2021-ben Jane Fonda kapja a Golden Globe legrangosabb szobrát

A február 28-i gálán a színésznőt tüntetik ki a Cecil B. DeMille életműdíjjal, amellyel az évek során olyan sztárokat ismertek el, mint Audrey Hepburn, Sophia Loren, George Clooney, Meryl Streep vagy Tom Hanks.

Bár azt még nem tudjuk, hogy 2021. február 28-án pontosan milyen formában fog megvalósulni a Golden Globe-gála, az viszont máris kiderült, idén ki kapja a legrangosabbnak számító szobrot. „A Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetségét büszkeséggel tölti el, hogy 2021-ben Jane Fondának adhatja a Cecil B. DeMille-díjat” – jelentette be Ali Sar, a The Hollywood Foreign Press Association elnöke, aki azt is hangsúlyozta, Jane pályafutásának fontos része, hogy a platformjait az aktivizmusának, a szívéhez közel álló társadalmi ügyeknek szenteli.

„Tagadhatatlan tehetségével elnyerte a legkiemelkedőbb szakmai elismeréseket, és bár a karrierje az idő során vett néhány fordulatot, addig az elkötelezettsége a változások elindításáért változatlan maradt. Megtiszteltetés számunkra, hogy 2021-es Golden Globe Awards-átadón megünnepelhetjük az eredményeit” – olvasható a hivatalos közleményben. Az életműdíjat egyébként Cecil B. DeMille rendezőről nevezték el és az évek során olyan nevek kerülhettek már fel kitüntetettek listájára, mint Audrey Hepburn, Sophia Loren, Sean Connery, Harrison Ford, Michael Douglas, George Clooney, Meryl Streep, Oprah Winfrey, tavaly pedig Tom Hanks.

Jane a közel 6 évtizedes pályája során olyan klasszikusokban szerepelt, mint a Klute, a Kína-szindróma vagy a Kilenctől ötig. Az utóbbi években pedig a Könyvklub – avagy az alkony ötven árnyalata, az Ifjúság című filmekben, illetve a Netflix Grace & Frankie sorozatában játszott. Szinte felsorolni is nehéz, mennyi szobrot vihetett haza az alakításaiért, de többek között 2 Oscar és 7 Golden Globe-díj büszke tulajdonosa. Emellett pedig számos társadalmi kérdésben állást foglalt már élete során: legyen szó akár a vietnámi háborúról, az állampolgári jogokról vagy a feminizmusról. Jelenlegi missziója az, hogy felhívja az emberek figyelmét a klímaválságra, amellyel kapcsolatban egy könyvet is írt „What Can I Do?: The Truth About Climate Change and How to Fix It”, azaz „Mit tehetek?: Az igazság a klímaváltozásról és arról, hogyan oldhatjuk meg” címmel.

Forrás: Variety
Nyitókép: Rachel Luna/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: