3 izgalmas kulturális program az utolsó októberi hétvégére

Bármilyen kényelmes is, ne engedj a hűvösebb idő miatt a szobafogságnak! Ajánlunk három szuper programot, ami elég csábító ahhoz, hogy az otthoni semmittevés helyett inkább a tartalmas hétvégét válaszd.

Gasztroséta

fotó: imagine.hu

Ha nem tudsz betelni a friss kenyér és pékáru illatával, vagy a házi kenyérsütéshez szeretnél biztos lábakon nyugvó kulisszatitkokat megtudni, akkor ezt a sétát neked találták ki. A Sercli, gasztroséta, a malmoktól a kézműves pékségekig túra során a hajdani malmok árulják el titkukat, a város legkedvesebb péklegényei osztják meg a tapasztalataikat, miközben természetesen megkóstolhatod a legfinomabb falatokat. A program végére egészen biztos, hogy másként fogsz gondolni a pékekre, akik munkájuk során a kreativitásukat is kiélhetik, és az sem a véletlen műve lesz, ha ezután többször is végiggondolod, hogy hol vásárolsz kenyeret.

Halloween

Szereted az állatokat, és halloweeni programra is mennél? Akkor jó hírünk van, az Állatkert ugyanis ötvözi a két lehetőséget! Október 27-én, pénteken, este 6-tól éjjel 11 óráig különleges halloweeni programokkal várják az érdeklődőket. Boszorkánykonyha, bátorságpróba, tüzes produkciók és rémisztő állatok! Napközben az Állatkert a szokásos rend szerint működik, majd este bezár, 18 órakor pedig újra kinyit, már az esti partyra érkező látogatók előtt. S hogy mi vár rád az estre során? Látványos tűzzsonglőr-bemutatók több helyszínen is, kígyóetetés, halloweeni állatbemutatókon lesz lehetőség borzongani, és a bátorságodat is tesztelheted, ugyanis kézbe lehet venni a csúszómászókat és ízeltlábúakat. A Pálmaparkban bekapcsolódhatsz a rémkeresésbe, s ha valami igazán vagány képet tennél ki a közösségi oldaladra, akkor a Tündérkert mesebeli lényei kiváló társaságot biztosítanak a szelfidhez. A kisszikla sötét barlangjában mágikus játékok várnak, a Banyatanyán pedig még a jövődet is megtudhatod!

Zene és irodalom

Misztrál együttes

Október utolsó vasárnapján, az idén Liszt Ferenc-díjjal kitüntetett Misztrál együttes a magyarországi zenei élet egyik népszerű formációja ad koncertet a Márai Sándor Művelődési Házban. A közkedvelt zenekar repertoárjában magyar és külföldi költők versei, valamint népdalfeldolgozások szerepelnek. Megzenésítéseik forrása a magyar népzenei hagyomány, amelyet gyakran ötvöznek a ma divatos világzenei irányzatokkal is. Dalaik egyre inkább önálló minőséget, sajátos „Misztrál-hangzást” hordoznak. A kimagasló vokális képességű, számos akusztikus hangszert megszólaltató együttes tagjai különböző zenei érdeklődésűek. Az együttes tagjai tudatosan vállalják a legkülönbözőbb versek által meghívott zenei megvalósítások sokszínűségét. Versválasztásaikban fontos szerepet játszik az európai és a magyar történelem iránti érdeklődés. A magyar költészet megszólaltatása mellett több alkalommal merítettek az európai költészet kincsestárából is.

Nyitókép: Misztrál együttes, fotó: Steindl Gabriella

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

 

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: