3 film az erőről és a kitartásról a karantén idejére

Már a napok számát sem tudod, hogy mióta vagy önkéntes karanténban? Néha azt érzed, hogy nem bírod tovább? Akkor vegyél példát néhány filmbéli karakterről, akik a végsőkig kitartottak. Belőlük erőt meríthetsz!

Számkivetett

Az Oscar-díjas és négyszeres Golden Globe díjas amerikai színész, Tom Hanks szerencsére már túl van a koronavíruson, legyőzte és azt gondoljuk, hogy ezt a pozitív hozzáállásának is köszönheti. Nemcsak fantasztikus személyisége, hanem néhány múltbéli karakter megformálása miatt is imádjuk őt. Emlékezz csak vissza például a fura alabamai fickóra, Forrest Gumpra vagy John H. Miller századosra a Ryan közlegény megmentéséből, és akkor még nem is említettük Chuck Nolant, akit minden idők egyik legizgalmasabb amerikai kalandfilmjében, a Számkivetettben alakított. A történet szerint a topmenedzser egy viharba került repülőgép egyetlen túlélője, aki egy lakatlan szigeten küzd az életben maradásért. Példaértékű a sztori, szól a kitartásról, az erőről, de ami a legérdekesebb, hogy miután megmenekül, hogyan illeszkedik be újra a társadalomba. Nem véletlen, hogy a színész ezért az alakításért megkapta az ötödik Oscar-jelölését.

A remény rabjai

1994-ben mutatták be Stephen King kisregénye alapján készült filmet, amit a magyar származású Frank Darabont rendezett. Bár az alkotás megjelenése után közvetlenül nem ért el osztatlan sikert, 13 évvel később az AFI’s 100 Years… 100 Movies listán már a 72. helyen szerepelt, megelőzve ezzel például a fentebb említett Forrest Gump-ot. A filmben két Oscar-díjjal jutalmazott színész alakítja a főszerepet, Tim Robbins az a karakter (Andy), akit ártatlanul életfogytiglanra ítélnek, illetve Morgan Freeman alakítja Red-et, aki már húsz éve büntetését tölti, amikor Andy börtönbe kerül. Egy különleges barátság szövődik kettőjük között és együtt vészelik át az embert próbáló időszakokat, amelyek a képkockákon keresztül azt üzenik, hogy egyesek a bezártságban is szabadnak érezhetik magukat, míg mások a kinti világban is rabnak.

A boldogság nyomában

Amikor már tényleg azt érzed, hogy neked semmi sem sikerül és sokszor ébredsz úgy reggelente, hogy nem hiszed el azt, ami körülötted történik, akkor indítsd el a Will Smith főszereplésével készült 2006-os filmet. Az Oscar-díjra jelölt amerikai filmdráma igaz történetet dolgoz fel, mégpedig Christopher Gardnerét, egy családapáét, aki mindent megtesz azért, hogy egyenesbe hozza a dolgokat és eltartsa kisfiát. A megindító történet arra inspirál, hogy még az utolsó utáni pillanatban, amikor úgy gondolod, hogy minden erőd elfogyott, akkor is tarts ki. A film cselekménye a feltétel nélküli, a másik iránt érzett végtelen szeretetet mutatja be Will Smith és valódi gyermeke,  Jaden Christopher Syre Smith alakításán keresztül. A mozi egyik érdekessége, hogy a film legvégén feltűnik egy pillanatra az igazi Christoper Gardner is.

Nyitókép: IMDb

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: