3 egyszerű manikűr, amit otthon is bármikor elkészíthetsz

Szakértőnk, Takács Vivien új sorozatában hétről hétre hasznos trükköket és praktikákat oszt meg azzal kapcsolatban, hogyan maradhatnak a nyári szezonban is szépek és egészségesek a körmeid. Ezen a héten néhány otthon is elkészíthető lakkozást mutat!

A hagyományos körömlakkozásnak talán a változatosság a legnagyobb előnye. Akár naponta új színekben pompázhat a körmöd az aktuális öltözékedhez igazítva. Ha egy kis pluszra vágysz az egyszerű színeken túl, akkor feldobhatod a lakkozásod csillámporokkal, kövekkel vagy akár effekt lakkokkal is. Most néhány otthon is egyszerűen megfesthető mintát mutatok, ha szeretnéd felturbózni a körmödet.

Amire szükséged lesz hozzájuk:

• alap- és fedőlakk
• színes körömlakkok
• vékony ecset
• pontozó

Kezdjük néhány alapvető információval

Mivel a színes lakkozás könnyedén megfoghatja a körmödet, mindig használj valamilyen átlátszó alaplakkot. Ezt követően vidd fel a választott színt 2 vékony rétegben. Ha megszáradt a szín, akkor fesd fel a mintát a körmödre, majd egy szintén vékony réteg fedőlakkot tegyél rá, az extra tartósságért és fényért.

Pontozás

pöttyös manikűr
Fotó: Vivienna Nails

Talán ez a legkönnyebben és leggyorsabban kivitelezhető, kezdő lakkozók is bátran megpróbálkozhatnak vele. A két színréteg felvitele után a pontozó segítségével pöttyints egyet a körmöd hátsó harmadába, körülbelül középre. A gyűrűs ujjadnál tegyél három különböző méretű pöttyöt függőlegesen a köröm vége felé haladva. Ha elég ügyes vagy, akkor nem kell többször a lakkba mártani a pontozót ennél az ujjnál, mert ahogy fogy a lakk az eszközről úgy lesznek egyre kisebbek a pontok.

Csíkozás

csíkos manikűr
Fotó: Vivienna Nails

Ennek a mintának az elkészítéséhez már szükséged lesz a vékony ecsetedre is. Érdemes a kiválasztott lakkból egy kicsit kicseppentened egy kis tálkára, hogy ne kelljen az üveg tetejét folyamatosan nyitogatnod. Ezután húzz 3 vonalat a körömre, teljesen véletlenszerűen. Nem kell figyelni sem párhuzamokra, sem derékszögekre. Mártsd bele az ecseted a lakkba, majd egy határozott mozdulattal húzd végig a körmödön. Ezt ismételd addig, amíg elég csíkod nem lesz. Gyakorolj nyugodtan előtte, hogy a lakkon már biztos kézzel menjen a vonal rajzolása.

Arc vonalakból

arc vonalakból
Fotó: Vivienna Nails

Ha vállalkozó szellemű vagy, akkor megpróbálkozhatsz ezzel az extravagáns mintával is. Itt is a vékony ecsetedet használd majd a szín felvitele után. Ne ijedj meg az első ránézésre bonyolult mintától. A titok, hogy bontsd kisebb részekre, vonalakra, ne akarj mindent egy ecsetvonásból meghúzni. Próbáld ki előtte akár papíron is, hogy már „benne legyen a kezedben a minta”, mire a körömre festenéd. Bonyolultabb mintáknál én is sokszor papíron megrajzolom először, sőt előfordul, hogy grafitceruzával rajzolom elő a mintát a körömre.

Vivi mostantól minden héten jelentkezik itt a woohoo.hu-n a körömápolási és manikűr tippjeivel, de követheted az Instagramon és a Facebookon is!

Fotók: Takács Vivien/Vivienna Nails

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: