Mi már tudjuk, melyek lesznek az ősz legmenőbb manikűrtrendjei

Az ősz beköszöntével a virágos minták, a fagyiszínek és a vibráló árnyalatok egy kicsit a háttérbe szorulnak, de a következő hónapokban sem maradunk csodás körömtrendek nélkül.

A nyári divat- és szépségtrendek középpontjában mindig az üde színek, a játékos minták és a különleges megoldások állnak, az őszi-téli szezonban viszont ösztönösen a sötétebb árnyalatok felé húz a szívünk. Ez idén sem lesz másképp. Az őszi-téli szezon klasszikus trendszínei – a fekete, a sötétzöld, a bordó, a burgundi és a barna – természetesen idén is nagy népszerűségnek örvendenek majd, de a kék és a lila különböző árnyalataira is kiemelt figyelem szegeződik. 2022 őszén például egy szilvakék, valamint egy padlizsán körömlakkra szinte kötelező beruházni. Ezek a színek tökéletesek ahhoz, hogy minimalista manikűrrel díszítsd a körmöd, de egy funky minta elkészítésére ugyanúgy alkalmasak. Ha valami egészen egyedire, feltűnő megoldásra vágynál, akkor sem fognak csalódást okozni a legújabb trendek. A glam rock stílus idén a körmeinken kel életre. Így – akárcsak az aktuális sminktrendek között – a metálos csillogás is fontos szerephez jut. Nézzünk néhány manikűrt, amelyekből bátran inspirációt meríthetsz.

Sejtelmes sötétzöld

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sarah (@heluviee) által megosztott bejegyzés


Ahogy már említettük, idén sem maradunk klasszikus őszi trendszínek nélkül. A zöld – amelyet már tavaly kikiáltottak 2022 egyik legnagyobb trendszínének – sötétebb, sejtelmes árnyalatai tökéletesek a hűvösebb hónapokra. Öltöztesd a körmeid olíva, mély erdőzöld vagy smaragd színbe, hiszen ezek ősszel bármikor szóba jöhetnek. Amennyiben a zöld mellett más színt is szeretnél megjeleníteni a körmödön, a feketét és a nude árnyalatokat ajánljuk. Ez a párosítás elképesztően mutatós manikűrt ígér. Ha egy kicsit vidámabb színnel párosítanád, akkor a mustár- és okkersárga, valamint a narancs körömlakkokat érdemes keresned.

Szenvedélyes szilvakék

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

#POPxoBeauty (@popxobeauty) által megosztott bejegyzés


A sötét színek az őszi szépségtrendek alappillérei, azonban a lila gyakran méltatlanul kevés szerephez jut. Idén ez másképp lesz. A padlizsán, a szilvakék (vagy szilvalila) valamint a feketébe hajló árnyalatok is remek alternatívát jelentenek, ha a hagyományos szürke/fekete körömlakkot egy kicsit izgalmasabb, melegebb színre szeretnéd cserélni.

Króm katarzis


Természetesen nem kötelező kifejezetten az őszi színpalettához ragaszkodni. A tipikusan tavaszi-nyári árnyalatokat viszont könnyen különlegesebbé – mondhatnánk ősziesebbé – teheted, ha krómos csillogást biztosítasz a körmeidnek. Ellensúlyozd a barack, a púderrózsaszín vagy a pink – amely a barbiecore divatnak hála még sosem volt népszerűbb – tavaszias játékosságát úgy, hogy a körmeid végét vagány krómos fénybe öltözteted. A végeredmény magáért beszél: egyszerre jelenik meg benne a klasszikus és a modern stílus, a tavaszi és őszi hangulat.

Csábító csillogás


A 2022 őszi-téli divatheteken a kifutókat elözönlötték a strasszok, a flitterek, valamint az ezüst-, arany- vagy bronzfényben tündöklő ruhák. Ennek hatása a szépségtrendeken is erősen érezhető. Röviden: a körmeid is megérdemlik, hogy reflektorfénybe kerüljenek és csillogó körömlakkal, körömmatricával, gyöngyökkel vagy strasszkövekkel borítsd őket. Most nem érvényes az a szabály, hogy „jóból is megárt a sok”. Vegyél példát Jennifer Lopezről és nyugodtan ess túlzásba!

Bájos barna

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Y A R E L I 🐞 (@ladybugnailss) által megosztott bejegyzés


A legnagyobb trendek között a kávérajongók garantáltan megtalálják kedvencüket, ugyanis az ősszel semmi sem lesz olyan menő, mint kedvenc koffeines italod árnyalataiba öltöztetni a körmeidet. A különböző árnyalatok igen széles színpalettát biztosítanak: a latte színvilágát a világosabb árnyalatokkal idézheted meg, a karamelles vagy a vaníliás ízesítésű italoknak köszönhetően pedig a narancssárgás, illetve a bézs árnyalatokról sem kell lemondanod. Az eszpresszó híve vagy? Akkor a sötétebb, feketébe hajló árnyalatokat vidd fel a körmödre.

Forrás: TZR
Nyitókép: Bryony Elena, allison christine/Unsplash

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: