20 év után visszatér a 2000-es évek rebellis orosz lánybandája, a t.A.T.u

A polgárpukkasztó dalaival ismertté vált duó egyik tagja, Lena Katina személyesen erősítette meg, hogy a t.A.T.u 2022 tavaszán, több mint 20 évvel a feloszlása után újra összeáll.

A botrányairól elhíresült t.A.T.u. 1999-ben alakult, és a kétezres évek elején vált a legnagyobb orosz popszenzációvá. A két (ál)leszbikus tinilány polgárpukkasztó megjelenése és viselkedése is hozzájárult ahhoz, hogy az All The Things She Said című dal világszerte a zenei toplisták élén végzett. A dal – amely két nő tiltott kapcsolatáról szólt – rövid időn belül hatalmas sikereket ért el, de hazájukban hatalmas port kevert. Hiszen az orosz rajongók korábban sosem láttak két iskolai egyenruhába bújtatott lányt csókolózni a televízió képernyőjén. Arról nem is beszélve, hogy a két énekesnő ekkor még kiskorú volt. A lánybanda végül 2001-ben oszlott fel, és azóta nem sokat hallhattunk róluk. Azonban nemrég a duó egyik tagja, Lena Katina megerősítette, hogy jövő tavasszal ő és Julia Volkova újra színpadra áll.

A 37 éves Lena Katina a saját Instagram-oldalán tette közzé a nagy hírt, miután egy rajongója a popduóról érdeklődött: „Hivatalos TATU tribute 2022 tavaszán! Kérlek, kommentálj és nevezd meg azokat a művészeket/DJ-ket, akiket szívesen látnál velünk a színpadon. A te véleményed fontos számunkra!” – írta Katina. Ami még érdekesebbé teszi a visszatérést, hogy néhány évvel ezelőtt a két énekesnő viszonya megromlott, különböző interjúkban nyíltan bírálták egymást. De úgy tűnik, hogy a sérelmeket maguk mögött hagyták. A t.A.T.u. tagjai egyébként sosem adták fel zenei karrierjüket, mindössze külön utakon folytatták az éneklést. Rendszeresen szerepeltek az orosz televíziós műsorokban, illetve néhány koncertet is adtak. A popduót egyébként 7 éve, a 2014-es téli olimpia nyitóünnepségén is láthattuk fellépni.

Forrás: Metro
Nyitókép: Jeff Kravitz/FilmMagic/Getty Images

Legnépszerűbb cikkek: