3 dolog, amely azonnal vonzóvá tesz

Nem kell nagy és elérhetetlen dolgokra gondolni, a tudomány szerint sokkal egyszerűbb a képlet.

Az, hogy kinek mit jelent a vonzó, az természetesen nem meghatározható. Mindannyian mások vagyunk, mások az igényeink, és különböző az ízlésünk is. Tegyük is gyorsan hozzá, hogy szerencsére, hiszen ettől (is) tud a világ sokszínű és nyitott lenni.

S bár a vonzóság fogalmához gyakran az elérhetetlen és a drága dolgokat társítjuk, a titok sokkal egyszerűbb és elérhetőbb, mint azt elsőre gondolnánk. Mert vonzónak lenni nem pénz kérdése (bár az vitathatatlan, hogy akinek nincsenek anyagi problémái, annak talán könnyebben megy, de ez sem feltétlenül igaz), sokkal inkább hozzáállásé.

Estélyi ruhában, sminkben és tökéletes frizurával nem nehéz elragadónak lenni. De a hétköznapokban viszonylag kevesen járnak így, ezért sokkal fontosabb azt az egyensúlyt megtalálni, amellyel nem az öltözékünk, hanem az egyéniségünk által válunk magával ragadóvá. Tudományos megfigyelések alapján a képlet sokkal kézenfekvőbb, mint hinnénk, ugyanis apró dolgok tesznek bennünket szimpatikussá.

3 dolog, amely nem kerül pénzbe, viszont azonnal vonzóvá tesz:

Minimál smink


A smink az egyik legnagyszerűbb dolog, amit a nők számára kitaláltak, nem véletlen, hogy komoly iparág épült köréje. Segíthet a fáradtság, a bőrproblémák eltüntetésében, de akár dívát is könnyedén varázsolhatunk magunkból. Szakértők szerint azonban már az alapozásnál túltoljuk a dolgot, pedig az még csak a kezdet, és mire a szimpla hétköznapi sminkkel elkészülünk, már levegőt sem kap a bőr. S bár alapvetően a sminket a magabiztosságunk miatt is tesszük az arcunkra, egy tanulmány szerint ez sokszor inkább tűnik egyfajta maszknak (vagy álarcnak), amivel palástoljuk a személyiségünket. A diszkrét, leheletnyi smink, (a bátrabbaknak a natúr, természetes arc) sokkal vonzóbb, mint amikor a több rétegtől már szinte önálló életet él az arcunk.

Legyél megközelíthető

Fotó: Getty Images

Bizonyos fokig kell egyfajta zárkózottság, főleg, ha valakivel az ismerkedési szakaszban vagy. De sokan hidegek, visszautasítóak, távolságtartóak, azzal a meggyőződéssel, hogy ettől kevésbé válnak sérülékennyé, sebezhetővé. A tudományos felmérések szerint viszont pont attól válunk vonzóbbá, ha nem akarjuk mindenáron elrejteni az emberi érzéseinket, a valódi gondolatainkat. Ha azt akarod, hogy tetssz másoknak, ha szeretnéd, hogy pezsegjen körülötted a levegő, akkor ne legyél elérhetetlen! Játssz nyílt lapokkal, és engedd meg magadnak azt a luxust, hogy nem nevetgélsz kényszeredetten, ha éppen sírni lenne kedved, csak azért, hogy másokat félrevezess. Nem attól vagy erős, ha megfeszülten, minden helyzetben erősnek akarsz látszódni! A túlzásba vitt erősködés, a látványos távolságtartás negatív hatással van arra, amilyen képet kialakítasz magadról.

Csak egyenesen

Fotó: Getty Images

Szó szerint, tehát húzd ki magad! Ettől nemcsak tartásod lesz, hanem a későbbi hát, nyak és gerinc problémákat is könnyebben elkerülheted. A görnyedtséggel, púpossággal ellentétben, az egyenes tartás a vitalitást, az energiát sugallja, és sokkal szívesebben beszélgetnek mások veled, mint akinél azt látják, hogy nyomja a teher a vállukat. Nem mellesleg, az egyenes tartás a fiatalságot is jelképezi.

Forrás: instyle.de

Nyitókép: filadendron/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: