Elfog minket a nosztalgia, ha Olaszországra gondolunk. Szívünk szerint egész nyáron a mediterrán vidéken lazítanánk. De szerencsére nem kell mindenáron elutaznunk ahhoz, hogy becsempésszük az olasz hangulatot az estéinkbe!
Kedveled a koktélokat, szénsavas frissítőket, vagy épp a likőrökért bolondulsz? Fűszerezd meg a nyarad ezekkel az eredeti olasz alkoholos italokkal! Könnyen csúsznak, ezért a napon különösen vigyázz velük, mert hamar a fejedbe szállnak!
Aperol spritz
Hét ágra süt a nap, tombol a nyár, azaz itt az ideje hódolni a hedonizmusnak és ráhangolódni a dolce vita életérzésre! Tölts magadnak egy pohárral az egyik legnépszerűbb olasz aperitifből, és nyújtózz el a teraszodon. Tudtad, hogy Velencének köszönhetjük ezt a kissé savanykás, mégis édes frissítőt?
Hozzávalók:
- 135 ml prosecco
- 35 ml Aperol
- 30 ml szóda
- egy szelet narancs a díszítéshez
- jég
Elkészítés:
Öntsd egy borospohárba a proseccót. Tegyél bele jeget, majd jöhet az Aperol. Öntsd fel az italt szódával, majd díszítsd narancskarikával.
Limoncello Sunrise
A citromos íz rajongói most könnyen megtalálhatják a kedvenc italukat! Ez a koktél a klasszikus Tequila Sunrise mintájára készül, de égetett szesz helyett a Capriról származó, citromhéjból készült limoncello likőrt tartalmazza. Az olaszok gyakran az étkezés lezárásaként hajtják fel ezt a citrusos finomságot, koktélként viszont náluk is a nyáresti mulatozás slágeritala!
Hozzávalók:
- 30 ml limoncello
- 90 ml friss narancslé
- egy kis gránátalma szirup ízlés szerint
Elkészítés:
Tegyél egy magas pohárba jeget, add hozzá a limoncellót, majd a narancslevet is. Keverd meg az italt, végül önts hozzá egy kis szirupot. Ezután már ne keverd fel a koktélt, hagyd, hogy a szirup megüljön a pohár alján. Egy szelet narancsot használj a díszítéshez.
Americano
Ismerd meg a Negroni nevű szintén olasz ital elődjét! A receptúra 1860-ban Gaspare Campari bárjában született, Milánóban. Az eredeti neve Milano-Torino volt, csak idővel keresztelték át Americanóra, miután az amerikaiak teljesen belebolondultak a fanyar ízű frissítőbe. A James Bond-filmek rajongóinak pedig biztosan beugrott már, hogy ez a 007-es ügynök egyik kedvenc koktélja. Ilyen remek ajánlással megéri kipróbálni! 😉
Hozzávalók:
- 45 ml Campari
- 45 ml édes vermut
- szóda a felöntéshez
- narancs héjából készített spirál a díszítéshez
Elkészítés:
Tegyél jeget a pohárba, utána mehetnek bele az alkoholok, majd öntsd fel az italt szódával. Nincs más hátra, mint a díszítés: narancs héjából készített spirállal dobd fel a frissítőd.
Nyitókép: Sven Hansche/Shutterstock