan lehet kialakítani egy olyan életformát, ami hosszútávon is követhető – ráadásul önsanyargatás nélkül, és egyszerűen elkészíthető ételekkel.

+ 1 magadnak

Sally Rooney: Normális emberek

21. Század Kiadó, 3990 Ft

A Times szerint Sally Rooney könyve volt 2018 legjobb regénye, idén pedig végre Magyarországon is megjelent, a BBC pedig már forgatja is a minisorozat-adaptációját a műből. A történet Connell és Marianne szerelméről szól, amit bár tinédzserként eltitkoltak, mégsem tudták elengedni egymást a gimnázium után sem, és valahogyan mindig egymás mellett kötöttek ki a későbbi években is…

Nyitó kép: yul38885 yul38885 / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: