Felejtsd el a mimosát ! 3 isteni koktél, ami a hétvégi brunch sztárja lehet

A mimosa gyakori kísérője a hétvégi brunch-oknak, hiszen a legtöbb reggeli fogással remek párost alkot. De nem ez az egyetlen alkoholos ital, amit a palacsinta, az omlett vagy a smoothie bowl kísérőjeként jóízűen elfogyaszthatsz.

Nem tudom, te hogy vagy ezzel, de én a nyári hónapokban elég gyakran eljátszom azzal a gondolattal, hogy egy kicsit nagyzolni fogok, és egy fancy brunch-csal ünneplem meg a hétvégét. Előfordul, hogy ezeket az álmaimat meg is valósítom, és – hogy kimaxoljam az élvezeteket – a nap első étkezése mellé egy finom alkoholos frissítőt is elfogyasztunk a barátaimmal. Legyen szó egy menő étteremről, ahol olyan Instagram-kompatibilis shakshukát és Buddha-tálat szolgálnak fel, hogy nincs szívünk tönkretenni az ételkompozíciót; vagy egy baráti piknikezésről, amely során képzeletben az Eiffel-torony lábánál heverészünk a fűben – a valóságban viszont a házi készítésű mártogatósokba tunkoljuk a zöldséget, miközben a lehető legfranciásabb akcentussal próbáljuk kiejteni a „croissant” és a „baguette” szót. Mindezt persze egy finom koktél társaságában.

A példákban több közös nevező is megtalálható: mindkettő személyes élményen alapul és olyan jól sikerült, hogy biztosan sokáig emlékezni fogok rájuk. A másik, hogy mindkét alkalommal mimosával koccintottunk. Így döbbentünk rá, hogy más „brunch koktélt” nem igazán ismerünk. Úgyhogy már el is kezdtük gyűjteni azokat a barátaimmal azokat a recepteket, amelyeket a jövőbeli közös reggelik során szeretnénk kipróbálni. Következzen 3 személyes kedvencem – ezzel bátorítanék mindenkit arra, hogy szervezzen gyakrabban spontán brunchokat, mert fantasztikusak. És a koktélok se maradjanak el!

Morning Margarita

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dos Hombres (@doshombres) által megosztott bejegyzés

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 120 ml tequila (ajánlott a kék agavéból készült Corralejo Reposado, de más is megfelel)
  • 120 ml vérnarancslé
  • 30 ml friss limelé
  • 30 ml agavé szirup
  • jégkockák

Elkészítés:

  1. Töltsd egy shakerbe a hozzávalókat, és jól rázd össze.
  2. Egy-egy pohár peremét nedvesítsd be, majd mártsd sóba.
  3. Dobj néhány jégkockát két pohárba, majd öntsd rá a koktélt.
  4. Díszítsd friss vérnarancs karikával.

Oaxacan Coffee

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 90 ml mezcal
  • 15 ml nádcukor-szirup
  • 60 ml cold brew (vagy fekete kávé)
  • 4 csepp Chocolate Mole Bitter
  • 45 ml Amaro
  • jégkockák

Elkészítés:

  1. A hozzávalókat öntsd egy shakerbe és jól rázd össze.
  2. A poharakba tegyél jégkockát, öntsd rá a koktélt és díszítsd kandírozott naranccsal vagy narancshéjjal.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mysoda Belgium (@mysodabelgium) által megosztott bejegyzés

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 120 gin
  • 60 ml bodzaszirup
  • 120 ml grapefruitlé
  • 60 ml friss citromlé
  • 2 db friss bazsalikom levél (díszítéshez)
  • jég

Elkészítés:

  1. A shakert töltsd meg jéggel, majd (a bazsalikom kivételével) öntsd rá a hozzávalókat.
  2. Jól rázd össze, és öntsd a jéggel teli poharakba.
  3. Egy-egy bazsalikomlevéllel díszítsd őket.

Nyitókép: Kelly Sikkema/Unsplash

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Tedd meg a befizetéseidet, mi pedig megnöveljük a nyerési esélyeidet maximum 275 000 forintig. (x)