2019-es sorozatmustra: szériák, amik mellől képtelenség (lesz) felállni

Kedvenc szériáink és hősnőik

Az elmúlt években jó sorozatokban nem volt hiány, nemcsak a sztorijukkal szegeztek a képernyő elé, hanem a fantasztikus női karaktereikkel is. Még az a szerencse, hogy az új évadokra már nem kell olyan sokat várni!

The Marvelous Mrs. Meisel (a 3. évad 2019. december)

A sorozat az 50-es évek Amerikájába kalauzolja a nézőket, a főhős egy rendkívül szórakoztató karakter, Mrs. Meisel. Mintaanya, odaadó feleség és gondos háziasszony egyben, a kor szokásrendszerének megfelelően. Ám, amikor férje elhagyja, egy meggondolatlan pillanatban részegen kiönti a szívét. Nem másutt, mint egy stand-up színpadon. A családanya produkciója elképesztő sikert arat. A főszerepben Rachel Brosnahan tökéletlensége rabul ejtett bennünket.

Hatalmas kis hazugságok (2. évad 2019. június)

Az első évad a laptopom elé szegezett, egészen pontosan 7 órára. Képtelen voltam elszabadulni a sztoritól, amit a színészi alakítások tesznek igazán teljessé. Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Laura Dern, és Zoë Kravitz a női lélek, a női gondolkodás, gondoskodás, ezernyi aspektusát mutatták be, nem csoda, hogy tűkön ülve várjuk a második évadot. Kíváncsian várjuk a folytatást, de az biztos, hogy az új karakterként feltűnő Meryl Streep nagyot dob a sztorin.

The Crown (a 3. évad 2019 végén érkezik)

A királyi család legnagyobb szakértői és rajongói is egyetértenek abban, hogy kétségkívül ez az eddigi legizgalmasabb feldolgozása a méltán híres II. Erzsébet királynő életének. A lebilincselő sztori attól működik, hogy a készítők egészen új nézőpontból közelítenek az életrajzhoz. Claire Foy lenyűgözően alakítja az ifjú Erzsébetet, ráadásul olyan egyenletes karakterfejlődést mutat, amelyre ritkán látni példát. Viaskodása a királynői és az anyai szerep között életszagú és nagyon ismerős. Foy-t a képernyőn a harmadik évadtól az Oscar-díjas Olivia Colman váltja majd.

A szolgálólány meséje (a 3. évad 2019. június 5-én érkezik)

A torz fundamentalizmus uralta Gileádban a nőknek két szerepük van: támogató kirakatfeleség vagy béranya. Ilyen helyzetben nőnek lenni nem túl rózsás, a karakterek azonban képesek elhitetni a nézővel, hogy a legkeményebb és leglehetetlenebb körülmények között is érdemes bízni. June (Elisabeth Moss) pont egy olyan szereplő, aki bár sokszor kudarcot vall, csalódik, sérül, mégis mindig feláll, és újra felveszi a kesztyűt. Kitartása és harciassága rendkívül motiváló.

Trónok harca (a 8. évad 2019. április 14-én érkezik)

Nem maradhat ki a felsorolásból az év talán leginkább várt sorozata sem. Nehéz lenne eldönteni, ki is a legerősebb és leginspirálóbb nő a szériában. Persze, a sorozatot ismerve valószínűleg nem érik meg mind a záró epizódot, de mindegyik női karaktertől tanulhatunk valamit: Daenerystől a céltudatosságot, Cerseitől a manipuláció művészetét, Aryatól a türelmet és a kitartást. Mellettük pedig ott van vagy volt Sansa, Brienne, Shae, Margaery, Missandei, Ygritte és még sorolhatnánk. Mind-mind megmutatják, hogy a célodért küzdeni kell.

Nyitókép: IMDb

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Tedd meg a befizetéseidet, mi pedig megnöveljük a nyerési esélyeidet maximum 275 000 forintig. (x)