11 dolog, amit nem biztos, hogy tudtál a női orgazmusról (18+)

Bimbóorgazmus, kielégülés álom során, és más pikáns témák

Vajon létezik sorozatos orgazmus a nőknél? Mennyit számít az előjáték a kielégülés szempontjából? És mi a helyzet az erotikus álmokkal? Ha mindig is foglalkoztattak ezek a kérdések, van egy kis olvasnivalónk a számodra!

1. A nők kevesebb, mint 20 százaléka képes átélni a hüvelyi orgazmust.

2017-ben a Journal of Sex & Marital Therapy-ban jelent meg az eddigi legrészletesebb orgazmussal foglalkozó kutatás. A vizsgálat eredménye alapján a megkérdezett nők mindössze 18 százaléka mondhatja el magáról, hogy el tud élvezni kizárólag hüvelyi úton. Ez sokat elárul a csikló szerepéről, szóval térjünk is át a következő pontra!

2. A nők több, mint harmadának csiklóizgatásra van szüksége a kielégüléshez.

A megkérdezettek 36,6 százaléka igényli ezt a fajta stimulációt, ami nem csoda, hisz több ezer idegvégződés található a csiklóban.

3. A hüvelyi és a csiklóorgazmust gyakran nehéz megkülönböztetni.

Rosara Torrisi szexterapeuta szerint az okok a női test sajátosságaira vezethetők vissza. A csiklót ugyanis a hüvelyen keresztül is lehetséges izgatni, mivel ez nemcsak egy pont a szeméremtest felületén, hanem a testünkön belül is folytatódik. Sokan ezt tartják a gyakran emlegetett G-pontnak.

4. Az előjáték nemcsak udvariaskodás, igenis szükséges az orgazmushoz.

Itt a tudományos bizonyíték arra, hogy érdemes egy kicsit több időt hagyni a ráhangolódásra, ha eddig sietősre fogtátok! Az említett kutatás résztvevőinek többsége szerint ugyanis a vágykeltésre fordított idő segít eljutni az orgazmusig, ráadásul fokozza is azt. A szexterapeuta hozzáteszi, hogy sokak számára a szex az intimitásról szól, az előjáték pedig segít megélni azt.

5. Nincs két egyforma orgazmus.

Ha egy aktus után úgy érzed, hogy az orgazmusod nem volt olyan egetrengető, mint általában, ez teljesen normális! A szexterapeuta szerint minden orgazmus intenzitása eltérő. A különböző benyomások, a szituáció, az izgalom, az esetleges félelmek és gátlások is befolyásolják a hatásfokukat. Szóval az orgazmusod minősége nemcsak a partnereden és rajtad múlik, maga a környezet, az, hogy épp mi zajlik az életedben, és hogyan érzed magad az aktus napján, szintén kihatással van a teljesítményedre.

6. Többszörös női orgazmus? Igen, létezik!

Ez viszont nem azt jelenti, hogy mindenki át is éli, vagy ha igen, akkor sem minden együttlét során.

7. Vannak nők, akik (erősebb) orgazmust élnek át a menstruációs időszak alatt.

A nők többsége érthető okokból tartózkodik a légyottoktól a piros betűs napokon. Akik viszont ilyenkor sem vetik meg a szexet, azok közül sokan arról számoltak be, hogy kizárólag a menstruáció ideje alatt képesek átélni a hüvelyi orgazmust.

8. Nem csak a férfiaknak van szüksége pihenőidőre!

Hallottál már a refrakter periódusról? Lehet, hogy a kifejezést nem ismerted, de a jelenséggel biztosan találkoztál már. A kielégülés utáni regenerációs időszakot jelöli, mely során az orgazmust kiváltó ingerek már nem hatnak. Általában a férfiak esetében beszélünk róla, de valójában a nőkre is vonatkozik. Az International Society for Sexual Medicine szervezet szerint az sem ritka, hogy hiperérzékenység lép fel csiklóorgazmus után. Az viszont, hogy meddig tart ez az állapot, személyenként eltérő.

9. Vannak nők, akik számára fájdalmas a kielégülés.

Elég sokan küzdenek a problémával, amit angolul dysorgasmiának neveznek. Korábbi szexuális traumáktól kezdve, az endometriózison át, több dolog is okozhatja. Az orgazmus során fellépő fájdalom tehát nem feltétlenül normális, nem szabad beletörődni, mindenképp érdemes vele nőgyógyászhoz fordulni.

10. Álmunkban is átélhetünk orgazmust.

Tegye fel a kezét, akinek még sosem volt erotikus álma! Na, ugye… Az emberek többsége álmodik a szexről. Így nem meglepő, hogy az alvás során bekövetkező orgazmus is létező dolog, és a közhiedelemmel ellentétben ez nem csak a férfiakkal esik meg. Ha volt egy pikáns álmod, és ébredés után úgy érezted, mintha eljutottál volna a csúcsra, akkor nagy valószínűséggel pontosan ez történt.

11. Tényleg létezik bimbóorgazmus.

Egyes nők mellbimbója annyira érzékeny, hogy valóban képesek elélvezni annak izgatásától. A Sexual and Relationship Therapy tudományos lap egyik kutatásában a különböző ingerek hatására fellépő agyi reakciókat vizsgálták, az eredmények pedig alátámasztották, hogy ugyan kevés nő éli át ezt a fajta gyönyört, de a jelenség abszolút létezik.

Nyitókép: CoffeeAndMilk/Shutterstock
(redonline.co.uk)

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: