12 dolog, ami fontosabb, mint az Instagram lájkok száma

Az Insta színes-szagos világa könnyen átveheti az életed felett az irányítást, ha nem figyelsz oda. Hidd el, nem éri meg néhány lájk miatt elszalasztani az igazán fontos pillanatokat!

Persze azt nem vitatjuk, hogy az Instagram egy marha kreatív közösségi platform, ahol ráadásul untig önkifejezhetsz. Ám könnyen elveszítheted a kontrollt, ha a lájkok számolgatására fókuszálsz. Ilyenkor nem árt egy kis időre letenni a telefont, mert van jó néhány fontosabb dolog, mint az online jelenlét. Ha nem hiszed, akkor a következő lista majd biztosan meggyőz az ellenkezőjéről.

1. Vasárnapozás a nagyinál

Megfázás, másnaposság és szívfájdalom esetén a nagymamád húslevese csodákra képes. Elég néhány kanállal szedni a forrón gőzölgő léből, hogy az életerő visszaköltözzön a testedbe. Az én nagyim is isteni levest szokott készíteni, amibe legalább három kávéskanál Erős Pistát kell belekanalaznom, mondván:„Kislányom, akkor jó a húsleves, ha a fejed tetejét is csípi!”

2. Feldíszíteni a lakást az ünnep közeledtével

Az ünnepek közeledtével lerángatni a csillogó díszeket a padlásról, kidekorálni velük a lakást, az erkélyt, a kerítést, az ablakokat, a tetőt, de még a szomszéd Marika néni barackfáját is, és gyönyörködni a látványban. Na, ez minden lájknál többet ér!

3. A jó „hajnap”

A pillanat, amikor reggel a hajad tökéletesen áll, és még Marie Antoinette is megirigyelné a kifogástalan tincseket. Velem pont a hajvágásom előtti napon fordult elő ez a ritka jelenség, ami még jobban megnehezítette a frizuraváltásomat. Végül csak levágattam a fürjeimet, de soha nem felejtem el azt a bizonyos reggelt! Örök emlék marad.

4. Friss ágyneműben fetrengeni

Nincs annál kellemesebb, amikor felhúzod a frissen mosott, illatos, ropogós ágyneműhuzatot, majd álomra szenderülsz benne. Ilyenkor az ébredés is sokkal édesebb, sőt én alig bírok kibújni az ágyból, és legszívesebben egész nap az igazak álmát aludnám. Imádom!

5. Az átfagyott ujjak és a forró tea esete

A kezed elgémberedett a hideg időben? Sebaj, otthon rögtön készíthetsz is magadnak egy csésze forró teát, és csak élvezd, ahogy az ujjaid kiolvadnak miközben szorongatod a bögrét. De be kell valljam, én karácsony közeledtével inkább a forralt boros poharakat szeretem fogdosni, és hagyom, hogy átmelegítsen a fűszeres ital.

6. Fényképalbum nézegetés

Persze jó dolog a saját Instagram képeidben gyönyörködni, de az ezeréves fényképalbumok nézegetése ezerszer jobb. Tavaly karácsonykor a szüleimmel előkerestük a régi családi képeket, amelyeken a nagyszüleim fiatalon bikiniben pózolnak vagy a dédszüleim kertjében szedik a cseresznyét. Mindegyik fotó hátuljára felírtuk, hol készült és kik láthatóak rajta. Mondanom sem kell, ez az egyik legszebb karácsonyi emlékem!

7. A pizza, amikor késő estig dolgozol és farkas éhes vagy

Nagyon fontos az egészséges étkezés, de amikor éjjelig a laptopom felett görnyedek, minden vágyam egy hatalmas adag pizza. Lehet sonkás, sajtos, hawaii, gombás vagy kolbászos, a lényeg, hogy pizza legyen!

8. Lenyomni egy izzasztó edzést

Megcsináltad! Nem volt kedved hozzá, de végül feltápászkodtál a kanapéról és lenyomtad az embert próbáló edzést. Én minden ilyen próbálkozást kész győzelemnek élek meg, és legalább annyira büszke vagyok magamra, mintha lefutottam volna a maratont.

9. A kedvenc sorozatod összes része egy szombat alatt

Mindenkinek van egy kedvenc sorozata, amiből bármennyi részt képes megnézni. Én az Így jártam anyátokkal című szitkomból tudok végtelen mennyiséget elfogyasztani, és közben az sem érdekel, ha körülöttem az egész lakás szalad. Hiszen sokkal jobb milliomodszorra is megnézni, hogy vajon Lili visszamegy-e Marsallhoz a második évad harmadik részében, mint felmosni a konyhát.

10. Amikor a háziállatod hozzád bújik

Legyen cicád, kutyád, minimalacod vagy bármilyen háziállatod, nincs annál jobb érzés, amikor a kedvenced befészkeli magát az öledbe. Az én családomnak is van egy új házi kedvence, Findusz, akinek a füleinél csak a szeretetéhsége nagyobb. Amikor hazalátogatok, elvágja magát a padlón és addig nyávog, amíg el nem kezdem dögönyözni. Ki tud ennek ellenállni?

11. Belevetni magad egy új könyvbe

Az olvasás  gazdagítja a szókincsed, fejleszti a koncentrációs képességed és bővíti a tudásod. Persze nemcsak ezért jó felcsapni egy vadiúj könyvet, hanem azért is, mert egy könyv segíthet abban, hogy megtapasztalj valami teljesen új dolgot a világból, anélkül, hogy bárhova is elmennél. 

12. Közös brunch a kollégáiddal

A hyggeling-re hivatkozva egy brunch a kollégákkal szuper lehetőség arra, hogy hátrahagyjátok a munkát és közösen élvezzétek a finom ételeket. Én például két dolog miatt nagyon szeretem ezeket a reggeliket, egyrészt a kolléganőm isteni vegán banánkenyeret tud készíteni, másrészt a közös falatozás közepette jobban megismerhetjük a másikat. 

Nyitókép: Kosamtu/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: