3 hűsítő gyümölcsleves, aminek képtelenség ellenállni a tikkasztó hőségben

Ez a tipikusan magyar fogás világszerte népszerű, nem véletlenül. Több recept is szárnyra kapott, és számos nemzet megalkotta a saját gyümölcslevesét. Jöjjön a 3 kedvencünk!

Dinnyeleves

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nate Santa Maria (@onnates_plate) által megosztott bejegyzés,

Hozzávalók:

  • 8 csésze magozott görögdinnye
  • 2 evőkanál citrom
  • 2 evőkanál bazsalikom vagy menta
  • 3 evőkanál méz

Elkészítés:

Egy mixer segítségével pürésítsd az összetevőket, majd 3-4 órára tedd hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Friss menta- vagy bazsalikomlevéllel illetve kör alakban kivájt görög- és vagy sárgadinnyével tálald.

Málnaleves

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Simply Souperlicious 🇺🇸🇫🇷🇨🇭 (@simplysouperlicious) által megosztott bejegyzés,

Hozzávalók:

  • 4 csésze málna
  • 1/4 csésze fehér szőlőlé
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 pohár tejföl

Elkészítés:

Egy mixer segítségével pürésítsd a málnát, a szőlőlevet és a cukrot. Ha szükséges, szűrd le a magokat, végül keverd hozzá a tejfölt. Legalább egy órára tedd hűtőbe, majd díszítsd pár szem friss málnával.

Klasszikus meggyleves

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

aliz (@alizszalai) által megosztott bejegyzés,

Hozzávalók:

  • 4 csésze magozott meggy
  • egy csipet só
  • 1 rúd fahéj
  • 1 szelet citrom
  • 3 dl habtejszín

Elkészítés:

A meggyet a levével együtt tedd lábasba, add hozzá a sót, fahéjat és a citromot. Forrald fel, vedd vissza a hőfokot, és főzd addig, amíg a meggy egy picit megpuhul, körülbelül 5 percig. Egy edényben a habtejszínt egy kanálnyi meleg meggylevessel keverd össze, majd add hozzá a keveréket a leveshez. Vedd le a lábast a tűzről, és várj egy órát mire összeérnek az ízek.

Nyitókép: AnnaPustynnikova/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: