2020-ban ezekre a kifejezésekre kerestünk rá a legtöbbször az interneten

A 2020-as év keresési listái nemcsak az elmúlt 12 hónap legnépszerűbb trendjeit tárják elénk, betekintést engednek a hírek, a politika, és a karantén rendhagyó eseményeibe is. Íme, az idei év legkeresettebb kifejezései a különböző kategóriákban!

A világ legnagyobb online keresője évről évre nyilvánosságra hozza a keresési trendeket, amik bepillantást engednek abba, hogy mi kapta a legnagyobb érdeklődést a világon az adott évben. A mindenki számára elérhető listák jól mutatják, hogy milyen témákra és eseményekre irányult az internetes felhasználók figyelme leginkább. A Google nemrég ismét közzétette a már megszokott listát a legkeresettebb témákról, különböző kategóriákban. És bár a Covid-19 dominált, nem meglepő, hogy az amerikai elnökválasztás is jelentős helyet foglalt el a keresési forgalomban.

Ahogy az emberek és a világ igyekeztek alkalmazkodni az új élethelyzethez, a ’Hogyan készítsünk arcmaszkot?’ és a ’Hogyan készítsünk kézfertőtlenítőt?’ keresések kerültek a ’Hogyan…?’ kategória tetejére. Ezeket szorosan követték a ’Hogyan készítsünk kenyeret?’ és a ’Hogyan vágjuk le a saját hajunkat?’ keresési kifejezések.

A járvány világszerte pánikvásárlásokat generált, több hónapra elegendő élelmiszert halmoztak fel a családok. Ennek ellenére a ’Hol vásároljak…?’ kategória dobogósai a következők lettek: PlayStation5, toalettpapír és arcmaszk. A kijárási korlátozások egyik hozadéka az volt, hogy a gasztronómiai élvezeteket az otthonunkban igyekeztük tökéletesre fejleszteni. A receptek keresési listáját az idei évben a dalgona kávé, az ekmek, azaz a török kenyér, és a kovászos kenyér vezették. A koronavírus megjelenésekor egy addig ismeretlen folyamattal találta magát szemben a világ, és a jól megszokott mindennapokat is újra kellett gondolni. A Google keresések alapján mégis az egyik legfontosabb kérdés az volt: ‘Hogyan randizzunk a pandémia ideje alatt?’ A hazai legfelkapottabb keresések listáján a következő kifejezések szerepeltek: koronavírus, amerikai elnökválasztás, Google Classroom, Telex, és Benedek Tibor.

Az internetes kereső különböző kategóriáiról és a 2020-as év legkeresettebb kifejezéseiről további információkat a Google Trends-en találsz!

Forrás: metro.co.uk
Nyitókép: ijeab/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: