Kávés aromák és környezetbarát illatok – Ezeknek a parfümújdonságoknak fogunk hódolni idén

Találd meg a leginkább hozzád illőt!

Unod a virágos és vaníliás parfümöket? Akkor nézd végig a 2019-es parfümtrendeket, amelyek igazán különlegesen alakultak. A legnagyobb parfümőrök szerint idén a nyers, természetes aromák viszik a prímet!

Az idei parfümtrendek közül mindenki találhat magához illőt, hiszen az olyan egyedi illatok kerültek előtérbe, mint a friss zöldségek, vagy a nyers bőr bukéja. Amennyiben ezek közül válogatsz, biztosan nem viselsz majd tucatillatot, ráadásul az alábbiak között olyan terméket is találsz, amelynek gyártása során a bolygó védelmére is figyeltek az alkotók.

1. Lédús gyümölcsök

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jo Malone London (@jomalonelondon) által megosztott bejegyzés,

Mindegy, hogy maracuja, feketeribizli, vagy rebarbara, a lényeg, hogy minél frissebb, gyümölcsösebb legyen az illat. Ezek a természet inspirálta összetevők képzeletben egy gyönyörű tájra repítik viselőjüket. A szakértők szerint érdemes arra is ügyelni, hogy alkoholmenteset válasszunk.

Ezt ajánljuk: Tropical Cherimoya, Jo Malone 40 000 Ft

2. Kávéaroma

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

YSL Beauty Official (@yslbeauty) által megosztott bejegyzés,

Ez a trend azért is szuper, mert nem meghatározóan férfias, vagy nőies, így akár közös parfümötök is lehet a pároddal. Mivel a kávéőrület az elmúlt években sem csillapodott, a nagy parfümgyárak elkezdtek kísérletezni ezzel a pörkölt, fás, kellemes aromával és fantasztikus eredmények születtek. Ha számodra is elképzelhetetlen a reggel egy jó latte vagy egy espresso nélkül, mindenképpen szaglászd végig a boltokban azokat a darabokat, amelyeknek az összetevői között szerepelnek a sötét kávészemek.

Ezt ajánljuk: Black Opium, YSL 25 300 Ft

3. Környezetbarát illatok

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

SANA JARDIN PARFUMERIE (@sanajardin) által megosztott bejegyzés,

A mai fogyasztók egyre tudatosabbak, ha a környezetvédelemről van szó. Ezért a parfümgyártók egyre gyakrabban osztják meg a termékek mögött álló történeteket, ezekből kiderül, hogy a cégek számára is ugyanolyan fontos, hogy megbízható, fenntartható forrásból szerezzék be az alapanyagokat. Keresd azokat a márkákat, amelyek nemcsak a finom illatra, hanem annak előállítása során a bolygóra is ügyelnek.

Ezt ajánljuk: Berber Blone, Sana Jardin 35 500 Ft

4. Meleg, érzéki aromák

A bejegyzés megtekintése az Instagramon
, Celan

 

CLEAN BEAUTY COLLECTIVE (@cleanbeauty_collective) által megosztott bejegyzés,

A pézsma és borostyánalapú illatok finom, meleg hangulatot varázsolnak a hűvösebb napokon is, szinte körülölelik viselőjüket. Különlegességük, hogy tested természetes illatához igen hasonlóak, így, ha randira indulsz érdemes ezekből a típusú parfümökből válogatni, ugyanis elképesztően szexi kisugárzást kölcsönöznek.

Ezt ajánljuk: Amber Saffron, Clean Reserve 28 000 Ft

5. Vissza a természethez

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

CALVIN KLEIN (@calvinklein) által megosztott bejegyzés,

A natúr vonal többféle formában is megjelenik az idei illattrendekben, így a friss, zöld jegyek egyre népszerűbbek. Ezek a parfümök nemcsak a nagy kirándulások emlékét idézik fel, de a frissen mosott ruhákét és a lusta vasárnap reggelekét is. Ha laza, vidám személyiség vagy, aki nem szereti a nehéz, tömény illatokat, ezeket a könnyed, levegős permeteket neked találták ki!

Ezt ajánljuk: The One, Calvin Klein 22 300 Ft

6. Nyers zöldségek

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Духи, каких ещё не было! (@demeterfragranceukraine) által megosztott bejegyzés,

Egyre inkább előtérbe kerülnek azok a kompozíciók, amelyek valamilyen formában a földhöz kapcsolódnak. Jelen esetben például azoknak a zöldségeknek az esszenciái, amelyek a földben (vagy ahhoz közel) teremnek, mint a répa vagy a cékla. Ezt a trendet az egészséges életmód, a smoothiek és a vegán szemlélet inspirálta. Elsőre talán furcsa ötletnek tűnhet, hogy céklás parfümöt permetezz magadra, de a legmenőbb márkáknál dolgozók igazán csodálatos kreációkat alkottak ezzel az összetevővel.

Ezt ajánljuk: Tomato, Demeter 11 400 Ft

7. Bőrös illatok

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

TOM FORD BEAUTY (@tomfordbeauty) által megosztott bejegyzés,

A kissé férfias, fás, bőrre emlékeztető illatok elképesztően trendik idén. Ha ilyet viselsz, biztos lehetsz benne, hogy nem mindennapi légkört varázsolsz majd magad köré, ráadásul határozottságot és magabiztosságot is sugárzol majd. Aki szeretné messze elkerülni az édes-gyümölcsös tucatillatokat és valami egyedire vágyik annak ez a legjobb választás.

Ezt ajánljuk: Tuscan Leather, Tom Ford 67 200 Ft

Nyitókép: Mariia Boiko/Shutterstock

(harpersbazaar.com)

Ha tetszett a cikkünk, olvasd el még ezt is:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: