Szorongsz, mert sok a munkád? Ha összecsaptak a fejed felett a hullámok, kattints!

101 pozitív állítás, ami segít

Van, hogy nem úgy indul a reggel, ahogy szeretnéd. Egy kávéra még van időd, de a hosszabb meditáció már nem fér bele. Borús, esős az idő, hideg van, és tudod, hogy a munkahelyeden is nehéz napnak nézel elébe. Mit tehetsz?

Ilyenkor könnyen magával ragad a letargikus hangulat, de tehetsz azért, hogy a negatív érzések ne kísérjék végig a napod. Agykontroll? Meditáció? 101 pozitív állítás? Ez komoly? Most azt gondolod, atyaég, még egy tuti recept a „hogyan érezd jól magad” tanácsok sorában. Hidd el, én is hasonlóan éreztem, és azt gondoltam, hogy mantrázhatok én magamnak akármit, attól még esni fog, hideg lesz és a munkám mennyisége sem csökken. Ez mind igaz. De itt jön a lényeg. Ez mind nem érdekes. Meg fogod látni, hogy az eső és a hideg is klassz dolog, és szükséges. A munkád? Akkor is annyi lesz, ha előre rettegsz tőle, és akkor is, ha úgy állsz hozzá, ahogy Shakespeare írta a Szentivánéji álomban:

Ide nekem az oroszlánt is!

Tudnod kell azonban, hogy a 101 pozitív állítás meditáció nem csodaszer. Csalódni fogsz, ha egy hallgatás után radikális változást vársz, ugyanis akárcsak a tanulásnál, újra és újra szükség van a megerősítésre. A változás lassú, de cserébe tartós lesz.

Csalódni fogsz akkor is, ha azt reméled, nem lesznek többé rossz napjaid. Lesznek. De ha képes leszel ezeket az egyre rövidülő és ritkább periódusokat más szemmel nézni, napról napra jobban fogod érezni magad, és végül eljutsz oda, hogy őszintén, minden önámítás nélkül tudod majd mondani:

Értékes és egyedi ember vagyok.

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: