2021-ben hatalmas lépést teszünk a környezettudatosságért Magyarországon

Végre mi is elbúcsúzhatunk a súlyosan környezetszennyező egyszer használatos műanyagoktól!

Újabb zöld hírekkel folytatódik 2020: amellett, hogy a magyarországi Jane Goodall Intézet is csatlakozik a főemlőskutató faültetési projektjéhez, egy nemrég tartott sajtótájékoztatón Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter ismertette Magyarország Klíma- és természetvédelmi akciótervének részleteit.

A környezettudatosság jegyében nagy változások várhatók 2021-ben: az egyszer használatos műanyagokat kivonják a forgalomból, és ezek helyére újrahasznosítható, újrahasználható termékek kerülnek. Ennek érdekében támogatást fognak kapni azok a vállalkozások, amelyek ilyen jellegű fejlesztéssel és gyártással foglalkoznak. Gondoskodni fognak a műanyag és üvegpalackok, továbbá a fémdobozok visszaválthatóságáról is. Az újra fel nem használható hulladékból energiát állítanak elő, amit magyar családok és vállalkozások részére bocsátanak majd felhasználásra.

A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy kiemelt figyelmet kap majd a magyarországi vizek megtisztítása a hulladékoktól, 2021-ig összesen 150 ezer hektár védett területen állítják helyre az élőhelyeket, és megteremtik a szükséges feltételeket ahhoz, hogy ezt meg is őrizhessék. Az erdős területeket pedig 27 százalékra növelik az évtized végére.

Nyitókép: ArtMarie/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: