3 férfi és 3 lecke, amit egy életre megtanultam tőlük

Téged mennyire határoznak meg a kapcsolataid?

Futó kalandok, az első felnőtt kapcsolatok, fájdalmas szakítások. Próbálkozunk, végül jó esetben rátalálunk az igazira, de addig annyi mindenen megyünk keresztül. Én például biztos nem lennék az aki, ha nem találkozom a következő három férfivel.

Az életünkben felbukkanó férfiak mind hozzájárulnak a személyiségünk fejlődéséhez. A srác, aki megcsalt, a legjobb barátod, aki beléd szeretett vagy a nagy Ő, akiben végül megtaláltad az igazit. Ők mind abban segítenek, hogy jobban megismered önmagad. Az én életemben is megfordult három személy, akiktől a következő életre szóló leckéket tanultam:

Távkapcsolatban egy aszexuális fiúval

Tizennyolc éves koromban megismerkedtem egy sráccal, akivel egy egész nyarat együtt töltöttem, mielőtt a tanulmányai miatt egy évre külföldre költözött. Biztos voltam benne, hogy megtaláltam az igazit, ezért bátran vágtam bele a távkapcsolatba. Egy év után izgatottan vártam rá a reptéren, hogy végre elkezdjük a régóta tervezgetett közös életünket. Ám, a tündérmese hamar nem várt fordulatot vett, amikor kiderült, hogy a srác aszexuális.

Az aszexualitás a vonzalom teljes vagy részleges hiányát jelenti. Fontos tudni, hogy rengeteg aszexuális ember érez romantikus, esztétikai vagy érzéki vonzalmat, de a vonzódást testileg már nem akarják megélni.

Erre a nagy távolság miatt korábban nem derült fény, csak az újbóli találkozás után jöttem rá, hogy valami nem stimmel (hozzátenném, hogy ezzel az irányultsággal semmi problémám nincsen, de tini fejjel annyit érzékeltem a dologból, hogy velem van a baj). A helyzeten az sem segített, hogy a srác nem volt hajlandó beszélni róla. Pszichésen annyira megviseltek a történtek, hogy elkezdtem betegeskedni és a szakítás után másoktól visszaigazolásokat szerezni. Ezt a sérülést évekkel később egy terapeuta segítségével sikerült rendeznem. Ha veled is előfordult hasonló helyzet, akkor beszélj valakivel! 

Lakva ismertük meg egymást

Évekkel ezelőtt történt, hogy a kapcsolat elején összebútoroztam a volt párommal, mert azt éreztem, hogy ő a tökéletes pasi. Viszont az összeköltözés után hamar kimutatta a foga fehérjét és a lovagból egy kritizáló, folyton kiabáló ismeretlenné változott. Miközben társaságban úriemberként viselkedett, addig a négy fal között minden egyes mozdulatomba, gondolatomba belekötött és lassan állandóvá váltak az ordibálások. Teljesen leépítette az önbizalmamat és egy idő után mindenbe igazat adtam neki, talán el is hittem, hogy igaza van. Pszichológusok szerint a szóbeli bántalmazó bizonytalan személyiség, aki úgy kompenzál, hogy megpróbál uralkodni a párja felett. Bár, a szóbeli bántalmazásnak nincsenek látható nyomai, rombolja az önbecsülést és az áldozat évekig magában hordozhatja a sérelmeit. Azt éreztem, mintha dróton rángatna és lassan elkezdtem félni tőle. Ha ilyen helyzetbe kerülsz, akkor legyél bátor és kérj segítséget egy baráttól vagy a szüleidtől, ahogy én is tettem!

Aki minden egyes porcikámat szereti

A párom viccesen megjegyezte, hogy ő az én múzsám, mivel nem egy cikk született a kapcsolatunkról, írtam már az alvási szokásainkról vagy az apró figyelmességeiről is. Kétség nem fér hozzá, hogy ő az, aki motivál, támogat és mindent megbeszélhetek vele. Előtte elképzelhetetlennek tartottam, hogy egyszer olyasvalakivel találkozom, aki a hibáimmal együtt szeret. Nem kritizál, de őszintén megosztja velem a véleményét, nem kiabál, de elmondja, ha valami zavarja, örül a sikereimnek és támogat a céljaim elérésében. Számomra ő a bizonyíték, hogy minden problémát meg lehet oldani, ha figyelemmel fordulunk a másik felé. Szóval, ha azt gondolod, hogy rendes srácok nem léteznek, akkor nem értek egyet. A jófiúk köztünk járnak és megtanítják, hogy minden egyes porcikánkkal együtt szerethetőek vagyunk.

Nyitókép: Luis Alvarez/DigitalVision/Getty Images Plus

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: