15 színész, aki elképesztően hasonlított az általa alakított figurára

A smink- és maszkmesterek elképesztő munkája, a színészek külső adottságai és a karakter legapróbb gesztusainak lemásolása - így fest a siker receptje, ha egy közismert személy tökéletes megformálásáról van szó.

Fotó: IMDb, @_stephen_hawking_/Instagram

Eddie Redmayne-nél és Felicity Jones-nál jobb színészeket nem is választhattak volna Stephen Hawking és felesége szerepére. A külsejükben felfedezhető hasonlóságok mellett a zseniális alakításra is szükség volt a hidegrázós élményhez: Redmayne a leépülőben lévő zseni minden egyes gesztusát és mimikáját tökélyre fejlesztette, amiért 2015-ben Oscar-díjjal jutalmazták.

Fotó: IMDb, Express Newspapers/Getty Images

Jamie Foxx egyik legjobb alakítását a Ray című 2004-es életrajzi filmben nyújtotta. A néző szinte el sem hiszi, hogy nem a legendás zenész, Ray Charles szerepel a saját életét bemutató moziban. A filmben egyébként két olyan dal is felcsendül, amelyet Foxx írt.

Cate Blanchett mint Bob Dylan (I’m Not There – Bob Dylan életei)

Fotó: @matssigvard, @bobdylanlive/Instagram

A rockzene történelmének egyik legnagyobb kaméleonjának történetét bemutató I’m Not There – Bob Dylan életei című alkotást nyugodtan minden idők egyik legjobb zenés életrajzi filmjei közé sorolhatjuk. A filmben Dylan egyik alteregóját, Jude Quinn-t Cate Blanchett alakítja és a legnagyobb kritikusok sem találtak hibát egyetlen mozdulatában sem.

Fotó: IMDb, Wikipédia

Charlize Theron mint Aileen Wuornos (A rém)

Fotó: IMDb, @secrets_de_tournages/Instagram

A gyönyörű színésznő nagyjából 10 kilót szedett magára és minden nap több órát várt arra, hogy arcát elmaszkírozzák. Eltorzított külseje természetesen semmit sem ért volna Charlize Theron tehetsége nélkül, aki élete alakítását nyújtotta Patty Jenkins filmjében. Senkinek sem okozott meglepetést, hogy a szerepért Oscar-díjjal jutalmazták.

Jennifer Lopez mint Selena Quintanilla-Pérez (Dalok szárnyán)

Fotó: IMDb, Vinnie Zuffante/Getty Images

Selena Quintanilla-Pérez életét és karrierjét ismerhetjük meg a Dalok szárnyán című filmben, amelyben a 23 évesen elhunyt latin énekesnőt Jennifer Lopez alakítja. A film a közönségtől és a kritikusoktól is pozitív visszajelzést kapott, JLo remek döntésnek bizonyult a fiatal zenész megformálására, akinek saját rajongói klubjának elnöke vette el az életét.

Fotó: IMDb, Bettmann/Getty Images

A 2019-ben elhunyt svájci színészt olyan filmekben láthattuk, mint Az amerikai barát és a Berlin felett az ég. Legemlékezetesebb szerepe azonban A bukás – Hitler utolsó napjai című mozihoz köthető. A The Guardian kritikusa például azt állította, Ganz volt „a legmeggyőzőbb Hitler, akit valaha a képernyőn látott”.

Fotó: IMDb, Tom Munnecke/Getty Images

Annak ellenére, hogy a Jobs – Gondolkozz másképp című filmet hatalmas felhajtás előzte meg, a végeredmény sokaknak nagy csalódást okozott: a vártnál jóval kevesebb bevételt hozott, valamint megosztotta a kritikusokat és a közönséget is. Abban viszont szinte mindenki egyetértett, hogy Ashton Kutcher külseje remekül passzolt a szerephez, de az alakításával kapcsolatban már nem voltak ennyire egybehangzóak a vélemények.

Wagner Moura mint Pablo Escobar (Narcos)

Fotó: IMDb, @pablo_escobar_.143/Instagram

A brazil származású Wagner Moura majdnem 20 kilót hízott a szerep kedvéért, a Narcos forgatásai előtt pedig fél évet Kolumbiában élt és rendszeresen spanyol nyelvleckéket vett. Elszántsága kifizetődött, hiszen mindenki elismerte a munkáját, 2016-ban a Golden Globe jelöltjei között is szerepelt a neve a kolumbiai drogbáró megformálásáért.

Boyd Holbrook mint Steve Murphy (Narcos)

Fotó: IMDb, @narco_nerd/Instagram

Valójában a Narcos teljes stábját felsorolhatnánk, hiszen a népszerű Netflix-produkció szereplőgárdáját páratlanul válogatták össze. Boyd Holbrook csak az első két évadban tűnt fel, de remek döntésnek bizonyult Steve Murphy ügynök szerepére.

Fotó: IMDb, Bettmann/Getty Images

Woody Allen Oscar-díjas filmjében Adrien Brody felejthetetlen alakítást nyújtott és az Éjfélkor Párizsban legszórakoztatóbb jeleneteit köszönhetjük neki. A színész és a szürrealista festő között megdöbbentő a hasonlóság, de a spanyol akcentus és a gesztusok adják el igazán a karaktert.

Fotó: IMDb, @christophermccandless68/Instagram
Fotó: IMDb, Alfred Eisenstaedt/Getty Images
Fotó: IMDB, @niki_lauda_fanpage._/Instagram

Taron Egerton mint Elton John (Rocketman)

Fotó: IMDb, Michael Putland/Hulton Archive/Getty Images

Magát Elton John-t is meglepte, mennyire hasonlít rá az angol színész. Amikor először megláttam Taront, az az érzésem támadt, nem őt nézem, hanem saját magamat. Utána meghallottam a hangját, magamat hallottam, pedig én meg sem szólaltam. Rendkívüli élmény volt” – mondta az énekes az IndieWire magazinnak. Szerintünk ennél nagyobb elismerést nem is kaphatott volna Egerton.

Nyitókép: IMDb, Michael Putland/Hulton Archive/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: