3 hasznos tanács, hogy holnaptól boldogabban élj

Mi az, amit ma megtehetsz azért, hogy szebb legyen a holnapod?

Az ismert mindfulness oktató, Eric Zimmer nemrég 200 szakembert kérdezett meg arról, hogy szerintük hogyan érthetjük el, hogy boldogabban és elégedettebben teljenek a hétköznapjaink. Íme, a válasz:

Minek köszönhető a boldogság? Te mit gondolsz? Viselkedésünk, gondolkodásunk és hozzáállásunk játssza a legfőbb szerepet, vagy szerinted inkább a körülményeink a felelősek a boldogságunkért, vagy épp a boldogtalanságunkért?

A The One You Feed életmódtanácsadó blog megalkotója, Eric Zimmer, nemrég közel kétszáz pszichológussal, mindfulness oktatóval és életmód-vezetési tanácsadóval beszélgetett, akikkel arra a következtetésre jutottak, hogy a boldogságunkhoz önmagában a pozitív gondolkodás még nem elég. De minden nap tehetünk azért valamit, hogy sokkal elégedettebbek és kiegyensúlyozottabbak legyünk.

A szakember megosztotta velünk három rövid, de annál hasznosabb tanácsukat a boldog élethez:

1. Meditálj, és légy tudatos

Zimmer azt mondja, hogy az elméd elcsendesítése és a napi meditáció sokat segíthet abban, hogy koncentráltabbá, empatikusabbá és tudatosabbá válj. Az elmélyülés megtanít arra, hogy képes legyél élvezni a jelen pillanatot.

Lépj ki a virtuális világból!

Ha még soha nem meditáltál, akkor mindenképp tanácsos egy olyan nyugodt helyet keresned, ahová elvonulhatsz néhány percre. Arra figyelj, hogy minden nap azonos időben végezd a gyakorlatot, koncentrálj a légzésedre és az érzéseidre. Ne lepődj meg, ha az első alkalmak során azon veszed észre magad, hogy elkalandoztak a gondolataid, ez teljesen normális. Ha észreveszed, hogy valahol máshol jársz”, térj vissza, és fókuszálj a ritmikus légzésre.

2. Közösségi oldalak STOP!

Nagyon könnyű belefeledkezni a Facebook és Instagram-oldalak nézegetésébe. De észrevetted már, hogy mennyi időd megy el ezekre totál feleslegesen?

– Természetes a késztetés, hogy időnként megnézzük a telefonunkat, hisz nem akarunk lemaradni semmiről. Ez nem feltétlenül rossz, de muszáj szelektálnod aszerint, hogy téged mi érdekel – mondja Zimmer. – Minél inkább tudatában vagy annak, mivel töltöd az időd, annál fókuszáltabbá válsz, és annál tartalmasabbá válik az életed – teszi hozzá a szakember.

Egyszerű és nagyszerű módja a céltalan görgetés megakadályozásának, ha például a böngészés előtt beállítod a telefonod, hogy riasszon egy bizonyos idő eltelte után.

3. Játssz ábécéjátékot vagy számolj el tízig!

Ha észreveszed, hogy eluralkodik rajtad a letargia, és tele vagy negatív gondolatokkal, kezdd el magadban mondani az ABC-t, és minden egyes betűhöz társíts valami pozitív gondolatot. Ennek az egyszerűbb formája, ha magadban számolsz, és minden számhoz kapcsolsz egy olyan dolgot, amiért hálás lehetsz aznap. Hidd el, így hamar túllendülhetsz a mélyponton.

Fotó: Shutterstock

(redonline.co.uk)

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: