Unod a mozit és a vacsorát? 17 extra randiötlet, ami felrázza a kapcsolatod

Mindegy, hogy 20 hete vagy 20 éve vagytok együtt a pároddal, néha mindenképp jól jön néhány új, izgalmas randiötlet. Próbáljátok ki ezeket!

Nem tudom, te hogy vagy vele, de számomra a hétköznapok sokszor annyira sűrűek, ha este bele is fér egy randi, már se időm, se energiám valami újdonságot kitalálni. Marad a már jól bevált randiötletek valamelyike: moziba megyünk vagy vacsorázunk egyet valahol. Lustább napokon pizzát vagy mexikóit rendelünk, aktívabb estéken pedig sportos cuccba bújunk, és kimegyünk kocogni a közeli parkba a kutyánkkal. De persze, azért nem mindig van ez így. Néha bekúszik a határidőnaplónkba egy-egy koncert, kiállítás vagy múzeum, illetve az alábbi listáról is választottam néhány tippet a közelgő közös estékre.

17 szuper randiötlet: tippek, hogy a közös idő valódi élmény legyen

1. Engedjétek szabadjára a kreativitásotokat! Építsetek együtt valamit (például rakjatok össze egy bútort közösen), menjetek el élményfestésre vagy tervezzétek meg a kertet. Bármilyen kreatív projekt izgalmas randiötlet lehet!
2. Készen álltok egy kis közös rettegésre? Ez most biztos furcsán hangzik, de egy horrorfilm vagy egy horror szabadulószoba ijesztő pillanatai a szakértők szerint közelebb hoznak titeket egymáshoz. Arról nem is beszélve, hogy ösztönösen megfogjátok egymás kezét, vagy összebújtok, ami mondanunk sem kell, mennyire jó, ugye?
3. Csináljatok közös playlistet, aztán lépjetek a gázra! Ha csak a közeli bevásárlóközpontig autókáztok, a közös kedvenc zenéitektől akkor is olyan érzésetek lehet, mintha elutaztatok volna valahová édeskettesben.
4. Menjetek el egy szüreti mulatságra például Hollókőn október 8-án, Zánkán pedig október 22-én lesz , vagy egy jó hangulatú borkóstolóra! A Dubicz Borászatnál többek közt élményfestéssel vagy borkvízzel egybekötött borkóstolón is részt vehettek.
5. Legyetek egymás edzőpartnerei! Ez nemcsak a sportban segít elérni a céljaitokat, hanem párként is, mert kihozza belőletek a bátorító, támogató éneteket.
6. Páros masszázs? Miért is ne! Szuper élmény lesz együtt felfrissülni.
7. Tartsatok kvízestet! Írj fel egy lapra 10 kérdést magadról, és mindegyikhez adj meg több válaszlehetőséget. Kérd meg a párodat, hogy ő is tegye meg ugyanezt, aztán este cseréljetek, és egy-egy pohár bor mellett válaszoljátok meg a kérdéseket.
8. Szervezzetek egynapos kirándulást. A Balaton ősszel is csodás, de a Dunakanyar vagy a Tisza-tó környéke is túrázásra, bringázásra csábít.
9. Beszéljetek meg találkozót egy bárban, és játsszátok el, hogy akkor találkoztok először.
10. Írjatok szerelmes levelet egymásnak, és olvassátok fel.
11. Menjetek el az Állatkertbe vagy egy kisállatsimogatóba.

Néhány további randitipp, amit az év során bármikor kipróbálhattok

12. Játsszátok el, hogy turisták vagytok a lakóhelyeteken. Keressétek fel a helyi nevezetességeket, csodálkozzatok rá a szebbnél szebb épületekre, szelfizzetek jó sokat, és üljetek be egy jó kávéra, sütire egy nektek szimpatikus (már valószínűleg régen kiszemelt) helyre.
13. Duplarandizzatok egy másik párral.
14. Szervezzetek kincskeresést: beszéljetek meg egy időpontot, addig rejts el valamit, és a párod is, aztán indulhat a keresés. Az nyer, aki előbb megtalálja, amit a másik elrejtett számára. Hogy mi lesz a nyeremény, azt már rátok és a fantáziátokra bízzuk!
15. Vegyetek részt egy izgalmas workshopon, ami mindkettőtöket érdekel. Szeretitek a finomságokat? Akkor egy közös főzés vagy bonbonkészítés szuper választás lehet.
16. Mit szóltok egy páros jógaórához? Ha van hozzá kedvetek, próbáljátok ki!
17. Érdekel titeket, mit mondanak a csillagok? Ha igen, menjetek el együtt egy asztrológushoz, és csináltassatok egy párkapcsolati elemzést. De ha ehhez nincs kedvetek, egy esti sétán vagy egy planetáriumban is megcsodálhatjátok a csillagokat.

Extra tipp: közös esti rutin

Abban sokan egyetértenek, hogy jót tesz a kapcsolatnak, és még inkább összekovácsol benneteket, ha minden este beszélgettek egy kicsit arról a napról. Használjátok a GLAD rövidítést, hogy segítsetek a beszélgetés irányításában:

G, mint grateful (hálás): Nevezzetek meg egy-egy dolgot, amiért hálásak vagytok.
L, mint learned (tanult): Nevezzetek meg egy dolgot, amit ma tanultatok.
A, mint accomplished (teljesítve): Nevezzetek meg egy-egy dolgot, amit elértetek.
D, mint delight (öröm): Nevezzetek meg egy dolgot, ami ma mosolyra fakasztott titeket.

A módszer nemcsak azért jó, mert a napot így egy kis közös gondolkodással, beszélgetéssel tudjátok zárni, hanem megtudhattok egyet s mást is arról, hogyan telt a napotok. Ez pedig azon túl, hogy jó érzés lesz, fejlesztheti az empátiát és mosolyt csalhat az arcotokra, még az őszinte kommunikációt is segítheti, ami egy kapcsolat erősítéséhez elengedhetetlen.

Forrás: mindbodygreen.com
Fotó: Jovanmandic / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: