15 ok, amiért szerencsésnek érezheted magad, ha a szerelmed a legjobb barátod is

A hosszú kapcsolat titka, ha nemcsak testileg vonzódunk a párunkhoz, hanem mély, lelki kapcsolat is fűz hozzá. Szerencsések vagyunk, ha a szerelmünk társunk jóban-rosszban, és még szerencsésebbek, ha ő a legjobb barátunk is.

Ismerősen cseng, hogy a házasságok fele válással végződik? Az sem új keletű állítás, hogy a szerelem idővel elmúlik és ha nem alakul át szeretetté, nem marad utána semmi, csak egy üres lufi. Ha viszont a szerelmed a legjobb barátod is, az idő múlásával sem bomlik fel a szövetség, sőt még erősebb lesz köztetek a kötelék.

Íme 15 ok, amiért szerencsésnek érezheted magad, ha a szerelmed a legjobb barátod.

1. Bátran önmagad lehetsz

Nem kell feszengened, hogy önmagad légy, hiszen tudod, semmi okod nincs rá, hogy megjátszd magad. Ha szomorú vagy kiöntheted a szíved, ha pedig kicsattansz az örömtől bátran ugrálhatsz az ágyon, mint egy boldog kisgyerek. Nincs is rosszabb annál, ha a szerelmed előtt nem tudod megélni az őszinte érzéseidet, ezért különösen fontos, hogy ne csak egymás szeretői, de legfőbb bizalmasai is legyetek.

2. Ismeritek egymást, mint a rossz pénzt

Fontos, hogy tisztában legyél a másik legsötétebb gondolataival, és ismerd a legnagyobb félelmét. Ha tudod, hogy mikor a legsebezhetőbb, az apró, bosszantó tulajdonságai máris szerethetővé válnak, mert tudod, hogy mélyen belül mi indukálja a párod feszültségét.

3. Nem ér meglepetésként, ha egy nap összefutsz a párod exével az utcán

Nem csoda, ha megalázónak érzed, amikor egyszercsak a semmiből felbukkan egy régi szerelem, te pedig ott állsz és azt sem tudod mit mondj. Ha tisztában vagytok egymás múltjával, nem érhet váratlan helyzet.

4. Nincs napokig tartó duzzogás

Minden pár veszekszik és természetes, ha időről időre felszínre tör néhány megoldatlan probléma. Ahogy a legjobb barátaiddal sem tudsz napokig haragot tartani, ha az igazán bensőséges kapcsolatod van, a szerelmeddel is könnyen élét vehetitek a vitáknak. Ez azonban nem azt jelenti, hogy kibeszéletlenül hagyjátok a problémát, csak képesek vagytok túllépni az apró, jelentéktelen dolgokon.

5. Elnézőbbek vagytok egymással

Minden kapcsolat alapja a kölcsönös tisztelet. Azzal, ha elfogadod a párod szokásait, máris kevesebb nézeteltérés elé néztek.

6. Saját, belsős vicceitek vannak

Nincs is annál személyesebb, ha közös vicceitek vannak, amiket csak ti ismertek, és biztosan tudjátok, hogy egy nehéz, fárasztó nap után is mosolyt csaltok vele egymás arcára.

7. Kívül-belül ismeritek egymást

A legjobb barátok arról ismerszenek meg, hogy sokkal szorosabb kötelék fűzi őket egymáshoz, mint a felszínes kapcsolatokat. Mindannyiunknak van egy énje, amit a külvilágnak mutat, de az igazán mély, belső félelmeinket és érzelmeinket csak a legjobb barátaink ismerik. Ha a párod egyben a legjobb barátod is, pontosan tudja, mi húzódik egy-egy felszínes mosoly mögött, és támaszt nyújt a nehéz napokon.

8. Ami az enyém, az a tiéd is

Legyen szó egy uniszex ruhadarabról, baseball sapkáról, ahogy a legjobb barátok mindent megosztanak egymással, ideális esetben, idővel a párkapcsolatban is elhalványulnak a határok és mindenre közös tárgyként tekintetek.

9. Együtt is lehettek egyedül

Mindenkivel előfordul, hogy egy kis magányra vágyik. Éppen ezért különösen megnyugtató, ha ilyenkor nem kell magyarázkodnod, miért töltenéd az estéd a kedvenc foteledbe kuckózva.

10. Izgatottan várjátok a kedvenc sorozatotok folytatását

Még jobban összekovácsol, ha ugyanolyan filmekért és sorozatokért rajongotok. Talán elsőre nem tűnik a legromantikusabb programnak, mégis tartalmas időtöltés összebújni a kanapén, és együtt végignézni a kedvenc műsoraitokat. Arról viszont szó sem lehet, hogy egymás nélkül nézitek meg a legújabb epizódokat, mert akkor egész biztosan kitörne a harmadik világháború.

11. Újra gyereknek érezheted magad

Vannak olyan meghatározó családi hagyományok, amelyekre, ha visszagondolunk, melegséggel telik meg a szívünk. A legjobb barátok sokszor gyerekkoruk óta ismerik egymást, ezért is szerencsés, ha ezt az önfeledt, gyermeki énünket is bevihetjük a kapcsolatba. Magasabb szintre emeli a szövetséget, ha ismeritek, hogy mit jelent a másiknak egy tál melengető vasárnapi húsleves, vagy a kedvenc gyerekkori rajzfilmje.

12. Ha kell, kegyetlenül őszinték lehettek egymással

A legjobb barátok mindig elmondják egymásnak az igazat, mert jobban bíznak egymásban, mint bárki másban. Éppen ezért szerencsés, ha a szerelmed a legjobb barátod is, hiszen anélkül formálhatsz kritikát, hogy félreértene.

13. Nem kell aggódnod, hogy a szüleid mit gondolnak róla

Ha a családod is látja a kapcsolatotok mélységet, egy percig sem lesz kérdés, hogy elfogadják a párodat, hiszen minden szülő a legjobban kívánja a gyerekének.

14. Befejezitek egymás mondatait

Ha már kitaláljátok egymás gondolatait és befejezitek egymás mondatait, kétségkívül tökéletes szinkronban vagytok. 

15. Egészségben, betegségben

Bajban ismerszik meg az igazi barát. Nincs is szebb dolog, ha gyenge és sérülékeny tudsz lenni a párod előtt, mert biztosan tudod, akármi történhet, ott áll mögött és elkap, ha baj van. 

Forrás: Lifehack
Nyitókép: svetikd / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

    Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
    Legnépszerűbb cikkek: