15 sztár, aki utálja a szerepet, amely híressé tette

Van olyan munkád, amit nem szívesen tüntetsz fel az életrajzodban? Ezzel a hollywoodi sztárok is így vannak! Gyakran előfordul ugyanis, hogy a színészek utólag elégedetlenek a filmekkel, amikben szerepeltek - lehetnek bármilyen népszerűek a mozikban.

Kate Winslet, Titanic

Fotó: IMDb

Bár Rose szerepe világhírt és egy Oscar-díj jelölést is hozott Kate Winslet számára, ő maga nem igazán elégedett az alakításával. „Ha visszanézek a szerepemre a Titanicban, úgy érzem, szörnyű volt. Nagyon utálom az amerikai akcentusomat” – mondta. A színésznő egyszer azt is elmesélte, hogy még 16-17 évvel a film bemutatása után is sokan olyan képeket akartak dedikáltatni vele, amin az a jelenet szerepel, amikor karaktere, Rose meztelenül modellt állt Jacknek. „Nem írom alá ezt. Borzasztóan kényelmetlen… Még mindig kísért engem” – mesélte egy interjújában.

Colin Farrell, Miami Vice

Fotó: IMDb

„Miami Vice? Nem nagyon kedvelem – Úgy gondoltam, hogy itt a stílus a tartalom rovására ment, amiért a felelősség nagy része az enyém” – árulta el Colin Farrell, és a film bemutatása után arról is beszélt, hogy elege lett az ehhez hasonló szerepekből. „Azt hiszem, végeztem azzal, hogy zsarut alakítok. Nagyon sokszor játszottam már rendőrt és katonát a karrierem során. Rengeteg fegyvert tartottam a kezemben az elmúlt 12 évben, pedig nincs is gusztusom hozzá.”

Katherine Heigl, Felkoppintva

Fotó: IMDb

Annak ellenére, hogy a Felkoppintva elég népszerű filmnek számított a megjelenése után, és jó hatással volt Katherine karrierjére, ő mégsem szereti. „A nőket hárpiaként, humortalanként és hisztisként festi le, míg a pasikat szerethetőnek, bolondosnak és szórakoztatónak. Eltúlozza a karaktereket, amivel nagyon megküzdöttem.” Sőt, annak ellenére, hogy szakmailag nagyon profinak tartotta a rendezőt, Judd Apatowt, szexistának is nevezte.

Brad Pitt, Az ördög maga

Fotó: IMDb

„A filmkészítés legfelelőtlenebb darabja – ha egyáltalán hívhatjuk annak -, amit valaha láttam” – nyilatkozta Brad Pitt az 1997-es thrillerről.

Megan Fox, Transformers

Fotó: IMDb

Ha valamit, akkor a Transformersbeli szerepét egyáltalán nem tartja sokra Megan Fox: „Az emberek pontosan tisztában vannak azzal, hogy ez a film nem a színészkedésről szól. Tehát, amikor kiáltottak, hogy Felvétel!, akkor vagy rohannom kellett, vagy sikítani, vagy mindkettőt.”

Jason Bateman, Förtelmes főnökök 2.

Fotó: IMDb

Jason Bateman az egyik interjújában kifejtette: neki egyáltalán nem jön be, hogy Hollywoodban mindennek folytatást akarnak csinálni, és szerinte a második film már nem az ember szórakoztatására készül, sokkal inkább egy csekk a színészeknek.

James Franco, Király!

Fotó: IMDb

A színész úgy gondolja, a „Király!” volt karrierjének egyik legnagyobb hibája: „Ez a film szívás. Nem lehet letagadni” – mondta.

Daniel Craig, a James Bond filmek

Fotó: IMDb

A Fantom visszatér volt a negyedik James Bond film, amiben Daniel Craig alakította a 007-est, azonban ezek után bele is unt a szerepbe. „Ha megcsinálnék még egy Bond filmet, az a pénz miatt lenne.” (Fun fact: Daniel végül mégis magára kapta ötödjére – és állítólag UTOLJÁRA – is az ügynök öltönyét, hiszen 2020-ban jön a 007 Nincs idő meghalni.)

Charlize Theron, Hulla, hó, telizsák

Fotó: IMDb

Charlize már a forgatások kezdete előtt rájött, hogy nem fogja szeretni ezt a munkát. „Annak ellenére, hogy a film szívás, együtt dolgozhattam John Frankenheimerrel. Nem hazudtam magamnak – ezért csináltam meg. Mármint, ő rendezte „A mandzsúriai jelölt”-et, ami minden idők legjobb filmje” – indokolta döntését.

Dakota Johnson és Jamie Dornan, A szürke ötven árnyalata

Fotó: IMDb

Bár nők milliói rajongtak Christian Grey-ért, Jamie Dornan gyakran beszélt arról, mennyire nem kedvelte a karakterét. „Néhány dolog a Vörös Szobában kifejezetten kényelmetlen volt. Előfordult, hogy olyat kellett tennem Dakotával, amit sosem csinálnék egy nővel sem.” Azonban nem csak ő, hanem az Anastasia Steele-t alakító Dakota Johnson sem dicsekszik ezekkel a filmekkel: azt mondja, még mindig szégyelli a meztelen jeleneteket.

Christian Bale, Rikkancsok

Fotó: IMDb

Amikor Christian Bale még ismeretlen színész volt, úgy vállalta el a szerepet a Disney filmjében, hogy nem tudta, lesznek benne zenés részek. „Tizenhét évesen azt szeretnéd, hogy komolyan vegyenek, nem musicalt akarsz csinálni” – nyilatkozta.

Joseph Gordon-Levitt, 500 nap nyár

Fotó: IMDb

Joseph Gordon-Levitt egyáltalán nem ért egyet azzal, hogy a karaktere „jó pasi” lenne: „Önző, butácska srác, aki kivetíti a fantáziaképeit egy lányra, aztán mérges lesz, amikor nem felel meg az ő magas elvárásainak.”

Nicole Kidman, Ausztrália

Fotó: IMDb

Amikor kijött az Ausztrália, Nicole Kidman egyáltalán nem volt elégedett a végeredménnyel: feldúlt volt, mert úgy érezte, karaktere unalmas lett és kiaknázatlan. „Nem tudom megnézni ezt a filmet, és büszke lenni arra, amit csináltam.”

Andrew Lincoln, Igazából szerelem

Fotó: IMDb

Mindenki imádta és elérzékenyült rajta, azonban Andrew Lincolnnak mégis vegyes érzései vannak a Keira Knightley-nek táblákon szerelmet valló Mark karaktere és az Igazából szerelem iránt. Minden idők egyik legromantikusabb filmjében én játszottam azt az egy pasit, aki nem kapta meg a lányt. Ez a sztori úgy van kitalálva, hogy a szerelem különféle minőségeit vizsgálja, mintha csak egy prizmán át néznénk azt. Az enyém (a) viszonzatlan volt. Szóval én lettem a fura, zaklató srác.”

Forrás: Bright Side
Képek: IMDb
Nyitókép: Dominique Charriau/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: