3 Disney-mesébe illő vacsora, amivel elbűvölheted a párodat

A happy end rád is vár!

Nemcsak gyermekfejjel, hanem felnőttként is ragaszkodunk varázslathoz: éppen ezért egyre többen szerveznek olyan programot a párjukkal, amelyet a romantikus Disney-mesék jelenetei ihlettek.

Kevés dolgot szeretünk annyira kortól és nemtől függetlenül, mint a Disney-meséket: gyerekként a főhősök bőrébe bújunk farsangon, aztán ahogy idősebbek leszünk, egyre kreatívabb módon próbáljuk megőrizni a történetek varázsát az életünkben. Van, aki a kedvenc szereplőivel díszített ruhákat, táskákat vásárol magának, míg mások olyan menyasszonyi ruhákat választanak, melyeket a hercegnők ihlettek. Sőt, egyre többen szerveznek Disney-stílusú randikat is – a boldogan éltek, míg meg nem haltak ugyanis nem csak a tündérmesékben létezik. Gondolj csak bele: a legtöbb történetük tele van romantikával, szóval, ha inspirációra lenne szükséged a következő együtt töltött estétekhez, fusd csak végig gondolatban, miről is szólnak a méltán népszerű Disney-filmek. Összegyűjtöttünk neked néhány különlegesebb ötletet, amivel ti is átélhetitek a varázslatot:

„Egy új élmény”

Fotó: IMDb

Kapd elő a (varázs)szőnyeget és piknikezzetek együtt a kertben (vagy a lakhelyed egy csendes és meghitt pontján), Aladdin és Jázmin hercegnő stílusában: jöhet például a gyömbéres csirkemell jázmin rizzsel, a baklava vagy egy házi készítésű szerelmi bájital is. Ha vérbeli Aladdin napot szeretnél, akkor a vacsora hozzávalóit természetesen együtt kell beszereznetek a helyi piacról, az estét pedig a csillagokat csodálva érdemes zárnotok.

„A menü pompás étek, ki ne hagyd, mert vétek”

Fotó: IMDb

Lepd meg egy olyan ünnepélyes menüvel a párodat, amitől „Minden tányér énekel, hiszen vacsorádat tálalhatja fel”, ahogyan azt A szépség és a szörnyetegben is láthattad. Ha alaposan odafigyelsz a mese „Vacsora” című dalára, még arra is adtak pár tippet, hogy milyen ételekkel készülj a randira: a szereplők a húsragut, a sajtszuflét javasolják, desszertnek pedig tortát és pudingot. Ha befejeztétek az evést, vackoljatok be kényelmesen a nappaliban és olvass fel hangosan az egyik kedvenc könyvedből a szerelmednek, ahogyan Belle is mesélt a Szörnyetegnek – vagy fejezetenként cserélgessétek a kötetet egymás között.

„Oly’ szép ez az éj, olyan bűvös az ég, mi úgy hívjuk Bella Notte”

Fotó: IMDb

Az egyik legromantikusabb Disney-pillanat egyértelműen a Susi és Tekergő ikonikus jelenete: amikor a két kutyus közösen elfogyaszt egy tál húsgombócos spagettit, majd véletlen ugyanazt a szálat kezdik veszik ki a tányérból… És Tekergő felajánlja az utolsó gombócot Susinak. Varázsoljatok egy hamisítatlan olasz estét otthon: elő a kockás terítővel és a gyertyákkal, az pedig nem is lehet kérdéses, hogy milyen ételen osztozzatok meg! Ne felejtkezz el arról sem, hogy a háttérben lágy olasz dallamok szóljanak!

Forrás: Elite Daily
Nyitókép: PeopleImages/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: