3 hangulatos fővárosi kert, ahol még az esős napok is szebbek

Ősszel sem kell lemondanod a parkok és kertek nyújtotta nyugalomról. A következő három hely bármelyike alkalmas arra, hogy egy kicsit elvonulj, akár egy jó könyv társaságában.

Magaslati gondolatok – Filozófusok kertje

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Skripkar Maria (@major_fon_skripka) által megosztott bejegyzés,

Ha szeretnél egy picit megnyugodni és relaxálni, de nem találod az erre legalkalmasabb helyet, akkor még nem jártál a Filozófusok kertjében. A Wagner Nándor szobrász készítette Ehnaton, Jézus, Buddha, Lao-ce, Ábrahám, Gandhi, Bódhidharma és Assisi Szent Ferenc szoborcsoport, és a körülötte lévő zöld placc remek helyszín az elmélyülésre. A kert a Gellérthegyi víztározó feletti területen húzódik, természetesen a kilátás is lélegzetelállító. A kedvenc részem a kertben a Buda királyfi és Pest királykisasszony nevű szoborpár, akik egymás felé nyújtják kezüket, ezzel a két városrész békés együttélését szimbolizálják

Városi nyugalom és francia elegancia – Károlyi-kert

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Chris Taylor (@crtaylor1.27) által megosztott bejegyzés,


A francia stílusú kert Budapest legrégebbi kertje, de az idő nem fogott rajta. A bérházak ölelésében található hely igazi menedék. Ugyan aprócska területről van szó, de a növények között a kacskaringós ösvényen kellemes sétálni. A meseszép kert 1768-ban az egykori, ősi magyar főnemesi Károlyi család birtokába került, akik igyekeztek kihasználni a terület minden adottságát. Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc után egzotikus növényeket neveltek benne és egy teniszpályát is létesítettek az akkori területén. Bár teniszezni már nem lehet, modern játszótér most is várja a kisgyermekes családokat. Ha tartasz a gyerekzsivajtól, akkor megnyugtatlak, biztosan találni fogsz egy jó kis helyet magadnak. A kert a Csendes étterem szomszédságában van, így az ebéd miatt sem kell aggódnod.

Szomszédod a természet – Budai Arborétum

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Budai Campus (@sziebudaicampus) által megosztott bejegyzés,


Sokan nem hallottak a Budai Arborétumról, pedig a főváros egyik legszebb természetvédelmi területe, ami a Feneketlen-tó mögött, a Gellért-hegy lábánál található. Az arborétum különlegessége, hogy a Szent István Egyetem Budai Campusának épületegyüttese itt helyezkedik el, így a leendő kertészek, tájépítészek ihletet meríthetnek a környezetből. A jó hír, hogy nemcsak a diákok élvezhetik a természet közelségét, bárki megcsodálhatja a tavakkal, sziklakertekkel, biokertekkel és üvegházakkal tarkított kertet. Az arborétum különleges, néhol kaotikus hangulatát a növényekkel befuttatott régi épületek adják. Ősszel is érdemes betévedni, a sárguló levelű fák között kiszellőztetheted a fejed.

Nyitókép: Stock-Studio/Shutterstock

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: