3 könnyű őszi vacsora a lapos hasért

Mint tudjuk, a lapos hasat nem adják ingyen, ezért ősszel és télen sem árt figyelni, hogy mit eszünk esténkét.

A nyári kalóriaszámolgatások után, a hűvösebb időszakban jólesik bekuckózni, és degeszre enni magunkat. Felmérések szerint a hűvösebb idő és a szürkeség ellen rengetegen az evésből próbálnak erőt meríteni, feltöltődni. És ilyenkor bizony előkerülnek a chipsek, a szénsavas üdítők és a nehezebb, zsírosabb ételek. Azonban ez nem túl szerencsés, mert néha ugyan belefér, hogy elengedjük magunkat, de ha állandósul a helyzet, akkor tavasszal sírógörcsöt kapunk a mérlegre állva. Való igaz, a bő ruhák, pulóverek elrejtik a felesleges kilókat, de azzal nem árt tisztában lenni, hogy az életkor előrehaladtával minden egyes plusz dekagramm (!!!) sokkal erőteljesebben ragaszkodik hozzánk, mint pár évvel korábban. Emiatt érdemes nem ad hoc vacsorázni, hanem tudatosan eltervezni, hogy mit eszünk. Ősszel ráadásul a természet is a kezünkre dolgozik, hiszen rengeteg zöldség áll a rendelkezésünkre, ezekből némi kreativitással laktató, de könnyű vacsorákat készíthetünk. Mutatunk 3 fehérjében gazdag, egészséges receptet, amelyek nem befolyásolják a nyáron fáradságos munkával megszerzett lapos hasat és a pihentető alváshoz is hozzájárulnak.

1. Alacsony szénhidráttartalmú pulykaburger

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sascha Barboza (@saschafitness) által megosztott bejegyzés


Hozzávalók

  • 3 dkg darált pulyka hús
  • 1 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek apróra vágott petrezselyem
  • só és bors ízlés szerint
  • portobello gomba
  • saláta
  • paradicsom
  • hagyma

Elkészítés

A húspogácsához keverjük össze a darált húst a tojással, a zúzott fokhagymával, petrezselyemmel és ízlés szerinti mennyiségű sóval és borssal. Lefedve hagyjuk egy kicsit állni a masszát, majd készítsünk belőle gombócokat és lapítsuk le pogácsa formára. Előmelegített sütőben süssük. A gombát, a szára nélkül tegyük 5 percre a sütőbe, amíg átmelegszik, és zsemle helyett ebbe tegyük a húspogácsát, a salátát, paradicsomot és igény szerint a hagymát.

Tonhalas omlett


Hozzávalók

  • 2 tojás
  • 1 doboz natúr tonhal
  • 2 gomba
  • koktélparadicsom
  • snidling
  • extra szűz olívaolaj
  • bors

Elkészítés

A gombát megmossuk és felvágjuk, a koktélparadicsomokat pedig félbevágjuk. Ezután felverjük a két tojást, hozzáadjuk a felaprított tonhalat és néhány levél apróra vágott metélőhagymát. Majd egy serpenyőben kevés olívaolajjal hozzáadjuk a tojásokat, és mielőtt megdermednének, óvatosan hozzáadjuk a gombát és a koktélparadicsomot is. Fedjük le a serpenyőt és hagyjuk főni közepes/alacsony lángon anélkül, hogy megfordítanák.

Gomba pizza

Hozzávalók

  • 8-10 db gomba
  • főtt sonka
  • koktélparadicsom
  • parmezán
  • oregánó/bazsalikom
  • bors

Elkészítés

A gombákat alaposan megmossuk, szárát eltávolítjuk. Majd a paradicsomot kettévágjuk, és a gomba szárának helyére tesszük. Ezután hozzáadjuk a főtt sonkát, megszórjuk parmezán sajttal és ízlés szerinti fűszerekkel, majd előmelegített sütőbe tesszük.

Forrás: nutt.es
Nyitókép: Iacaosa/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk: