12 tulajdonság, ami azt mutatja, hogy független személyiség vagy

Szeretnéd tudni, miről ismerhető fel egy igazi független személyiség? Illetve, hogy te magad vajon mennyire vagy az? Akkor ez a lista neked szól! Fusd át és kiderül, hányat tudsz kipipálni a független személyiségek 12 fő jellemvonása közül.

A közösségi média felületeken sokan alakítanak ki magukról a trendeknek megfelelő optimális képet. A fiatalok egyre inkább hasonlítanak egymásra. Gyakran megesik az is, hogy személyiségüket, stílusukat, céljaikat, sőt gyakran barátaikat is az aktuális divatnak megfelelően cserélgetik. Egy valóban hiteles, erős, független személyiség azonban nem olyan változékony, mint a széljárás, ezért általában bennük jobban meg is bízhatsz. Ők azok, akik keményebb időkben is kitartanak melletted. És mi a helyzet veled? Hány pontot tudsz kipipálni a következők közül, amelyek megmutatják egy független személyiség főbb jellemvonásait?

1. Nem akar mindenkit lenyűgözni

Az önazonos, független sezmélyiségű emberek tudják, hogy nem lehet mindenkinek megfelelni, mert mindig lesznek, akik ellenük drukkolnak. A saját boldogságukra koncentrálnak, és nem kell nekik mások jóváhagyás. Ez természetesen egyáltalán nem azt jelenti, hogy másokon átgázolnak. Csupán tisztában vannak vele, hogy barátaik megértik őket és az életükben akarnak lenni.

2. Nem viselkedik mindig tökéletesen, és nem is mindig néz ki úgy

És ez teljesen rendben is van így. A hibák nem tesznek minket gonosszá, csupán emberivé. Nincs azzal semmi baj, ha olykor gyenge, szomorú vagy ideges vagy. Egy hiteles ember tudja: nem kell mindig eljátszani a tökéletes címlaplányt…

3. Reálisan látja a dolgokat

Egy önmagához hű, független személyiség tudja, hogy a világ nem fekete vagy fehér. Bízik az emberekben, de nem naivan. Tudja, hogy az élet rideg valóságával hogyan kell megküzdeni.

4. Egy független személyiség nem anyagias

Nem cseréli le a telefonját csak azért, mert piacra dobták a legújabbat, és a barátait sem a márkajelzések miatt választja. Ez persze nem jelenti azt, hogy igénytelen lenne. Csupán nem dől be a marketingfogásoknak, sőt lehet hogy az árcédulát nem is nézi, csak a termék minőségére fókuszál.

5. Mindig vállalja a saját nézeteit

Bár nyitott a hozzáállása, csupán azért, mert a társaság álláspontja éppen valami más, nem fogja megváltoztatni a nézeteit. Bátran vállalja, amit gondol, és általában saját maga alakítja ki, hogy miben hisz.

6. Kerüli a drámát

A belső köre csupa olyan emberekből áll, akiben megbízhat. Őszinték, és élvezik, ha a körülöttük lévő emberek is felvállalják egyediségüket. Bár nem riadnak meg egy kis vitatkozástól, a hiteles emberek kerülik azokat, akik folyton drámáznak vagy pletykálkodnak.

7. Érzelmileg érett

És ez nemcsak abban nyilvánul meg, hogy képes higgadt döntéseket hozni, de abban is, hogy nagy mértékben képes önkontrollra is. Nem forrófejű és nem ragadják el az érzelmei. Amikor kimutatja érzelmeit, abban biztos lehetsz, hogy igaziak.

8. Egy független személyiség örül mások sikerének

Bár úgy tartja a mondás, bajban ismerszik meg a barát, azért a sikerből is sok tapasztalatot lehet levonni. Egy érzelmileg erős, független személyiséggel bíró ember mindig támogat másokat és örül a többiek kiemelkedésének, hiszen tudja, hogy ez a sajátját nem veszélyezteti.

9. Kellemes hallgatóság

Mivel nyitott a világra és a beszélgetésekre, nem a saját kis buborékában él. Jó vita- és beszélgetőpartner, ugyanakkor figyelmesen képes meghallgatni másokat is.

10. Egészséges kapcsolatai vannak

Nem áll függőségi viszonyban sem a családjától, sem barátaitól. Szerelmi élete nem a játékokról, trükkökről és fortélyokról szól. Szívét, érzéseit nyíltan megmutatja, de azért nem rohan fejjel a falnak. Nagylelkűen szereti azokat, akik kiérdemelték azt, de ami a legfontosabb, önmagát is megbecsüli.

11. Egy független személyiség nem fél másképp gondolkodni

Van, hogy egy szubjektív kérdésre teljesen más választ ad, mint a többiek. Ez azért van, mert az ilyen típusú emberek általában olyan dolgokat is meglátnak és számításba vesznek, amit mások nem. Bár ez összeütközéseket jelenthet, egyúttal sokkal kreatívabb megoldásokat is kínál.

12. Maga választja a csatáit

Tudja, hogy nem kell minden vitát megnyerni, és néha a kapcsolat többet ér, mint az, hogy éppen kinek van igaza. Megőrzi integritását és nem megy bele olyan vitákba, amelyekkel kapcsolatban úgy érzi, nem éri meg belefektetni az energiát. Pláne, ha azok nem tesznek semmit hozzá az életéhez.

Forrás: hackspirit
Nyitókép: Willie B. Thomas / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: