3 alkoholmentes koktél, aminek tesztelésvel nem érdemes az ünnepekig várni

Koccints a rokonokkal és a barátokkal egy pohár ízletes mocktaillal a karácsonyfa mellett: próbáld ki a házi alkoholmentes pezsgőt és forralt bort, vagy egy isteni fűszeres koktélt, amelyben a körtéé a főszerep.

Országszerte megnyitották kapuikat az adventi vásárok, ahol a kürtős kalács és a forralt bor összetéveszthetetlen illata csalogatja a járókelőket. De nem a forralt bor az egyetlen, amely az adventi időszakban és az ünnepek alatt nagyon népszerű: a puncs, a különböző fűszeres koktélok, a krémlikőrök és a pezsgős üveg is elő-előkerül a családi és baráti látogatások során. Habár az ízletes alkoholos italok sokak számára a karácsonyi készülődés és ünneplés elmaradhatatlan tartozékai, nem árt a sofőrökre, a kiskorúakra vagy egyszerűen azokra gondolni, akik nem isznak alkoholt. Ezért a forró tea és az alkoholmentes pezsgő mellett érdemes néhány különleges mocktaillal is megvendégelni őket. Vagy magunkat meglepni egy fárasztó nap végén.

Házi alkoholmentes „pezsgő”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

PLAAY San Diego (@plaay_sd) által megosztott bejegyzés


Hozzávalók (kb. 10 adaghoz):

  • 1 l ginger ale (gyömbérsör)
  • 350 ml ananászlé
  • 475 ml szőlőlé (fehér szőlőből)

Elkészítés:

  • A gyömbérsör felét öntsd egy nagyobb kancsóba vagy tálba, dobj bele néhány szem bogyós gyümölcsöt vagy ehető virágot. Tedd be a fagyasztóba – a megfagyott rész a tálalás után is hidegen tartja az italt. Ez a lépés kihagyható.
  • A többi hozzávalót keverd össze, és öntsd a megfagyott gyömbérsörre.

Fűszeres körte mocktail

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 600 ml szódavíz (vagy tonik)
  • 1 körte, vékony szeletekre vágva
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 30 ml citromlé
  • 2 rúd fahéj
  • 2 szál friss rozmaring
  • 1 teáskanál nádcukor

Elkészítés:

  1. A körtét mosd meg és vágd vékony szeletekre.
  2. Egy kisebb tálban 4-6 szeletet keverj össze a citromlével, az őrölt fahéjjal és a cukorral.
  3. Oszd el őket a két pohárba, önts fel a szódavízzel, tálald fahéjrúddal, rozmaringgal és a maradék körtével.

Alkoholmentes forralt bor

Hozzávalók (kb. 6 adaghoz):

  • 500 ml gránátalmalé
  • 25 g apró szemű barnacukor
  • 1 marék fagyasztott bogyósgyümölcs
  • 250 ml almalé
  • 1 rúd fahéj
  • 1 csillagánizs
  • 4 szem szegfűszeg
  • 1 narancs, szeletekre vagy gerezdekre vágva

Elkészítés:

  1. Öntsd egy lábasba a gránátalmalevet, a cukrot, a gyümölcsöt és az almalevet. Add hozzá a fahéjat, a csillagánizst, a szegfűszeget és a narancsot. Óvatosan forrald fel. Kóstold meg, hogy elég édes-e, majd szűrd hőálló poharakba.
  2. Ha a „forralt bor” nem fogyott el, hagyd kihűlni és tárold hűtőszekrényben. Kb. 3 napig áll el.

Nyitókép: George Dolgikh @ Giftpundits.com/Pexels

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: