Hummusz, thai csirkesali, vagy töltött cukkini? 3 vacsi, 15 perc alatt

Lustáknak és éheseknek

Nincs kedved az egész napos robot után órákig a konyhában ácsorogni? Nem is kell! Három olyan egyszerű és laktató ételről is tudunk, amely megalkotása csupán néhány percet vesz igénybe!

Épp itt lenne az ideje, hogy megtanuljam, hiába szeretem a rakott krumplit, nem kifizetődő harminc fokban elkészíteni. Egyrészt megterheli a szervezetet, másrészt a tikkasztó hőségben pillanatok alatt szaunává változtatom a lakást, ami lássuk be, szintén nem egy jó dolog. Szívesebben nyúlok ilyenkor egyszerű, gyors receptekhez, amiket pár perc alatt összedobhatok. Íme, néhány kedvenc vacsoraötletem:

Hummusz mártogatóssal

Kép: Vladislav Noseek/Shutterstock

Ez a recept a nassolók titkos fegyvere. Tavaly szilveszterkor fedeztem fel, hogy a csipszen túl is van élet. A hummuszt a boltban is beszerezheted, de nagyon egyszerű az otthoni elkészítése is. Szükséged lesz hozzá egy konzerv, áztatott csicseriborsóra, egy evőkanál szezámpasztára (tahini), sóra, borsa, kevés olívaolajra és egy gerezd zúzott fokhagymára.

Elkészítés:

Egy tálban a botmixer segítségével dolgozz össze minden hozzávalót, a tetejére szórj két csipet őrölt pirospaprikát, és kész is a finomság. Szemtelenül egyszerű. Ha igazán összeállt ízeket szeretnél kapni, akkor nem falod fel azonnal, hanem egy éjszakát pihenteted a hűtőben. A mártogatóshoz vedd a kedvenc zöldségeidet, majd szeleteld vékony csíkokra. Az én személyes kedvencem a zellerszár, de a sárgarépa, uborka is megállja a helyét. Ha kiadósabb vacsorát szeretnél, akkor a hummusz mellé tálalj pitát. Akárhogy is nézzük, ez a vacsora remek választás, mert sok fehérjét, rostot és egészséges zsírt tartalmaz.

Thai csirkesaláta

Fotó: Isamare/Shutterstock

A salátareceptek kevés főzőtudományt igényelnek, ellenben rengeteg mindent ki lehet hozni belőlük. Bevallom, én nem vagyok nagy saláta rajongó, de ezt a receptet mindenképpen ki fogom próbálni.

Elkészítés:

Füstöld meg a friss zöldségeket (lila káposzta, sárgarépa, póréhagyma és uborka), majd dobd rá a csíkokra szeletelt csirkemellet. Keverj össze egy kis edényben tamari szószt, szezámolajat és egy kanál mandulaolajat. Adj hozzá 1-2 gerezd zúzott fokhagymát is és egy csipet sót. Az így kapott öntetet ezután locsold rá a zöldséges-csirkés keverékre. Kész is a szupergyors thai csirkesaláta! Egy hosszú munkanap után a leglustábbak is játszva elkészíthetik!

Töltött cukkini

Kép: Anna Shepulova/Shutterstock

Ha a világ cukkiniből lenne, én biztosan megenném. Sokan nem rajonganak a semleges ízű zöldségért, de én pont az egyszerűsége miatt szeretem. A rántott verzió gyerekkorom kedvence volt. A nagymamám ezzel várt minket minden vasárnap vendégségbe. Viszont a töltött változata is legalább ennyire finom.

Elkészítés:

Fogj egy darab tisztességes méretű cukkinit, vágd ketté, a belsejét kanalazd ki, majd tedd félre. A cukkinicsónakok oldalára önts kevés olívaolajat. Aztán pakolj a pultra sok-sok zöldséget: jöhet paradicsom, gomba, kukorica, minden, ami a csövön kifér! Vágd kockára a zöldségeket a korábban félre tett cukkini belsejével együtt. Töltsd a csónakokba a keveréket, a tetejét fedd be tejföllel, majd szórd meg jó sok sajttal. Ha még többet szeretnél bűnözni, akkor ne hagyd ki a bacont sem! Húsz perc alatt finomra pirul a sütőben.

Nyitókép: svetikd/E+/GettyImages 

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: